Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

200 χρόνια μετά…σιωπή! Αγνόησαν εντελώς την ενημέρωση για τις εκδηλώσεις για το Χάνι της Γραβιάς!

Συμπληρώνονται σήμερα 200 χρόνια από την Μάχη στο Χάνι της Γραβιάς, μια κορυφαία στιγμή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821 για την ελληνική ανεξαρτησία.....

Στη Φωκίδα φαίνεται όμως ότι ξεχνάμε !

Αύριο θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία σστον Άγιο Αθανάσιο όπως μαθαίνουμε από κατοίκους της Γραβιάς. Πιθανόν να κατατεθούν και στεφάνια. Πότε και από ποιούς δεν γνωρίζουμε γιατί δεν έχει κοινοποιηθεί κάτι.

Για το μεγάλο αυτό γεγονός, ιδίως φέτος που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης, κι ενώ έχουν χυθεί τόνοι μελανιού για την επέτειο, η ΠΕ Φωκίδας που έχει την ευθύνη της οργάνωσης των εορταστικών εκδηλώσεων κάθε χρόνο παρέλειψε να κάνει κάθε δημόσια αναφορά για την επέτειο ή για την αυριανή ημέρα ή να ενημερώσει έστω και με στοιχειώδη τρόπο για το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας.

Το οποίο οι πάντες στη Φωκίδα αγνοούν!

Όσο κι αν η επέτειος σκιάζεται από τα μέτρα της πανδημίας που περιορίζει τις εκδηλώσεις αυτές στα απολύτως απαραίτητα, η αγνόηση αυτού του τόσο σημαντικού γεγονότος αποτελεί κορυφαίο σφάλμα.

Και κάνει πολλούς στη Γραβιά να αναρωτιούνται μήπως Φωκίδα είναι μόνο η Άμφισσα!

Εμείς να θυμίσουμε ότι η επέτειος κάθε χρόνο για το Χάνι της Γραβιάς είναι η μοναδική εορτή εθνικού χαρακτήρα στη Φωκίδα!

Κρίμα! Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε!

Από το  https://iparnassos.gr/2021/05/08/200-chronia-metasiopi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου