Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΖΕΛΙ


 Η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού της 5ης Υ.Πε., η οποία πλαισιώνεται από Ιατρό και Νοσηλεύτρια του Κ.Υ. Αταλάντης, βρίσκεται από το πρωί στο Ζέλι και πραγματοποιεί εμβολιασμούς σε δημότες μας!....

 

 Αύριο, 26 Οκτωβρίου και ώρα 09:00 έως 15:00, η Κινητή Μονάδα θα βρίσκεται στην Ελάτεια!

 

 Υπενθυμίζουμε ότι όσοι δημότες επιθυμούν να εμβολιαστούν, μπορούν να προσέλθουν με το ΑΜΚΑ τους για την 1η, 2η ή και 3η δόση, με το εμβόλιο mRNA της Pfizer.

 

Εμβολιαζόμαστε! Χτίζουμε τείχος ανοσίας!












1 σχόλιο:

  1. Ακόμα και τώρα , μετά από ενάμιση χρόνο αναμέτρησης με την πανδημία , η πολιτεία φαίνεται να εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αυτή την ‘λαίλαπα’ χωρίς (νομίζω ) συγκεκριμένο , καλά οργανωμένο και αποτελεσματικό κατά το δυνατόν σχέδιο . Παράδειγμα , μεταξύ πολλών άλλων και η σημερινή και αυριανή «περιφορά» της κινητής μονάδας εμβολιασμού σε χωριά και του δικού μας Δήμου! Είναι δυνατόν να ‘περιφέρεται’ ένας ολόκληρος τροχοκίνητος εξοπλισμός μετά τού απαραιτήτου προσωπικού, περιμένοντας μήπως έτσι προκύψουν τυχαίως κάποιοι εμβολιασμοί εδώ κι εκεί υπαιθρίως οπου κάθε φορά θα στήνεται αυτή η μονάδα?? Ειλικρινά τώρα , πιστεύει κανείς πως προάγεται τοιουτοτρόπως το εμβολιαστικό έργο?? Από σύμπτωση δηλαδή και εντελώς τυχαία να μάς προκύψει κάποιος εμβολιασμός?? Ξέρετε εσείς κανέναν να εμβολιάζεται έτσι κι ως έτυχε, γιατί αίφνης συνάντησε μπροστά του ή στο δρόμο του κάποια κινητή εμβολιαστική μονάδα?? Στις περιοχές πχ τις δικές μας , υπάρχουν δομές Δημόσιες και Δημοτικές που θα μπορούσαν, πρώτα να ιχνηλατήσουν και να καταγράψουν προθέσεις συμπολιτών μας που πραγματικά θα επιθυμούσαν να εμβολιαστούν (και δεν έχουν άλλο τρόπο) και μετά να κινείται ένα ολόκληρο συνεργείο με εξοπλισμό και προσωπικό για κάτι τόσο αβέβαιο, σε διαφορετική περίπτωση. Είναι πράγματι αστείο να «ψαρεύουμε» κυριολεκτικά τυχαίως σε αλάνες και πλατείες επίδοξους εμβολιόφιλους!! Κι αυτό μάλιστα να αποτελεί τάχα ‘ευφυές σχέδιο’ μιας κρατικής διοίκησης, που αρέσκεται κατά τα άλλα να κομπορρημονεί για αποτελεσματικότητα (και) στον εμβολιαστικό τομέα. Τουλάχιστον στην περιοχή μας, αν ξαναεπιχειρηθεί κάτι ανάλογο, ας το κάνουμε εμείς σωστά οργανωμένα και αποτελεσματικά , με τρόπο δηλαδή που μάλλον αδυνατεί η πολιτεία να σκεφτεί και να πράξει. Καταγράφουμε πρώτα με τις κοινωνικές μας υπηρεσίες, πχ. Βοήθεια στο σπίτι , Κέντρο κοινότητας , τοπικά δημόσια ιατρεία , ΚΑΠΗ , εκκλησιαστικά αλλά και τοπικά συμβούλια κλπ , τους ανθρώπους που η κατάστασή τους και η ανημποριά τους , τούς κρατά καθηλωμένους στο σπίτι και επομένως ο εμβολιασμός σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να γίνεται κατ` οίκον , καθώς και όσους άλλους ενδεχομένως εκδηλώσουν επιθυμία να εμβολιαστούν στο χωριό τους , κοντά στο σπίτι τους , κατά την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Τότε έχει νόημα να έρθει η κινητή μονάδα. Κάνοντας εμβολιασμούς προγραμματισμένους και σε αριθμό και σε συγκεκριμένα πρόσωπα επιβεβαιωμένα πως επιθυμούν να εμβολιαστούν. Αλλιώς η δράση αυτή απαξιώνεται , δεν ωφελεί σχεδόν καθόλου αφού είναι αναποτελεσματική ως βασισμένη σε τυχαιότητα και το μόνο ίσως σίγουρα που δημιουργεί , είναι «εντυπώσεις» και αχρείαστα έξοδα !!! ΥΓ . Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται σε ανεπάρκειες του Δήμου μας , αλλά αφορά αποκλειστικά τον κρατικό παράγοντα που υπολείπεται πολύ απ το στοιχειωδώς επαρκές( ως προκύπτει ). Κάνω την διευκρίνηση για να μην παρερμηνευτούν, ηθελημένα ή αθέλητα τα λεγόμενά μου , μιας και δεν θα συνέβαινε και για πρώτη φορά αλλωστε.…. ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή