Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Τα χειρότερα έρχονται! Καμία επανάπαυση! Κανένας εφησυχασμός!

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

               ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

 Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε νέα μέτρα που θα τσακίσουν ακόμη παραπέρα τις ήδη τσακισμένες συντάξεις μας, θα μας φτωχύνουν ακόμη περισσότερο.....

  Είναι δυνατόν να παίρνονται όλα αυτά τα μέτρα για τους εργαζόμενους, για τα παιδιά μας, αυξάνοντάς τους την απλήρωτη εργασία, καταργώντας το 8ωρο και διαλύοντας την οικογενειακή τους ζωή και να μην έχουνε στα σκαριά τα επόμενα μέτρα για εμάς; Είναι δυνατόν να μας αφήσουνε ως έχουμε όταν μας λένε σε κάθε τόνο ότι οι νέοι εργαζόμενοι πληρώνουνε τις συντάξεις μας!! Ποιοι; Αυτοί που ροκανίσανε τα αποθεματικά των ταμείων μας εδώ και πενήντα χρόνια, ανεξάρτητα αν τα έριξαν στις προβληματικές ΔΕΚΟ με δανεικά και αγύριστα,   στις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών ή στο τζόγο του χρηματιστήριου! Αυτοί που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση με πρώτα τα επικουρικά μας ταμεία, αδειάζοντάς τα προκειμένου να μας κόψουν τις επικουρικές!

   Τι άλλο μπορεί να σημαίνουν οι συνεχείς αναφορές κυβερνητικών στελεχών (και όχι μόνο) ότι:

ü  Μέσα στην πανδημία οι μόνοι που όχι μόνον δεν χάσανε ήταν οι συνταξιούχοι οι οποίοι και αποταμίευαν!

ü  Ο ΕΦΚΑ έχει ελλείματα. Δεν μας βγαίνουν οι συντάξεις!

   Ήδη η κομισιόν και το ΔΝΤ άρχισαν να κουνάνε το δάχτυλο προς την κυβέρνηση και τους συμμάχους της, τους δήθεν αντιπολιτευόμενους, δηλαδή σε όλους αυτούς που συγκυβέρνησαν και που με τα διάφορα πολιτικά σχήματα εφάρμοσαν κατά γράμμα τη μία και μοναδική πολιτική της πτώχευσης του λαού για την κερδοφορία του κεφαλαίου, ότι: Πρέπει να μειωθεί η δαπάνη του ΑΕΠ για τις συντάξεις κατά 4%. Δηλαδή να μειωθούν οι συντάξεις κατά 21,9 % και να αυξηθεί ο εργασιακός βίος κατά 6,6 χρόνια με αρχή τα 68 ως όριο από το 2023!!!

   …Και όλα αυτά όταν σύμφωνα με τα στοιχεία του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών των Συντάξεων, «ΗΛΙΟΣ» του Υπουργείου Εργασίας που ανακοινώθηκαν το Μάη:

Ø  1.147.067 Έλληνες συνταξιούχοι λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 700 ευρώ (46,5% επί του συνόλου). Κάτω των 500 ευρώ λαμβάνουν 680.774 συνταξιούχοι (27,6%) ενώ η μέση κύρια σύνταξη έχει πέσει στα 735,96 ευρώ και είναι η χαμηλότερη σε ΟΛΕΣ τις χώρες της ΟΝΕ!

Ø  Το 79,3% των συνταξιούχων (1.957.121) είναι άνω των 65 ετών. Μόνο το 9,9% (245.280) είναι κάτω των 60 ετών (χήρες-ορφανά) κατατάσσοντάς μας ως τους γηραιότερους συνταξιούχους στην Ε.Ε. καταρρίπτοντας το μύθο που μας πιπιλάν ότι βγαίνουμε πρόωρα στη σύνταξη!

      Όλα τα παραπάνω λοιπόν δείχνουν ότι συνεχίζεται η ίδια και απαράλαχτη πολιτική της δεκαετίας της κρίσης, γιατί είμαστε σε μία νέα όξυνση της και λόγω πανδημίας. Και είναι φυσικό για το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές να παίρνονται νέα μέτρα σε βάρος της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων (μικρό επαγγελματίες-έμποροι) προκειμένου όχι μόνο να μείνει αυτό αλώβητο αλλά και να αυξήσει τα κέρδη του.

      Αυτό δείχνει εξ άλλου και η πρόσφατη δημοσίευση της λίστας των δισεκατομμυριούχων (λίστα Φόρμπς) όπου: η συνολική περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων της Γης (με περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 δισ. δολαρίων) διαμορφώνεται στα 13,1 τρισ. δολαρίων, ενισχυμένος κατά 5,1 τρισ. δολάρια σε μόλις 12 μήνες. Ταυτόχρονα  καταγράφηκαν 493 νέοι δισεκατομμυριούχοι, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι κάθε 17 ώρες «γεννιέται» και ένας ακόμα δισεκατομμυριούχος. Δηλαδή μέσα στην κρίση και στην πανδημία οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι δισεκατομμυριούχοι!!!

   Το νομοσχέδιο έκτρωμα (εργαλείο για να γίνουν οι πλούσιοι δισεκατομμυριούχοι) που έφερε στη βουλή η κυβέρνηση να μας βγάλει ξανά στο δρόμο του αγώνα. Δίπλα στα παιδιά μας. Που μας έχουν ανάγκη. Να δώσουμε μια πρώτη απάντηση και γι’ αυτά που μας ετοιμάζουν!

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ και ΤΩΡΑ στο ΔΡΟΜΟ του ΑΓΩΝΑ

Πέμπτη 10 Ιούνη όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση

Στις 11,00 πμ στην πλ. λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου