Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Ο Δήμος Δελφών στεγάζει το μηχανοστάσιό του και δημιουργεί οργανωμένη αποθήκη

Χαρ. Αγαπητός: «Οργανωμένος Δήμος στην πράξη»

Την απόφαση να προβεί στη μίσθωση ακινήτου για τις ανάγκες στέγασης μηχανοστασίου και αποθήκης έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021......

«Ένας σύγχρονος Δήμος απαιτείται να λειτουργεί σωστά, λειτουργικά και να διαφυλάττει την περιουσία του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χαρίλαος Αγαπητός. 

Στην εισήγησή του ο κ. Αγαπητός σημείωσε ότι ο Δήμος Δελφών δεν διαθέτει κατάλληλο ιδιόκτητο κτίσμα για την στέγαση και τη δημιουργία αμαξοστασίου και κεντρικής αποθήκης, κάτι που είναι επιβεβλημένο βάσει των αρχών της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης. Η καταγραφή, η παρακολούθηση της διακίνησης και η τακτική απογραφή των υλικών, αποτελούν προϋποθέσεις για τον ορθολογικό προγραμματισμό των απαιτούμενων προμηθειών, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι προς τούτο ο Δήμος έχει ήδη καταβάλει πόρους για την αγορά του αναγκαίου εξειδικευμένου λογισμικού, για το οποίο μάλιστα καταβάλλει το ετήσιο κόστος συντήρησης, χωρίς να το αξιοποιεί. 

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως με τη μίσθωση αμαξοστασίου απορριμματοφόρων, αφενός τα οχήματα θα εγκατασταθούν σε χώρο εκτός αστικού ιστού, απαλλάσσοντας τους πολίτες από τις αρνητικές συνέπειες παραμονής τους πλησίον των οικιών τους (ηχορύπανση και οσμές), αφετέρου θα ενισχυθεί η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθώς με αυτό τον τρόπο θα αποφεύγονται φαινόμενα κλοπών που κατά καιρούς καταγράφονται. 

Το ακίνητο που θα εκμισθωθεί θα βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως ή των ορίων οικισμού και εκτός των ορίων των Ζωνών Α και Β Προστασίας του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών και του ευρύτερου Δελφικού Τοπίου, καθώς και σε οδική απόσταση μέχρι δέκα χιλιόμετρα από την πόλη της Άμφισσας. Επίσης θα πρέπει να έχει έκταση τουλάχιστον τέσσερα στρέμματα (4.000,00 τμ) και εντός αυτού να υπάρχει ισόγειο κτίσμα το οποίο να έχει χρήση αποθήκης ή βιομηχανικής αποθήκης ή βιομηχανικού κτιρίου με ελάχιστη επιφάνεια 700,00 τμ. Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα παραπέμπεται στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δελφών για την κατάρτιση των όρων της δημοπρασίας.

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δελφών, κ. Χαρίλαος Αγαπητός, τονίζοντας την αναγκαιότητα μίσθωσης ακινήτου για τη λειτουργία αποθήκης υλικών και μηχανοστασίου, σημειώνει: «Κάθε Δήμος επιβάλλεται να έχει δημιουργήσει τους συγκεκριμένους χώρους, όχι μόνο διότι αυτό ορίζεται από την έκθεση ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και επειδή αυτό συνεπάγεται οργανωμένο πλαίσιο λειτουργίας, με πλήρη εικόνα και έλεγχο της περιουσίας του. Ο Δήμος Δελφών με την απόφασή του κάνει ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση». 

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δελφών

Χαρίλαος Αγαπητός

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου