Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Ο Ξεριάς γέμισε μαθητές και παιδικά χαμόγελα - ΦΩΤΟ


 Ο Όμιλος Φίλων του Δάσους μετά από πρόταση του 2ου Γενικού Λυκείου Λαμίας (Α κ Β τάξη) πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 13 Μαΐου, γνωριμία με το "ποτάμι της Λαμίας" .....

Η πεζοπορία πραγματοποιήθηκε στο Βόρειο τμήμα της πόλης, κατά μήκος του ποταμού, με κατεύθυνση το παλιό Υδραγωγείο Λαμίας και τον καταρράκτη του Ξεριά . Μια συνολική διαδρομή 6.00 km και διάρκειας δυο ωρών. Τα μέλη του Ομίλου Πάρης Φούντας κ Φώτης Μαυρίκας τους μίλησαν για την ιστορία του υδραγωγείου και τη σημασία διατήρησης και ανάδειξης του φυσικού μας περιβάλλοντος.
Ο Ξεριάς είναι το "ποτάμι της Λαμίας". Τα έργα ανάπλασης που ξεκίνησαν την περασμένη χρονιά από το ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ πρέπει να τον “εντάξουν” στην πόλη μας και να μετατραπεί σε ήπια διαδρομή για πεζούς και ποδηλάτες, με καθιστικά εκατέρωθεν και έναν υπέροχο βοτανικό κήπο που θα καταλήγει στον κόμβο της Νέας Μαγνησίας για να αποτελέσει πόλο έλξης για τους συμπολίτες μας αλλά και να μετατρέψει τη Λαμία σε τόπο προορισμού.
Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του 2ου Γενικού Λυκείου κο Αγγελούση και το εκπαιδευτικό προσωπικό για την άριστη συνεργασία . Ελπίζουμε και άλλες σχολικές μονάδες να μιμηθούν αυτή τη γνωριμία των παιδιών με τη φύση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου