Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

"Erasmus+: Το Γυμνάσιο Άμφισσας στη Νορμανδία "


 Εκπαιδευτικό ταξίδι στη Νορμανδία της  Γαλλίας πραγματοποίησαν 25 μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του  Γυμνασίου Άμφισσας μαζί με 4 καθηγητές τους, από τις 3 έως τις 7 Απριλίου 2022. .... Επρόκειτο για ένα ταξίδι σχολικής ανταλλαγής σε σύμπραξη με το Γυμνάσιο του Val dAure της κωμόπολης Isigny sur Mer του Καλβαντός της Νορμανδίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ CHLOERIS  (Chemins pour l’Ouverture Européenne, la Rencontre et l’Inclusion par le Sport) που αποτέλεσε μοναδική παιδαγωγική εμπειρία για μαθητές και εκπαιδευτικούς.


Οι Γάλλοι εταίροι μας επιφύλαξαν μια ζεστή υποδοχή και διοργάνωσαν κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους μαθητές των δυο σχολείων, όπως αθλητικές δραστηριότητες, μεικτές τάξεις μαθημάτων και μεικτές ομάδες μαθητών.

Επίσης, διοργάνωσαν  επισκέψεις για όλους τους Έλληνες και Γάλλους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, σε αξιοσημείωτα μνημεία της περιοχής τους, όπως το Mont Saint Michel, οι ακτές της απόβασης Arromanches και το μουσείο σύγχρονης ιστορίας Mémorial της Καν.  


Τέλος, μας έδωσαν την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με το Θέατρο του Μολιέρου παρακολουθώντας ένα θεατρικό έργο, απάνθισμα των σημαντικότερων έργων του, σκηνοθετημένο από τοπική θεατρική ομάδα. Το επόμενο ραντεβού δόθηκε στην Άμφισσα για το Μάιο, από τις 2 έως τις 7 Μαΐου, όπου το Γυμνάσιο Άμφισσας θα υποδεχθεί τους Γάλλους μαθητές, θα τους ξεναγήσει στην περιοχή μας και θα ανταποδώσει τη φιλοξενία που δέχτηκε.   



       

Σκηνή από τον «Αρχοντοχωριάτη του Μολιέρου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου