Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Στις 6 του Απρίλη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση και το Συλλαλητήριο στις 10.30 π.μ. στην Άμφισσα στην Πλατεία Λαού

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ»
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού!
  • Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών.

  • Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Λεφτά για υγεία και παιδεία – όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

  • Να σταματήσει η φοροληστεία στα καύσιμα, στη ΔΕΗ και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης!....


Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

Το στομάχι σφίγγει, βλέποντας καθημερινά παιδιά να ξεσπιτώνονται, αντί να είναι στο σχολείο. Να περπατάνε μόνα τους χιλιόμετρα για να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου. Να ψάχνουν μάταια τους γονείς τους.  Δύο λαοί, που ζούσαν για δεκαετίες ειρηνικά, χύνουν ξανά το αίμα τους, εξαιτίας της απαράδεκτης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, εξαιτίας ενός ακόμα ιμπεριαλιστικού πολέμου στη γειτονιά μας, εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-Ε.Ε. με τη Ρωσία για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών τους ομίλων, για τα κέρδη τους.


Οι εργαζόμενοι όμως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας.

Γιατί να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαΐ;

Μερίδιο από τη λεία, από τη νέα μοιρασιά, επιδιώκουν και οι δικοί μας «αφεντάδες».

Η ελληνική κυβέρνηση, στέλνει όπλα. Διαθέτει βάσεις και υποδομές στα νατοϊκά στρατεύματα. Παίρνει ουσιαστικά μέρος σε αυτό το μακελειό, στοχοποιώντας το λαό μας, σε μια αντιπαράθεση που γίνεται μόνο για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. 

Εμείς όμως, οι εργαζόμενοι, δεν έχουμε κανένα συμφέρον να διαλέξουμε έναν από τους ληστές, είτε τη Ρωσία, είτε τους ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Είμαστε με τους λαούς όλου του κόσμου, με το δικαίωμά τους να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις τύχες τους. Να ζουν ειρηνικά, με δικαιώματα, με αξιοπρέπεια και όχι μέσα στη φρίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου ή στην καθημερινότητα ενός άλλου, ακήρυχτου πολέμου, της φτώχειας, της ανεργίας και της εκμετάλλευσης.

Στην απεργία στις 6 του Απρίλη να ακουστούν δυνατά οι δικές μας ανάγκες, η δίκη μας φωνή!

Η ακρίβεια, σε συνδυασμό με την καθήλωση των μισθών προκαλούν ασφυξία σε κάθε σπίτι. Ένα μεγάλο κομμάτι του κλάδου (αναπληρωτές και νεοδιοριζόμενοι) ζει στα όρια της φτώχειας. Η μισθολογική καθήλωση (έχει να δοθεί αύξηση στον κλάδο πάνω από 10 χρόνια) αλλά και το μισθολόγιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που μαζί με όλα τα άλλα μας έκλεψε και ένα ΜΚ, δυσκολεύουν χιλιάδες συναδέλφους να ανταπεξέλθουν στα έξοδα του μήνα.  Δεν μπορεί το 2022 να διαμένουμε σε δωμάτια-κλουβιά χωρίς θέρμανση, να μην έχουμε τη δυνατότητα να βρεθούμε με την οικογένειά τους τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο, να μη φτάνει ο μισθός μας για τη στοιχειώδη επιβίωση. Πόσο μάλλον, να έχουμε τη δυνατότητα εμπλουτισμού της βιβλιοθήκης μας, να έχουμε πρόσβαση σε πολιτιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις, πράγματα απαραίτητα ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο ρόλο μας ως εκπαιδευτικοί. Η κυβέρνηση αντί να εξοπλίσει όλα τα σχολεία με τεχνολογικά μέσα και υποδομές, ψήφισε το περιβόητο voucher των 200€, που δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες για εξοπλισμό με τεχνολογικά μέσα. Για μια ακόμα φορά θα χρειαστεί να βάλουμε το χέρι στην τσέπη.  Ακούμε συνέχεια πως λεφτά δεν υπάρχουν για να μειωθούν οι δυσβάσταχτοι φόροι, αλλά λεφτά βρίσκονται όταν πρέπει να πληρωθούν πολεμικοί εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ που ξεπερνούν τα 5 δις € κάθε χρόνο!

Ακούμε συνέχεια από όλες τις κυβερνήσεις πως λεφτά δεν υπάρχουν για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς, ώστε να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία, πως η μονιμοποίηση όσων εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση είναι ανεδαφικό αίτημα, πως δεν γίνεται να βρεθούν νέες αίθουσες για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στην τάξη κλπ. Την ίδια ώρα, εμείς, αλλά και τα σχολεία, πληρώνουμε δυσβάσταχτα το ρεύμα και τα καύσιμα, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, όχι μόνο εξαιτίας του πολέμου, αλλά και της περιβόητης «πράσινης μετάβασης», που γεμίζει κέρδη τα ταμεία των «πράσινων» επιχειρηματικών ομίλων. 

Ακούμε συνέχεια πως δεν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» και άρα δεν μπορεί να στηριχτεί ουσιαστικά το σύστημα υγείας, να κατασκευαστούν-επισκευαστούν σχολεία και μένουν τα παιδιά στοιβαγμένα σε κοντέινερ ή πλήρως ακατάλληλους, συχνά επικίνδυνους χώρους, αλλά 11 δις € από το περιβόητο ταμείο ανάκαμψης δίνονται απλόχερα στο κεφάλαιο. Προκαλεί οργή στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές, να υπάρχουν ακόμα κενά στα σχολεία, να στοιβάζονται 25 παιδιά μέσα στην τάξη, να συνεχίζεται το πρωτόκολλο-ντροπή του 50%+1 και τα σχολεία να στηρίζουν τη λειτουργία τους στις πλάτες των εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των κενών που η πανδημία συνεχώς επιφέρει.  Κάθε μέρα η κυβέρνηση παίζει με την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους, αρνείται να εφαρμόσει έστω και ένα μέτρο, ώστε τα σχολεία να μην είναι εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. Είναι προκλητικό ότι εδώ και δύο χρόνια η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ούτε ένα σοβαρό μέτρο, προκειμένου να ενισχύσει την εκπαιδευτική διαδικασία, να στηρίξει εμάς τους εκπαιδευτικούς, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια γνωστικά κενά που έχουν δημιουργηθεί στους μαθητές μας αλλά και τα ψυχολογικά και τα κοινωνικά προβλήματα που έχουν προκληθεί από την εγκληματική πολιτική διαχείρισης του κορωνοΐου.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., αντί να στηρίξει ουσιαστικά τη δουλειά των εκπαιδευτικών στην τάξη και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, επιμένει να επιβάλει τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους 4692/20, 4823/21, την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ενώ διατηρεί άθικτο και αξιοποιεί στο ακέραιο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης. Προχωρά σε απαράδεκτα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών που ήδη έχουν ξεσηκώσει κατακραυγή τόσο από τον κλάδο όσο και από τις Επιστημονικές Ενώσεις.  Όλο αυτό το διάστημα αξιοποιεί την πανδημία, προκειμένου με τον πιο επιθετικό τρόπο να εφαρμόσει αντιεκπαιδευτικές-αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που έχουν αποφασιστεί εδώ και τριάντα χρόνια σε επίπεδο ΕΕ και ΟΟΣΑ, πτυχές των οποίων έχουν εφαρμόσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ενίσχυσε τον ν. Γαβρόγλου για το Νέο Λύκειο, ψήφισε τις Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, εξετάσεις στην Έκτη Δημοτικού και στην Τρίτη Γυμνασίου μέσω της ελληνικής PISA, γενικεύει τα πρότυπα-πειραματικά σχολεία, επιλέγοντας μαθητές μέσω εξετάσεων. Ειδικά στο ζήτημα της κατηγοριοποίησης των σχολείων μέσω της λεγόμενης «αξιολόγησης», η κυβέρνηση έχει σπάσει όλα τα κοντέρ. Γελοιοποιήθηκε έχοντας σύσσωμο τον κλάδο απέναντι, προσπαθώντας να την επιβάλει με κάθε τρόπο, αξιοποιώντας δικαστήρια, καταστολή, απειλές, όλον τον διοικητικό μηχανισμό του Υπουργείου. Για μια ακόμα φορά ο κλάδος απέδειξε ότι μπορεί να εμποδίσει οποιαδήποτε κυβερνητική επιλογή επιβάλλεται κόντρα στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας.

Η λύση είναι μία… στις 6 Απρίλη, κλείνουμε τα σχολεία!

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία!

Τώρα η οργή και η αγανάκτηση να γίνουν οργανωμένη δύναμη, για να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς μισθούς, ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση στο παιδαγωγικό μας έργο, για να μην προχωρήσουν τα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων, μέσω της αντιδραστικής-αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης. 

Δίνουμε αποφασιστική απάντηση στις απειλές της κυβέρνησης, στην οργανωμένη προσπάθεια, μέσω του μηχανισμού των Συντονιστών Εκπαίδευσης, να αλλάξουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων τις συλλογικές τους αποφάσεις και να εφαρμόσουν την αξιολόγηση, ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις. 

Κλιμακώνουμε την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά, τις κινητοποιήσεις για το άνοιγμα των πινάκων, για μονοετή υπηρέτηση της οργανικής, για την εξίσωση αδειών και δικαιωμάτων. 

Συνεχίζουμε την πρωτοβουλία του Συλλόγου μας και δεκάδων ακόμη Συλλόγων Π.Ε. για το ωράριο των Νηπιαγωγών. 


Δυναμώνουμε τον αγώνα και τη διεκδίκηση για την προστασία της ζωής, της υγείας, της μόρφωσης και των δικαιωμάτων μας

Εδώ βρίσκεται η πραγματική ελπίδα και η προοπτική!


Μπορείτε να παρακολουθήσετε δηλώσεις της Προέδρου του Συλλόγου μας και του μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 29-03-2022, ακολουθώντας το σύνδεσμο: https://www.youtube.com/channel/UCOmK6PZIrS_4KQorwX4Gyrw


Άμφισσα, 3/4/2022

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου