Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Φθινοπωρινές πεζοπορικές διαδρομές

Ξεκινήσαμε την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, στα πλαίσια και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας ....
Αυτή τη φορά στο πλαίσιο δράσεων του Δήμου Λαμιέων,σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Συλλόγο Λαμίας, παλιούς και νέους φίλους μας που έχουν αγκαλιάσει αυτές τις δραστηριότητές μας.
Η πεζοπορία πραγματοποιήθηκε στο Βόρειο τμήμα της πόλης, με κατεύθυνση το παλιό Υδραγωγείο Λαμίας και τον καταρράκτη του Ξεριά και επιστροφή. Μια συνολική διαδρομή 6.00 km και διάρκειας δυο ωρών.
Ο Ξεριάς είναι το ποτάμι της Λαμίας. Τα έργα ανάπλασης πρέπει να τον "εντάξουν" στην πόλη μας και να μετατραπεί σε ήπια διαδρομή για πεζούς και ποδηλάτες, με καθιστικά εκατέρωθεν και έναν υπέροχο βοτανικό κήπο που θα καταλήγει στον κόμβο της Νέας Μαγνησίας για να αποτελέσει πόλο έλξης για τους συμπολίτες μας αλλά και να μετατρέψει τη Λαμία σε τόπο προορισμού.
Η ανάπλαση της παλιάς δεξαμενής και του περιβάλλοντα χώρου θα δώσουν προστιθέμενη αξία στη βόρεια στη πόλης μας.Η πρόταση αυτή του ΟΜΦΙΔΑΣ αποτελεί στοίχημα για εμάς πολλά χρονιά.
Συνεχίζουμε τις εξορμήσεις μας κάθε βδομάδα σε μια διαφορετική τοποθεσία.
Το περπάτημα είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να ανακαλύψουμε την πόλη μας αλλά και να εντάξουμε την ήπια άσκηση στην καθημερινότητά μας. Οι διαδρομές που επιλέγουμε ενδείκνυται για όλους.
Αγαπάμε την πόλη μας, γνωρίζουμε τις ομορφιές της, αγωνιζόμαστε για την ανάδειξή τους.

* Λαμβάνοντας πάντα όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας για τον Covid-19


ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ  ΔΑΣΟΥΣ ΛΑΜΙΑΣ (ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ)

 Διεύθυνση: Καραΐσκάκη 101

35131 Λαμία

Τηλ -  fax 2231044961 κ 6932269378 (Πάρης Φούντας -  Γραμματέας ΟΜΦΙΔΑΣ)











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου