Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Ενίσχυση Αστυνομικού Σταθμού Γραβιάς κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο


 Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας προς τον Aρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ.....

 Κύριε Αρχηγέ, με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού άνοιξε τις  πύλες του για το κοινό ύστερα από δύο χρόνια μή λειτουργίας λόγω πανδημίας. Η περιοχή Κελάρια Παρνασσού είναι γνωστό σημείο πρόσβασης στο χιονοδρομικό και αστυνομεύεται από τον Α.Σ. Γραβιάς από το έτος 2019. Ως  αποτέλεσμα αυτού, χιλιάδες κόσμου συρρέει στις εγκαταστάσεις του αλλά και στα κοντινά χωριά της Φωκίδας με την πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες τις περιοχής μας να αγγίζει το 100%.

 Ένας Αστυνομικός Σταθμός δύναμης έξι αστυνομικών δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται από την συρροή των επισκεπτών στην περιοχή μας, πόσο μάλλον να αστυνομεύσει έναν τομέα που περιλαμβάνει δεκαοχτώ κοινότητες, οι περισσότερες των οποίων βρίσκονται σε ορεινό ή ημιορεινό όγκο.

 Οι συνάδελφοί του Α.Σ. Γραβιάς εκτελούν χρέη εποχούμενης περιπολίας κατά μόνας με την κοντινότερη αστυνομική ενίσχυση να βρίσκεται στην Άμφισσα, μισή ώρα απόσταση από τη περιοχή της Γραβιάς. Πως θα επέμβει ένας αστυνομικός μόνος σε ενδεχόμενο συμβάν που θα προκύψει; Θα κάνει απλώς τον παρατηρητή μέχρι να έρθει η ενίσχυση από την Άμφισσα; 

 Προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις και προκειμένου οι συνάδελφοί μας να εκτελέσουν με ασφάλεια το λειτούργημά του σας παρακαλούμε για την έκδοση σχετικής διαταγής ενίσχυσης του Α.Σ. Γραβιάς κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο και για όσο διάστημα παραμένει ανοιχτό το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, ως προσωρινή λύση του προβλήματος.

 Με το Π.Δ. 7/2017 το Α.Τ. Γραβιάς υποβαθμίστηκε σε Α.Σ. Γραβιάς με την τότε ηγεσία του Υπουργείου μας να δηλώνει πως ένας από τους λόγους της κατάργησης ή υποβάθμισης των Αστυνομικών Υπηρεσιών είναι το δυσβάστακτο λειτουργικό κόστος (ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, κ.λ.π). Όπως γνωρίζεται το προσεχές χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμο το νέο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου Γραβιάς όπου θα στεγασθεί ο Α.Σ. Γραβιάς. 

Εφόσον λοιπόν δεν προκύπτει λειτουργικό κόστος και επειδή το κτίριο πληρεί όλες εκείνες τις προδιαγραφές που προβλέπονται από τον Νόμο η αναβάθμιση του Α.Σ. Γραβιάς σε Αστυνομικό Τμήμα και ο χαρακτηρισμός του ως νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία, αποτελεί μονόδρομο. Μία αστυνομική Υπηρεσία η οποία θα επανδρωθεί κατάλληλα και θα αστυνομεύσει την περιοχή ευθύνης της επαναφέροντας έτσι την αίσθηση ασφάλειας στους κατοίκους και τους επισκέπτες. 

 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΚΟΥΝΟΥΚΛΑΣ Ανδρέας               ΝΙΤΣΟΣ Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου