Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

9 ΜΑΪΟΥ 2021. Παγκόσμια γιορτή της μητέρας


 Τα 5 επαγγέλματα μιας μαμάς!!


Είναι περίεργο, μα αληθινό. Ακούγεται αδύνατο αλλά συμβαίνει πάντα. .....

Μια γυναίκα με το που γίνεται μητέρα, αποκτά ειδικότητα σε κάποια επαγγέλματα. Με πτυχία, μεταπτυχιακά, master και ίσως λίγο disaster!!

Νο 1  Πτυχίο Νομικής: Καθημερινά πρέπει να διαχειριστεί τη φράση « μα αυτό είναι άδικο» μαζί με δυο ματάκια που περιμένουν απάντηση. Μεταξύ των αδελφών πρέπει να βρει ποιος ξεκίνησε την παρεξήγηση, γιατί συνεχίστηκε, να ακούσει πολλά παράπονα και να σκουπίσει δάκρυα. Όλα αυτά τα δίκαια κι ωραία όμως εξαφανίζονται με το που θα γίνει γιαγιά. Μετά σκίζει το συγκεκριμένο πτυχίο και προσαρμόζει τους νόμους ανάλογα με τα κέφια των εγγονιών…

Νο 2  Πτυχίο Ιατρικής: Εντάξει, είναι αδύνατον να βρεθεί επιστήμονας, που θα αποδείξει ότι η ζεστή σούπα δεν είναι το καλύτερο γιατρικό για το κρυολόγημα. Επίσης, πώς με ένα φιλί βρίσκει ακριβώς τι πυρετό έχεις, παίρνει τον σωματικό και κλείνει τις πληγές στα ματωμένα γόνατα.

Νο 3  Πτυχίο Μαγειρικής: Νομίζω πως η εμπειρία στο συγκεκριμένο επάγγελμα, γεννιέται τη στιγμή που θα φτιάξει την πρώτη κρέμα, συνεχίζεται στα μυρωδάτα κέϊκ, μετά στα λίγο πιο «προχωρημένα» φαγητά διότι τα φασολάκια είναι «μπλιάχ» και φτάνει μέχρι τα βαθειά γεράματά της όπου επιμένει να ανοίγει φύλλο για τις πίτες γιατί το έτοιμο «είναι σα χαρτί βρε παιδί μου».

Νο 4  Πτυχίο Ψυχολογίας: Η κακή διάθεση, η στεναχώρια, η δύσκολη μέρα στη δουλειά, περνούν με λίγη κουβεντούλα μαζί της. Είναι σίγουρο πως θα βρει τον τρόπο να σε κάνει να γελάσεις, να αλλάξεται κουβέντα και στο τέλος να πει «είδες που τελικά δεν άξιζε  να στενοχωριέσαι». Θα ακούσει με προσοχή αυτό που σε απασχολεί βάζοντας στην άκρη οτιδήποτε άλλο και είτε θα σου πει την συμβουλή που έχεις ανάγκη ή θα σωπάσει για να ακούσεις τη δική σου σκέψη.

Νο 5  Πτυχίο Εκπαιδευτικού (όλων των ειδικοτήτων): Στην αρχή πιάνει το χεράκι του μικρού μαθητή και προσπαθεί να το μάθει να κάνει τα πρώτα του σχήματα. Μετά του δείχνει τα χρώματα, τις λέξεις, τις μικρές φράσεις, τα πρώτα βιβλία κι όταν φτάσει η ώρα του σχολείου, κάθεται δίπλα του στο θρανίο και μέχρι την ημέρα της αποφοίτησης μένει σταθερά εκεί. Γνωρίζει τις λύσεις για όλα τα μαθήματα ή τουλάχιστον προσπαθεί να βρει τον τρόπο να λυθούν. Γίνεται μαθήτρια και μετά φοιτήτρια.

Το καλύτερο πτυχίο της όμως, το σπουδαιότερο, το κρατάει για το τέλος. Αυτό της γιαγιάς ή μάλλον της δεύτερης μητέρας.

Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλες τις μανούλες που φέτος γιορτάζουν για πρώτη φορά, σε εκείνες που η αγκαλιά τους είναι γεμάτη από παιδιά και εγγόνια, σε εκείνες που περνούν δύσκολα αλλά χαρίζουν απλόχερα την αγάπη τους και φυσικά σε εκείνες που για να κρατήσουν γερά το χέρι του παιδιού τους ακουμπούν πάνω στον ώμο του συζύγου!!


Επιλογή και επιμέλεια κειμένου από το αναπληρωματικό μέλος του συλλόγου μας, Συγγραφέα  κυρία Δήμητρα Μουλαρά.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ           ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ

        ΑΝΔΡΙΑΝΗ  ΛΑΖΟΥ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου