Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Γ. Οικονόμου: 530.000 ευρώ σε Δήμους της Φθιώτιδας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών από τις θεομηνίες


 Η Κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμη μία φορά στην πράξη πως βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τοπικών κοινωνιών. Συγκεκριμένα, με σημερινή (5/1) πράξη αποφασίστηκε η χρηματοδότηση Δήμων και Περιφερειών της χώρας..... με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες, συνολικού ύψους τριών εκατομμυρίων εννιακοσίων χιλιάδων ευρώ (3.900.000,00€), σε βάρος των πιστώσεων του έργου: 2003ΣΕ05500005 Επιχορήγηση των ΟΤΑ για «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της χώρας». 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, όσον αφορά στη Φθιώτιδα χρηματοδοτούνται 4 Δήμοι και συγκεκριμένα ο Δήμος  Μακρακώμης με 300.000 ευρώ, ο Δήμος Λοκρών με 30.000 ευρώ, Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας με 150.000 ευρώ και ο Δήμος Καμένων Βούρλων με 50.000 ευρώ, ενώ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτείται για το σκοπό αυτό συνολικά με 600.000 ευρώ. 

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η απόφαση χρηματοδότησης των ΟΤΑ με σκοπό την την πρόληψη και την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες αποδεικνύει έμπρακτα και όχι στα λόγια πως η Κυβέρνηση είναι στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών. Οι Δήμοι της Φθιώτιδας, η οποία το τελευταίο διάστημα βάλλεται από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, θα χρηματοδοτηθούν συνολικά με το ποσό των 530.000 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου