Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Αρνητική η ΤΡΕΝΟΣΕ για καθημερινά δρομολόγια


 Για το Σάββατο 16 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση-κινητοποίηση στο σιδηροδρομικό σταθμό της Κάτω Τιθορέας της Επιτροπής αγώνα, των συλλόγων και των δήμων Αμφίκλειας-Ελάτειας και Δελφών για το ζήτημα της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας στην περιοχή. .....

Όπως είναι γνωστό, η τοπική κοινωνία επιδιώκει την επαναφορά του καθημερινού δρομολογίου για τα δρομολόγια 1520 και 1521, με σκοπό να αρθεί η συγκοινωνιακή απομόνωση της περιοχής και μα επιστρέψει η στενότερη σύνδεση με την Αθήνα, καθώς τα ως τώρα ισχύοντα δρομολόγια δεν εξυπηρετούν ιδιαίτερα τους κατοίκους στις δημοτικές ενότητες Γραβιάς και Παρνασσού του Δήμου Δελφών και όλου του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας.

Ωστόσο, κεντρικό ερώτημα είναι κατά πόσο ο νέος γύρος πιέσεων και κινητοποιήσεων που ξεκινά αυτό το διάστημα, με την αρχή να γίνεται το μεθεπόμενο Σάββατο στην Τιθορέα, θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και η διοίκηση της ΤΡΕΝΟΣΕ θα επαναθεσπίσει τα καθημερινά δρομολόγια 1520 και 1521.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν προκύψει από το ρεπορτάζ του iparnassosη διοίκηση της ΤΡΕΝΟΣΕ προσανατολίζεται, τουλάχιστον όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, στον εξορθολογισμό κάτα κάποιο τρόπο των υφιστάμενων δρομολογίων και σε καμία περίπτωση την επαναφορά της καθημερινής σιδηροδρομικής συγκοινωνίας. 

Ειδικότερα, εξετάζεται και θα καθιερωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, πλην εξαιρετικού απροόπτου, δρομολόγιο προς Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής, ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα για την επιστροφή όσους χρησιμοποιούν το δρομολόγιο του Σαββάτου για την έλευσή τους στο σταθμό της Τιθορέας. Αντίθετα, το ενδεχόμενο του καθημερινού δρομολογίου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, δεν βρίσκεται καθόλου στις προθέσεις της ΤΡΕΝΟΣΕ!

Είναι προφανές ότι οι πιέσεις αιρετών και τοπικής κοινωνίας το προσώρας αποτέλεσμα που κατορθώνουν είναι η βελτίωση αυτή του σαββατοκύριακου, με το κεντρικό αιτούμενο, το καθημερινό δρομολόγιο δηλαδή προς και από Αθήνα, να παραμένει από πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου