Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Εντάχθηκαν για χρηματοδότηση οι μελέτες των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της συνοικίας «Νέα Πόλη» της Κοινότητας της Άμφισσας.


 Το πρόβλημα της αντιπλημμυρικής προστασίας, κυρίως στις αστικές περιοχές, παρουσιάζεται ιδιαίτερα έντονο τα τελευταία έτη, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που προκαλούν σημαντικές πλημμύρες. .....Πιο συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των Υπηρεσιών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) του Δήμου Δελφών και της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020», με Κωδικό ΟΠΣ 5150069, η Πράξη με τίτλο: «Εκπόνηση μελετών ωρίμανσης έργων προστασίας από φαινόμενα πλημμυρών συνοικίας «Νέα Πόλη» ΔΚ Άμφισσας Δήμου Δελφών», συνολικού προϋπολογισμού 122.842,31 ευρώ. 

 

Η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, τον οποίο ευχαριστούμε και αποτελεί την αφετηρία για την οριστική λύση ενός σημαντικού προβλήματος της πόλης της Άμφισσας, καθώς μετά την ολοκλήρωση των μελετών θα ακολουθήσει και η ένταξη προς χρηματοδότηση του έργου, για το οποίο υπάρχουν πιστώσεις στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-27 και του οποίου η ένταξη είναι εξασφαλισμένη. 

 

Ως προς το φυσικό αντικείμενο της μελέτης, αυτή αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία της συνοικίας «Νέα Πόλη» της Κοινότητας Άμφισσας, που οριοθετείται από τις οδούς Λεωφόρο Καραμανλή, οδό Γιδογιάννου, Λεωφόρο Σαλώνων και τις παρακείμενους οδούς. 

 

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη, λόγω της χρησιμότητας της μελέτης για την πόλη της Άμφισσας, ενώ  ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Σ. Σωτηρόπουλος ευχαριστεί τους υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι κατάφεραν μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα και εργαζόμενοι εκτός ωραρίου, να ετοιμάσουν την πρόταση και να την υποβάλλουμε πρώτοι στην Διαχειριστική Αρχή, με συνέπεια την ένταξή της προς χρηματοδότηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου