Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΟΙΡΑ (7-11-2021)


 Ο Λεωνίδας Μοίρας είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Νεότερη Οθωμανική Ιστορία από το Τμήμα Ιστορίας, του İstanbul Üniversitesi..... Ο τίτλος της μεταπτυχιακής του εργασίας είναι “Η απήχηση του Κινήματος στο Γουδί στον οθωμανικό Τύπο”. Το 2019 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η διδακτορική του διατριβή φέρει τον τίτλο “Οι προσλήψεις του Ελληνικού εθνικισμού από την Οθωμανική Αυτοκρατορία 1821-1870”. Από το 2019 είναι εντεταλμένος διδάσκων στο πεδίο «Ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Ε.Κ.Π.Α.

Το 2020 κυκλοφόρησε η μονογραφία του με τίτλο «Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια των Οθωμανών». Έχει δημοσιεύσεις σε συλλογικούς τόμους και σε επιστημονικά περιοδικά στα ελληνικά, στα τουρκικά και στα αγγλικά. Συμμετείχε σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα ενώ έχει λάβει μέρος με ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου