Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Δελτίο τύπου του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας σχετικά με την 34η επετειακή εκδήλωση της Ι.Μ. Φθιώτιδας στην Τιθορέα

Στη σκιά του υπεραιωνόβιου πλατάνου, στη γραφική πλατεία της όμορφης Τιθορέας, πραγματοποιήθηκε εχθές, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου και μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Τιθορέας, .....

η 34η επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με θέμα τον Αγωνιστή της Επανάστασης Οδυσσέα Ανδρούτσο.

- Μία ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση, που έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο μας και με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Συμεών, ο οποίος μας τίμησε για πολλοστή φορά, αφού επέλεξε να πανηγυρίσει μαζί μας τη σημαντική αυτή ημέρα εορτασμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Μητέρας όλων μας!

- Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, ο γνωστός Οπλαρχηγός, έζησε για χρόνια στην Τιθορέα, άλλοτε Βελίτσα, σε μία σπηλιά στον Παρνασσό, την οποία χρησιμοποιούσε ως καταφύγιο και ορμητήριό του. Την πολύτιμη συμβολή του Οδυσσέα Ανδρούτσου στον ιερό πόλεμο του 1821 και τη δράση του στη Λοκρίδα ανέλυσε εκτενώς, με τον πάντα στοχευμένο, επιστημονικό και εμπεριστατωμένο λόγο της, η κορυφαία Ακαδημαϊκός κα Μαρία Ευθυμίου, την οποία ευχαριστούμε και συγχαίρουμε θερμά. Ήταν καθηλωτική!

- Ευχαριστίες οφείλουμε, επίσης, στον Εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Τιθορέας πατέρα Μιχαήλ Πατσιάδη και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την πολύτιμη βοήθεια τους, στο Τοπικό Συμβούλιο και τους τοπικούς συλλόγους, καθώς και σε όλο τον κόσμο που αγκάλιασε αυτή την εκδήλωση μνήμης!

- Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Φρούραρχος Λαμίας - Διοικητής ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Μιχαήλ Κριτσωτάκης, ο Διοικητής της Μονάδας Καυσίμων Μοδίου κ. Κων/νος Ζυγούρος, ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ιωάννης Νικοπολίδης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμφίκλειας - Ελάτειας κ. Δημήτριος Καλιακούδας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βασίλης Σιαλμάς.

- Εύχομαι όλες οι επετειακές εκδηλώσεις να στέφονται από επιτυχία, γιατί είναι μία αξιέπαινη προσπάθεια συντήρησης ζωντανής της μνήμης και της ιστορίας μας....

 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου