Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ - Ένα ακόμη χτύπημα στη δημόσια – δωρεάν – υγεία, ένα ακόμη τσάκισμα στις συντάξεις μας.


 Σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν στο Σωματείο μας μια μόλις μέρα μετά την πάρα κάτω  ανακοίνωσή μας, χθες το πρωί (σε έμφραγμα) δεν υπήρχε καρδιολόγος και κάλεσαν ιδιώτη όπως επίσης για καρδιολογική εκτίμηση χειρουργείου (Ισπανός τουρίστας) επίσης κάλεσαν την ιδιώτη καρδιολόγο..... Και στις δύο περιπτώσεις  το κόστος επιβάρυνε τους  ασθενείς οι οποίοι και πλήρωσαν  από την τσέπη τους το αντίτιμο των ιατρικών επισκέψεων στην κατά τα άλλα δωρεάν δημόσια υγεία.

      Με το μέτρο της αναστολής καθηκόντων για το ανεμβολίαστο προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία και τις δομές Υγείας, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Σεπτέμβρη, χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν βρεθεί εκτός δουλειάς. Η εφαρμογή του μέτρου αφήνει τα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα, κλινικές, μονάδες και υπηρεσίες με ακόμα λιγότερο προσωπικό. 

      Έτσι, πατώντας πάνω στις συνέπειες της πολιτικής της, η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία για να βάλει μπροστά τα αντιδραστικά της σχέδια για το «νέο ΕΣΥ». Με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή (3/9/2021) με πρόσχημα τα κενά που προκύπτουν από τις αναστολές καθηκόντων, εκχωρούνται υπηρεσίες των δημόσιων νοσοκομείων σε εργολάβους, ιδιωτικά εργαστήρια και εταιρείες ασθενοφόρων. 

     Επίσης, η τροπολογία περιλαμβάνει τα γνωστά «μπαλώματα» των συνεχών μετακινήσεων του λιγοστού και εξαντλημένου προσωπικού και των προσλήψεων συμβασιούχων με ολιγόμηνες συμβάσεις. 

     Όλα αυτά έχουν γίνει ήδη ορατά και στο νοσοκομείο της Άμφισσας όπου η διοίκησή του, σαν έτοιμη από καιρό, με εγκύκλιό της, κάνει φανερές τις προθέσεις της για μετατροπή στην ουσία του νοσοκομείου της Άμφισσας σε Κέντρο Υγείας ή ίσως καλύτερα σε κέντρο διακομιδής σε νοσοκομεία της περιφέρειας, γειτονικών νομών ή ακόμη χειρότερα σε νοσοκομείο τριτοκοσμικής χώρας της μεταπολεμικής περιόδου μάλιστα. 

    Και τι δεν λέειΜε πρόσχημα τις αναστολές εργασίας που επέβαλε – ελέω κυβέρνησης –αφήνοντας το νοσοκομείο ουσιαστικά χωρίς χειρουργεία μιας και οι δύο αναισθησιολόγοι είναι σε αναστολή το πάει ακόμη παραπέρα προτείνοντας την αναστολή των κοστοβόρων χειρουργείων και των οδοντιατρικών πράξεων, της αναστολής λειτουργίας του μικροβιολογικού αλλά και του ακτινολογικού για εξωτερικούς ασθενείς, αλλά και αυστηρό έλεγχο στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Αν σε αυτά προστεθεί και το ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει ούτε έναν παθολόγο σε ολόκληρο το Νομό, μόνο ένα παιδίατρο, μία καρδιολόγο, έναν γυναικολόγο, έναν οφθαλμίατρο τότε είμαστε πλέον ανοχύρωτοι απέναντι όχι μόνο στον κορωνοϊό αλλά απέναντι σε κάθε ασθένεια, απέναντι σε κάθε ατύχημα!! 

     Αυτού του είδους η «λειτουργία» του νοσοκομείου στέλνει στην κυριολεξία την φτωχολογιά που το είχε αποκούμπι, λόγο των πενιχρών εισοδημάτων με τις συνεχείς περικοπές των συντάξεων αλλά και του ΕΚΑΣ, στα ιδιωτικά ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα οδηγώντας μας στον πλήρη εξανδραποδισμό. 

    Στο νοσοκομείο πλέον θα πρέπει να πηγαίνουμε μόνο για πιστοποιητικά θανάτου (αν υπάρχει γιατρός για να μας τα δώσει) και καλού κακού να έχουμε και μια λάμπα θυέλλης με ένα μπιτόνι πετρέλαιο για να φωτίζουμε τα σκοτάδια του «νέου ΕΣΥ» λόγο των περικοπών ακόμη και στο ρεύμα!! 

    Τα όνειρα των απανταχού εμπόρων της υγείας, βρίσκουν πλέον το στρωμένο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις έδαφος, για να υλοποιηθούν 

    Και εάν για την πανδημία έχουμε στα χέρια μας τα εμβόλια για να την παλέψουμε αυτή την πολιτική μόνο με πάλη λαϊκή  θα την ανατρέψουμε.  

    Είμαστε σε θέση μάχης, με κάθε φορέα, με κάθε πολίτη του νομού μας να συγκρουστούμε με αυτή την πολιτική. Θέλουμε να ζήσουμε τα εναπομείναντα μας χρόνια. Να μπορούμε να δούμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να μεγαλώνουν. Έχουμε δικαίωμα στη ζωή γιατί δουλέψαμε και παράξαμε αμύθητο πλούτο. Δεν πρέπει, δεν νοείτε να μας πετάνε σαν στημένες λεμονόκουπες στα αζήτητα. 

    Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ για να μπορεί να την κατέχουν μόνο οι έχοντες. 

    Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ και χορηγείτε από το κράτος σε όσους την έχουν ανάγκη. 

   ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ. 

   ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ (Παθολογική, καρδιολογική). Να σταματήσουν τα «μπαλώματα» με γιατρούς από το ΚΥ Ιτέας και με τις αποσπάσεις των εδώ γιατρών σε άλλα νοσοκομεία μιας και το δικό μας στην ουσία δεν θα λειτουργεί. Να γίνεται εγγραφή φαρμάκων και στο νοσοκομείο. 

    ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΕΟΠΥΥ και ΤΟΜΥ. Να επαναλειτουργήσουν τα μικροβιολογικά εργαστήρια του πρώην ΙΚΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου