Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΖΑΡΚΑΔΙΟΥ

Μικρό ζαρκαδάκι βρέθηκε τραυματισμένο από διερχόμενο όχημα, στον επαρχιακό δρόμο Πολυδρόσου  - Αμφίκλειας, τις πρώτες πρωινές ώρες. ....

Απο το σημείο αργότερα περνούσε με το  ΙΧ της  η φιλοξενούμενη στην  Πολύδροσο κα Δέσποινα Μαρκοπούλου. 

Με προσοχή περισυνέλεξε  το χτυπημένο μικρό ζαρκάδι  και το μετέφερε στην Πολύδροσο. 

Απευθύνθηκε  σε πολλούς φορείς, συλλόγους κ.λ.π. και ύστερα από άμεση ανταπόκριση  δασικών υπαλλήλων από το Δασονομείο της Γραβιάς, το ζώο με ειδικές και ενδεδειγμένες, για την περίπτωση μετακίνησης τραυματισμένων άγριων ζώων προφυλάξεις,  μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του Τάσου Αδαμάκου στην Αμφίκλεια.

Το ζαρκάδι έδειξε να περνά μεγάλο σόκ , αλλά οι εξετάσεις που έγιναν (ακτινογραφία κεφαλής, ψηλάφηση όλων των αρθρώσεων, κ.λ.π.) έδωσαν ελπίδες για την ζωή του.

 Η μικρή ¨ασθενής¨ (πρόκειται για θηλυκό ζαρκάδι), φιλοξενείται αφιλοκερδώς από τον κτηνίατρο Τάσο Αδαμάκο, σε κλιματιζόμενο ειδικό θάλαμο φροντίδας ζώων με χαμηλό φωτισμό και της χορηγείται πλήρης θεραπευτική ενδοφλέβια με ορό.

Συγχαίρουμε τους εμπλεκόμενους στη σωτηρία του μικρού ζώου, και θα χαρούμε ιδιαίτερα, όταν ξεπεραστεί ο τραυματισμός του, και αφεθεί πάλι ελεύθερο  στο φυσικό του περιβάλλον στο δάσος.   


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου