Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Πρόταση για έργα αγροτικής οδοποιίας 1.5 εκατ. ευρώ από το Δήμο Δελφών

«Ενισχύουμε τον πρωτογενή και τριτογενή  τομέα βελτιώνοντας τις υποδομές»....

Πρόταση χρηματοδότησης αγροτικής οδοποιίας, προϋπολογισμού 1.500.000,00 ευρώ, υπέβαλε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο Δήμος Δελφών. Με την υλοποίησή του αναμένεται να αλλάξει σημαντικά η σημερινή εικόνα σε κομβικής σημασίας οδικά δίκτυα του Δήμου, παρέχοντας ασφάλεια στις μετακινήσεις, αλλά και μέγιστη εξυπηρέτηση στους δημότες που τα χρησιμοποιούν.  

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου 

  • από Μαυρολιθάρι προς Στρώμη

  • από Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου προς Θέση «Πόρτες» 

  • στην περιοχή «Ζαζάνια» από ασφαλτοστρωμένο αγροτικό δρόμο προς θέση «Αμπλιανός» 

Πρόκειται για βελτίωση υπαρχόντων χωμάτινων τμημάτων δρόμων στους οποίους γινόταν στοιχειώδης συντήρηση, συνολικού μήκους 8.950,00 μ. Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, θα γίνει διαγράμμιση του άξονα και των οριογραμμών για την καλύτερη καθοδήγηση των οδηγών, ενώ θα τοποθετηθούν και τα απαραίτητα στηθαία ενισχύοντας την ασφάλεια των οδηγών. Με την ασφαλτόστρωση που θα πραγματοποιηθεί θα λυθούν τα προβλήματα διάβρωσης τους που εντείνονται κατά τους χειμερινούς μήνες. Τα θετικά αποτελέσματα από την υλοποίηση του έργου θα είναι άμεσα συμβάλλοντας τα μέγιστα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. 

Ειδικότερα στις θετικές συνέπειες του έργου συγκαταλέγονται οι εξής: 

1) Διασύνδεση ορεινών Κοινοτήτων της Δ.Ε. Καλλιέων με στόχο την ασφαλή και συντομότερη μετακίνηση των κατοίκων, αλλά και εξυπηρέτηση των γεωργικών, πτηνοτροφικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

2) Αναστροφή της αρνητικής εικόνας μαρασμού και εγκατάλειψης των περιοχών αυτών

3) Βελτίωση της πρόσβασης στο αναρριχητικά πεδία στη θέση ‘Πόρτες’

4) Ολοκλήρωση της οδικής πρόσβασης στο θολωτό τάφο των μυκηναϊκών χρόνων στη θέση «Αμπλιανός»

Σε κοινή τους δήλωση οι Αντιδήμαρχοι Δημοτικών Ενοτήτων Καλλιέων και Άμφισσας τόνισαν τη σημασία που έχει για το Δήμο Δελφών η πραγματοποίηση των συγκεκριμένων έργων, σημειώνοντας ότι η υλοποίησή τους θα επηρεάσει θετικά και σε μεγάλο βαθμό την κοινωνική, οικονομική και αναπτυξιακή φυσιογνωμία της καθεμιάς περιοχής.

 «Η φυγή και κατ’ επέκταση η εγκατάλειψη του πρωτογενούς τομέα πρέπει να σταματήσει, και ο Δήμος Δελφών, με τη βελτίωση των υποδομών, κάνει ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χ. Αγαπητός, ενώ ο κ. Ν. Λουπάκος τόνισε ότι «η βελτίωση της πρόσβασης σε σημεία Πολιτιστικού και Τουριστικού ενδιαφέροντος θα δώσει σημαντική υπεραξία».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου