Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 40.000 νέοι και νέες!

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φωκίδας

 Εκτός Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μένουν 40.000 νέοι και νέες, συνομήλικοι της κόρης του πρωθυπουργού. ....

   Οι μισοί περίπου από αυτούς εξαιτίας του νέου συστήματος, με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που αποφάσισε να θεσπίσει φέτος, εν μέσω πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης. 

Η κα Κεραμέως πανηγυρίζει, με πρωτοφανή αναισθησία, πως τους «απεγκλώβισε» από τα πανεπιστήμια!

Ενδεικτικά:

Σε 45 σχολές  έχουμε λιγότερους από 25 εισακτέους.

Σε 22 σχολές έχουμε μονοψήφιο αριθμό εισακτέων.

Σε 50 σχολές έχουμε 0 εισακτέους.

Από τα ΓΕΛ μένουν έξω 25.014 υποψήφιοι.

Από τα ΕΠΑΛ μένουν έξω 10.584 υποψήφιοι.

   Τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, θα έχουμε τμήματα φαντάσματα, χωρίς φοιτητές, ή με ελάχιστους, όπως στο τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Άμφισσας, που εισάγονται μόλις 18 νέοι φοιτητές. Πρόκειται για το δεύτερο τμήμα του Γεωπονικού που οδηγείτε προς κατάργηση, με συνέπεια την ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση της οικονομικής δραστηριότητας στη Φωκίδα.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στις ΗΠΑ για να «εγκαταστήσει» την κόρη του για σπουδές σε ένα από τα πιο ακριβά πανεπιστήμια στον κόσμο.

   Ο βουλευτής της Φωκίδας, κύριος Μπούγας, ακόμα επιμένει ότι καταστροφολογούμε; Αλήθεια, τι θέση παίρνουν ο δήμαρχός και ο αντιπεριφερειάρχης για το θέμα και τις συνέπειες που θα υπάρξουν για τη Φωκίδα; Ποιες ήταν οι ενέργειές τους και οι παρεμβάσεις τους για το θέμα μέχρι τώρα και τι σκοπεύουν να κάνουν από εδώ και πέρα;

   Το εισαγωγικό σύστημα Μητσοτάκη στέλνει τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού εκτός δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Τέτοια κατάφωρη αδικία γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών πανεπιστημίων. Όποια παιδιά από αυτά έχουν την οικονομική ευχέρεια θα κατευθυνθούν σε κάποιο ιδιωτικό κολέγιο.

   Ένας πρωθυπουργός που δεν έχει περάσει ούτε έξω από τα ελληνικά πανεπιστήμια και που έχει την οικονομική δυνατότητα να στέλνει τα παιδιά του απευθείας στο εξωτερικό για σπουδές, αποφασίζει να «κόψει τα φτερά» χιλιάδων μαθητών που επέλεξαν να σπουδάσουν στην πατρίδα τους και που με τα περσινά δεδομένα θα ήταν επιτυχόντες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει σαν αδιαπραγμάτευτο πολιτικό στόχο: 

Την ανασυγκρότηση και στήριξη των περιφερειακών Πανεπιστημίων. 

Τη δυνατότητα να μπορούν να σπουδάζουν όλες και όλοι που θα θελήσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα ελληνικά πανεπιστήμια. 

Δεσμευόμαστε ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που στέρησε το όνειρο από χιλιάδες μαθητές, θα καταργηθεί από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου