Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Συγχαρητήριο Μήνυμα της Δ/ντριας Α/θμιας Εκπ/σης Φωκίδας προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στις επετειακές εκδηλώσεις του Κάστρου των Σαλώνων


Η Διευθύντρια Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, κ. Αμαλία Παπαϊωάννου, θερμά συγχαίρει όλους τους/τις μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικούς για τη μαζική, ενεργή συμμετοχή τους στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Δελφών από 7 έως 11 Απριλίου 2022 για την Απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων....

Μαθητές και εκπαιδευτικοί πρωτοστάτησαν με λεβέντικο παράστημα, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, τόσο στην αναπαράσταση της Άλωσης του Κάστρου, το Σάββατο 9 Απριλίου, όσο και στην παρέλαση την Κυριακή 10 Απριλίου, μας καθήλωσαν με τις εξαιρετικά ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις τους στο Πνευματικό Κέντρο της Άμφισσας και εντυπωσίασαν με τα ευφάνταστα καλλιτεχνήματά τους, με θέμα την επανάσταση, που εκτέθηκαν στον ίδιο χώρο.

Τους ευχαριστούμε όλους που μας γέμισαν περηφάνια και συγκίνηση και μας «δίδαξαν ιστορία», όπως εύστοχα ειπώθηκε. Γιατί η ιστορία μας, που αποτελεί κοινή, πολύτιμη περιουσία όλων, διδάσκεται και μαθαίνεται όχι μόνο με το πνεύμα και τη διάνοια, μέσα από τη μελέτη των βιβλίων και των πηγών, αλλά και με το θυμικό, την ενσυναίσθηση, μέσα από το βίωμα, την ενσάρκωση ρόλων και τη συμμετοχή στα επετειακά δρώμενα.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία της, μεταξύ άλλων σημαντικών προσκεκλημένων και η Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, κ. Ελένη Μπενιάτα, η οποία επαίνεσε τις τοπικές αρχές για την άψογη διοργάνωση, αλλά και τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για «τη σπουδαία και συγκινητική συμμετοχή τους στα δρώμενα της πόλης», δηλώνοντας ότι «η πατρίδα μας με τέτοιους/ες άξιους/ες συνεχιστές μόνο με αισιοδοξία μπορεί να κοιτάει στο μέλλον».



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου