Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Αντικειμενικές στη ΔΕ Παρνασσού - Tο “τάμα” σπίτια δε χαλάει, λένε.

 Είναι φορές όμως που χαλάει, όπως αποδεικνύεται στο θέμα των νέων αντικειμενικών αξιών στη Δ.Ε. Παρνασσού, όπου οι διαβεβαιώσεις για μείωση των τιμών των αντικειμενικών μετατράπηκαν σε…αύξηση!.....

Αναταράξεις σε πολλές περιοχές της επικράτειας έχουν δημιουργηθεί από την ανακοίνωση των τιμών των νέων αντικειμενικών αξιών, που ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Οικονομικών.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη Δημοτική Ενότητα Παρνασσού του Δήμου Δελφών, όπου δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι οι κάτοικοι της Πολυδρόσου και της Επταλόφου “βράζουν” από τις νέες τιμές που ανακοινώθηκαν και που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2022.

Πιο συγκεκριμένα, στην Επτάλοφο η τιμή διαμορφώνεται στα  1.200€/τμ, στην Άνω Πολύδροσο στα 950€/τμ, και  στα 1.100€/τμ στην Πολύδροσο.

Αντίθετα, μείωση καταγράφεται στη Λιλαία, η οποία απέχει μόλις 3 χλμ από την Πολύδροσο, όπου η τιμή ορίστηκε στα  650€/τμ.

Η ευνοϊκή εξέλιξη για την Κάτω Αγόριανη, η οποία το προηγούμενο διάστημα είχε σοβαρό ζήτημα με την υπερβολικά αυξημένη τιμή των αντικειμενικών, οφείλεται εν πολλοίς στις προσφυγές που άσκησε στο ΣτΕ ο δικηγόρος Κώστας Λουκαδούνος -ο οποίος τα τελευταία χρόνια ενέργησε αφιλοκερδώς για το όλο ζήτημα- και οι οποίες συνεισέφεραν καθοριστικά στην θετική για τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες ακινήτων στη Λιλαία διαμόρφωση των νέων αντικειμενικών αξιών στο χωριό.

Το αντίθετο, εντούτοις, συμβαίνει στην Πολύδροσο και στην Επτάλοφο, όπου οι ιδιοκτήτες είναι πλέον αντιμέτωποι με περίπου…θηριώδεις τιμές αντικειμενικών, οι οποίες συμπαρασύρουν προς τα πάνω και μια σειρά φόρων.

Οι ευθύνες από πλευράς τοπικής κοινωνίας στρέφονται προς τον Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος έλκει μέρος της καταγωγής του από την Πολύδροσο, και τον Γιάννη Μπούγα. Κι αυτό γιατί είχαν παρασχεθεί κατηγορηματικές προφορικές διαβεβαιώσεις για εξορθολογισμό των αντικειμενικών αξιών, οι οποίες, ωστόσο, δεν τηρήθηκαν, όπως αναφέρουν στο iparnassos κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι είναι γνώστες των διαβεβαιώσεων αυτών από πλευράς Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Φωκίδας.

https://iparnassos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου