Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Η Διοίκηση του ΕΚΦ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη στα δίκαια αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων που απεργούν την Τετάρτη 2/3/2022 για να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται. .....

Σε αυτές τις συνθήκες, οι εστίες αντίστασης σαν και αυτή μας δίνουν το κουράγιο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε ακούραστα για να διεκδικήσουμε την προστασία του εισοδήματός μας από την ακρίβεια, την προστασία της ζωής μας, της υγείας μας και την ασφάλεια σε όλους τους χώρους δουλειάς. 

Η απάντηση των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θεωρούμε ότι πρέπει να είναι κοινή, κόντρα στις προσπάθειες εργοδοτών και κυβερνήσεων να μας διασπάσουν, να μας παρουσιάσουν ότι έχουμε αντιμαχόμενα συμφέροντα μεταξύ μας  και κοινά συμφέροντα με τους μεγαλοεργοδότες και το κράτος τους.

Απαιτούμε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους: 

1. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας. Ο αριθμός των προσλήψεων που αναμένεται να γίνουν εντός του επόμενου έτους δεν επαρκεί για να καλύψει ούτε καν τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις (ενενήντα παραιτήσεις καταγράφηκαν μόνο για τον μήνα Δεκέμβρη του 2021).

2. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς– Να καλυφθούν οι μισθολογικές απώλειες από τις περικοπές, το πολύχρονο «πάγωμα» των μισθών, την ακρίβεια! Επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, επαναχορήγηση του 13 ου – 14 ου μισθού, κατάργηση της «εισφοράς αλληλεγγύης» που διατηρείται μόνο στο Δημόσιο, αναγνώριση της διετίας 2016-2017, αύξηση των οδοιπορικών των επιμελητών και πληρωμή όλων των υπερωριών.

3. Έξω οι εργολάβοι και οι ιδιώτες από τα Δικαστήρια. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και τεχνικού προσωπικού για τη συντήρηση, την επισκευή και την ασφαλή λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών, καθώς επίσης και του αναγκαίου προσωπικού για την ανάπτυξη και τη συντήρηση των ηλεκτρονικών συστημάτων και της ψηφιακής καταγραφής των πρακτικών.

4. Σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Με στέγαση των Δικαστικών Υπηρεσιών σε σύγχρονα ασφαλή κτίρια με μέτρα προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα. Ουσιαστική βελτίωση και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής. Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού στις δικαστικές υπηρεσίες. Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας από την πανδημία.


Το Διοικητικό Συμβούλιο

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου