Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Ξεπέρασε το 1.000.000 επισκέπτες η ηλεκτρονική σελίδα του Λαογραφικού Συλλόγου Πολύδρόσου


 ΙΣΤΟΡΙΚΟ: 

     Την Ηλεκτρονική Σελίδα του Συλλόγου μας δημιουργήσαμε το έτος 2009 και ήταν μια ιδέα του τότε καθηγητού του Γυμνασίου Πολυδρόσου και μέλους του Δ.Σ. κ. Νίκου Καλάκου...

Η ιστοσελίδα μας αν και αποτέλεσε μία πρωτοποριακή κίνηση, ως μέσο ενημέρωσης αφού ήταν το πρώτο ηλεκτρονικό site που λειτούργησε στη Σουβάλα εν τούτοις λόγω δυσκολιών διαχείρισής της ατόνησε για αρκετά χρόνια η λειτουργία της.

     Όμως η επαναλειτουργία της ιστοσελίδος μας από του 2014, με συντονιστή - διαχειριστή τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου μας κ. Χρήστο Παπαθανασίου, ήταν πλέον γεγονός και έτσι από τότε λειτουργεί σχεδόν ανελλιπώς δημοσιεύοντας καθημερινά θέματα κυρίως ιστορικού & λαογραφικού χαρακτήρα αναδεικνύοντας  κατά κύριο λόγο τη τοπική Σουβαλιώτικη ιστορία αλλά & αυτή της ευρύτερης περιοχής μας & της πατρίδος μας γενικότερα.

Έτσι λοιπόν, κυρίως από του 2014 & μέχρι σήμερα δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας μεγάλο μέρος του αρχειακού υλικού που έχουμε συγκεντρώσει στο Σύλλογο μας & το οποίο αποτελεί ανεκτίμητο ιστορικό & λαογραφικό υλικό όχι μόνο για το Σύλλογο αλλά & για το χωριό μας γενικότερα.  

Το αρχειακό αυτό υλικό αποτελείται από: Συλλογές, έντυπα, κάρτες, προσωπικά ημερολόγια, διάφορα προσωπικά αρχεία, αρχεία εφημερίδων και αρχεία του ΓΑΚ (Γενικά Αρχεία του Κράτους), με αναφορές στη Σουβάλα, βιβλία άνω των εκατό ετών, χειρόγραφες σημειώσεις επιφανών Σουβαλιωτών, το αρχείο του Δημοτικού Σχολείου, το μαθητολόγιο του Σχολαρχείου Σουβάλας, το αρχείο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολυδρόσου, φωτογραφικά films, ασπρόμαυρες φωτογραφίες, χιλιάδες ψηφιοποιημένες ασπρόμαυρες φωτογραφίες, μπορούν οι επισκέπτες της ιστοσελίδος μας να το βρουν, να το δουν & να το διαβάσουν περιηγούμενοι τις ετικέτες της ιστοσελίδος.


Ευχαριστίες

     Με τη συμπλήρωση σήμερα σχεδόν οκτώ χρόνων ενεργούς παρουσίας της ιστοσελίδος μας στην ηλεκτρονική ενημέρωση των συγχωριανών μας & όχι μόνο, σε θέματα κυρίως ιστορικά & λαογραφικά & επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 1.000.000 επισκεπτών μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε:

-         Πρώτα απ’ όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδος μας .

-         Τους πρώην διαχειριστές της & πρώην μέλη του Δ.Σ.του Συλλόγου μας κ.κ. Χρ. Παπαθανασίου & Ευστ. Ι. Θάνο .

-         Τους συγχωριανούς μας : Γιώργο Σκουρογιάννη, Δημήτρη Κατοίκο, Γιάννη Αθ. Λαγό, Ευστ. Γ. Πιπέρα για την παραχώρηση των συγγραμμάτων τους που ψηφιοποιημένα & αναρτημένα στην ιστοσελίδα μας αποτελούν αξιόλογο υλικό προς ανάγνωση από κάθε ενδιαφερόμενο.

-         Τους συγχωριανούς μας, αλλά & τους λοιπούς φίλους του Συλλόγου μας & της ιστοσελίδος μας, που όλα αυτά τα χρόνια μας έστειλαν & δημοσιεύσαμε διάφορα άρθρα τους, κείμενα τους , ποιήματα αλλά & παλιές φωτογραφίες εμπλουτίζοντας έτσι το αρχείο της ιστοσελίδος μας.

-         Το μέλος του Συλλόγου μας & διαχειριστή του polydrososparnassou.blog spot κ.Χρήστο Μουτσιανά για την πολύτιμη βοήθειά του & τη συνεργασία του σε θέματα διαχειρίσεως του ιστολογίου μας.

-         Τέλος εν είδει μνημοσύνου θεωρούμε χρέος μας να αναφερθούμε στους θανούντες συγχωριανούς μας Αθαν. Τσαρμακλή, Αντώνη Αδαμόπουλο, Γιάννη Μαρέ, Κώστα Κούσουλα, Λουκά Κούσουλα, Κώστα Παπαχρήστο, Γιώργο Ευστ. Γεωργούση, των οποίων Βιβλία, συγγράμματα διηγήματα ή άρθρα τους αποτελούν μέρος του ψηφιοποιημένου αρχειακού υλικού του ιστολογίου μας.

         Ιδιαίτερη μνεία χρωστάμε όμως στον μακαρίτη ευπατρίδη συγχωριανό μας Ηλία Θ. Γεωργούση για την παραχώρηση στο Σύλλογο μας του πονήματός του με τίτλο “ Γενεαλόγιον Κατοίκων Πολυδρόσου” ΄το οποίο ψηφιοποιήσαμε & αποτελεί εξαίρετο & ανεκτίμητο ιστορικό-λαογραφικό ντοκουμέντο για το Σύλλογο &

     το χωριό μας.

 

      Με την πεποίθηση ότι αυτό το ταξίδι πολιτισμού για τη διάσωση, διαφύλαξη, διατήρηση των στοιχείων της ιστορίας & της λαογραφίας του χωριού μας που ξεκίνησε το 2006 ο Σύλλογός μας & συμπληρωματικά συνεισφέρει σ’ αυτό από το 2014 με το αξιόλογο έργο του & το ιστολόγιό μας, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα στο διηνεκές παρ όλες τις αντιξοότητες & δυσκολίες των εποχών που ζούμε & κυρίως αυτών των δύο τελευταίων ετών της πανδημίας & παρά τα λάθη & τις όποιες ανθρώπινες παραλείψεις μας, θέλουμε να δώσουμε την υπόσχεση προς τα μέλη & τους φίλους του Συλλόγου μας & σε όλους τους συγχωριανούς μας ότι θα ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ την προσπάθειά μας αυτή & τους καλούμε να σταθούν αρωγοί μας για το καλό του Συλλόγου & του χωριού μας.   


  Ο Πρόεδρος & τα Μέλη του Δ.Σ.

https://lispolydrosou.blogspot.com/

Το Πολύδροσος Παρνασσού, εύχεται τα καλύτερα για το επιτυχημένο ιστολόγιο του Λαογραφικού Συλλόγου του χωριού μας....που προβάλλει εξαιρετικά και σπάνια αφιερώματα της ιστορίας της Σουβάλας μας!!!!!

Καλή συνέχεια λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου