Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Με αρμοδιότητες σε θέματα Αθλητισμού ο Ευ. Κούσουλας στο Δ. Δελφών


 Η Απόφαση

«Ορισμός Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου»

Ο Δήμαρχος Δελφών.....

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Ορίζουμε το Δημοτικό Σύμβουλο Ευάγγελο Κούσουλα ως Εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο με αρμοδιότητα την εποπτεία, ευθύνη και συντονισμό στα θέματα Αθλητισμού, νέας γενιάς και λειτουργίας δημοτικών δομών αθλητισμού όπως προβλέπεται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου, με θητεία από 07/01/2022 μέχρι 31/12/2022.


Αρμοδιότητες σε θέματα Αθλητισμού, νέας γενιάς και λειτουργίας δημοτικών δομών αθλητισμού.


1) Σχεδιάζει, εισηγείται και μεριμνά για την εφαρμογή πολιτικών, προγραμμάτων και δράσεων για την προώθηση του τοπικού αθλητισμού και την παροχή δυνατοτήτων άθλησης στους κατοίκους. Περιλαμβάνονται πολιτικές, προγράμματα και δράσεις όπως:


(α) Κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων (δημοτικά γυμναστήρια, αθλητικά κέντρα και δημοτικοί χώροι άθλησης).


(β) Προώθηση και εφαρμογή προγραμμάτων ενίσχυσης του μαζικού αθλητισμού και διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων.


(γ) Άσκηση εποπτείας επί των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, που καθορίζονται με διυπουργική απόφαση.


2) Μεριμνά για την οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων που απευθύνονται στους νέους, σε συνεργασία με τους σχεδιασμούς και τα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.


3) Παρακολουθεί τη λειτουργία και δράση δημοτικών δομών που εφαρμόζουν προγράμματα και δράσεις στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού και Νέας Γενιάς.


4) Υλοποιεί δράσεις και προγράμματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Νέας Γενιάς, συμπληρωματικά με τις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούνται από τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.


5) Έχει την αρμοδιότητα λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων που λειτουργούν με την αντίστοιχη χωροθέτηση στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Δελφών.


6) Εισηγείται για την ίδρυση και λειτουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του δήμου και μεριμνά για την οργάνωση, φύλαξη και σωστή λειτουργία αυτών ήτοι των δημοτικών αθλητικών κέντρων και γυμναστηρίων, χώρων αθλοπαιδιών και γυμναστικής και πάσης φύσεως αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων, εργομετρικών και αθλητικών μονάδων, ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες για άθληση των Δημοτών, αθλητών, σωματείων, επισκεπτών κ.λπ., δημοτών, ιδιαίτερα δε των νέων.


7) Μεριμνά για την ανάπτυξη μαζικού Αθλητισμού για να καλυφθούν οι ανάγκες κατά ηλικία, ενδιαφέροντα κ.λπ. Η καλλιέργεια των σωματικών και πνευματικών ικανοτήτων, η καλλιέργεια φίλαθλου συναγωνιστικού πνεύματος, μακριά από φανατισμούς και κερδοσκοπικούς στόχους, η κοινωνικοποίηση των δημοτών.


8) Δημιουργεί και λειτουργεί αθλητικά τμήματα, με προτεραιότητα τις κατηγορίες αθλητισμού όπου δε λειτουργούν σχετικοί αθλητικοί σύλλογοι όπως: Κλασσικός Αθλητισμός, Αθλητισμός Πάλης, Άρσης Βαρών, Πετοσφαίριση, Καλαθοσφαίριση, Χειροσφαίριση, Σκακιού, Κολύμβησης, Υδατοσφαίριση, Ποδοσφαίρου, Ποδηλασίας, Τζούντο, Πολεμικές Τέχνες, Αεροπτερισμός, Ορειβασία, Αντισφαίριση, Χιονοδρομία κ.λπ. Ολυμπιακά Αθλήματα.

Τα παραπάνω τμήματα θα λειτουργούν με ειδικευμένους προπονητές σαν τμήματα μαζικής λαϊκής άθλησης. Όλα τα παραπάνω τμήματα δύνανται να μετεξελιχθούν και να λειτουργήσουν σαν Ακαδημίες με ειδικευμένους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής. Οι Αθλούμενοι θα καταβάλλουν μηνιαίες συνδρομές (σαν μέλη), που θα καθορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο ανάλογα με τις συνθήκες εκτός εάν αποφασιστεί αρμοδίως ατελής χρήση.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι δυνατή η ίδρυση και άλλων τμημάτων, ύστερα από σχετική πρόταση του τμήματος.


9) Μεριμνά για την διοργάνωση, σε συνεργασία με φορείς κρατικούς, αθλητικούς, ενώσεις κ.λπ., ποικίλου περιεχομένου αθλητικών εκδηλώσεων και συναντήσεων σε επίπεδο τοπικό, εθνικό, διεθνές.


10) Αναπτύσσει τις δημόσιες σχέσεις στον αθλητικό τομέα του Δήμου σε συνεργασία με όλους τους φορείς και παράγοντες, στο πεδίο της παρέμβασης σε αθλητικά ζητήματα, βοηθώντας την ενεργοποίηση περισσοτέρων αθλητών, γυμναστών, συμπολιτών καθώς και της συνεργασίας με διάφορες επιτροπές.

Υποβοηθά επίσης στην δημιουργία φίλαθλου συναγωνιστικού πνεύματος, μακριά από φανατισμούς και ανταγωνισμούς και ενημερώνει τους πολίτες με διαλέξεις, συζητήσεις, προβολές κ.λπ. στα Ζητήματα του Αθλητισμού, της καλλιέργειας της ευγενούς άμιλλας, του ευ αγωνίζεστε και των ιδανικών της ειρήνης μέσω του Αθλητισμού.


11) Μεριμνά για κάθε θέμα που αφορά τη λειτουργία, το προσωπικό, τα μέλη, το κοινό, τους επισκέπτες και την υλικοτεχνική υποδομή των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, όπως:


•Τον αριθμό και τις ειδικότητες του προσωπικού που είναι αναγκαίο, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους.


• Το εποπτικό υλικό και τον πάσης φύσεως εξοπλισμό.


•Τις απαραίτητες εργασίες για την επισκευή και συντήρηση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού.


• Την επιμόρφωση του προσωπικού.


12) Μεριμνά για την τήρηση του ωραρίου του προσωπικού, προγραμματίζει και εισηγείται προς την αρμόδια Δ/νση τις άδειες αυτού ώστε να μη δημιουργούνται λειτουργικά προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και τις εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού και υποδομής μεταξύ των αθλητικών εγκαταστάσεων ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία τους.


13) Εξετάζει, εγκρίνει και υπογράφει και προωθεί αρμοδίως κάθε θέμα που αφορά την λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.


14) Συνεργάζεται αρμονικά με το προσωπικό, τις αρμόδιες υπηρεσιακές και πολιτικές αρχές του Δήμου, αρμόδιες επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλους εμπλεκόμενους φορείς και φυσικά πρόσωπα εκτός Δήμου ώστε συγκεντρώνει και να τηρεί κάθε στοιχείο που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των εγκαταστάσεων και την επίτευξη των σκοπών τμήματος.


15) Μεριμνά και επιβλέπει την τήρηση όλων των απαραίτητων βιβλίων.


16) Εισηγείται προς τα αρμόδια όργανα το ύψος των εισιτηρίων εισόδου ή ενοικίασης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις σε εφαρμογή αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός αν αποφασιστεί αρμοδίως ατέλεια για ορισμένες κατηγορίες φορέων, κοινού, ημερομηνιών και εκδηλώσεων.


17) Επιμελείται και συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες για κάθε διαδικασία αδειοδότησης αθλητικών σωματείων της περιοχής του Δήμου Δελφών.


18) Επιμελείται και συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες για κάθε διαδικασία αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων.


19) Εισηγείται προς τα αρμόδια όργανα κανονισμό λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων.


Σε κάθε δημοτική ενότητα μπορεί να ορίζονται αρμόδιοι υπάλληλοι για τις αθλητικές εγκαταστάσεις με καθήκοντα:


1) Την εύρυθμη λειτουργία και την τήρηση του κανονισμού λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων.


2) Την συνεργασία με όλο το προσωπικό του τμήματος, των άλλων υπηρεσιών του Δήμου και άλλων συναρμόδιων φορέων για τη σωστή εκτέλεση των καθηκόντων του.


3) Την εισήγηση στο τμήμα, των αναγκών των αθλητικών εγκαταστάσεων σε προσωπικό και πάσης φύσεως εξοπλισμό και αναγκαία υλικά καθώς και την επιμόρφωση του προσωπικού.


4) Την μέριμνα για την καθημερινή καθαριότητα και την ευπρεπή εικόνα των αθλητικών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου αυτών, για την καταγραφή των βλαβών κάθε είδους και την άμεση αντιμετώπισή από τους ίδιους (εφόσον είναι εφικτό) ή από την αρμόδια οργανική μονάδα του Δήμου, καθώς και για την τακτική συντήρηση των κτηρίων, των εν γένει εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού πάσης φύσεως.


5) Είναι υπεύθυνοι για τις συγκεντρώσεις, προσωπικού, μελών, κοινού στις αθλητικές εγκαταστάσεις.


6) Τηρούν βιβλία και καταστάσεις που χορηγεί το τμήμα.


Β. Ο προαναφερόμενος Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος θα διατυπώνει εισηγήσεις και προτάσεις επί των ανωτέρω θεμάτων σε συνεργασία με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο Αντιδήμαρχο.


Γ. Ο ανωτέρω Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, θα χρησιμοποιεί γραφεία και γραμματειακή υποστήριξη από τις υφιστάμενες δομές υποστήριξης των πολιτικών οργάνων του Δήμου.


Δ. Η παρούσα απόφαση να δημοσιευτεί μία φορά ημερήσια εφημερίδα και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και στο πρόγραμμα Διαύγεια.


Ο Δήμαρχος Δελφών

Παναγιώτης Α. Ταγκαλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου