Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση έργων ύψους 5.3 εκατ. ευρώ για τη Δ.Ε.Υ.Α. του Δήμου Δελφών

Π. Ταγκαλής: «Παρόντες στην καθημερινότητα αλλά και στα μεγάλα έργα»....

Εγκρίθηκε σήμερα, Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείριση και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΔΕ ΥΠΕΣ), η πρόταση χρηματοδότησης που υπέβαλε τον Οκτώβριο του 2020 η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) του Δήμου Δελφών για το έργο με τίτλο «Υποδομές Ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών». «Η εξέλιξη αποτελεί το επιστέγασμα της δουλειάς που γίνεται σε όλη τη διάρκεια της παρούσας θητείας στη Δημοτική Επιχείρηση», δήλωσε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής. 

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 5.320.693,03 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), αφορά σε τρία επιμέρους έργα, τα οποία είναι τα εξής: 

• Κατασκευή Εξωτερικού και Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης οικισμού Αγίου Μηνά της Κοινότητας Δεσφίνας του Δήμου Δελφών, Ενδεικτικού Π/Υ 1.279.626,66 ευρώ. 

• Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης ΤΚ Αγίων Πάντων του Δήμου Δελφών, Ενδεικτικού Π/Υ 120.000,00 ευρώ 

• Προμήθεια και Εγκατάσταση Ψηφιακών Υδρομετρητών και Ολοκληρωμένου συστήματος Τηλεμετρίας, Ενδεικτικού Π/Υ 3.157.250,30 ευρώ 

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. κ. Σωτήρης Σωτηρόπουλος εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την έγκριση χρηματοδότησης του έργου, σημείωσε ότι η πραγματοποίησή του θα οδηγήσει στην οριστική επίλυση σημαντικών προβλημάτων της περιοχής, ευχαριστώντας όλους όσους εργάστηκαν για να επέλθει το θετικό αποτέλεσμα και πιο συγκεκριμένα τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ.Ε.Υ.Α., αλλά και της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δελφών. 

«Η Δημοτική Επιχείρηση, πέραν της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλει ώστε να βρίσκεται σε κάθε σημείο του Δήμου καλύπτοντας τις ανάγκες που υπάρχουν, αποδεικνύει στην πράξη ότι μπορεί να σχεδιάζει μεθοδικά μεγάλα έργα και να προχωρά στην υλοποίησή τους», σημείωσε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, προσθέτοντας: «Οι παρεμβάσεις στις υποδομές ύδρευσης θα βελτιώσουν το επίπεδο των υπηρεσιών, όμως παράλληλα θα επιφέρουν και εξοικονόμηση σημαντικών πόρων, αφενός λόγω των νέων δικτύων, και αφετέρου εξαιτίας του συστήματος τηλεμετρίας το οποίος θα παρέχει συνεχή και αξιόπιστο έλεγχο σε αυτά». 

Από το Γραφείο Δημάρχου

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου