Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Tοποθετήσεις - θέσεις της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»


 Εκτός ημερησίας θέμα: Κλείσιμο των καταστημάτων των ΕΛΤΑ στον Νομό.

Τοποθέτηση ΠΟΛΙΤΩΝ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

    Κα Πρόεδρε κες/κοι συνάδελφοι, έρχετε σήμερα ο Δήμαρχος και μας λέει πως διαφωνεί με την απόφαση να κλείσουν τα ΕΛΤΑ στον Νομό.......

    Έχουμε την εντύπωση πως κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Κ. Δήμαρχε όλοι σε τούτο τον τόπο ξέρουμε τι πολιτικά στηρίζει ο καθένας, είτε αυτό το κάνει ανοιχτά είτε όχι. Μάλιστα πολλές φορές το εκλογικό σώμα εμπιστευόμενο την κρίση των εκπροσώπων του που έχει εκλέξει στην Τ.Α., επηρεάζεται από την πολιτική επιλογή τους. Δηλαδή οι προτιμήσεις μας οι πολιτικές οι δικές μας, «βαραίνουν» στην απόφαση των συνδημοτών μας στο τι τελικά θα επιλέξουν να ψηφίσουν στις Βουλευτικές εκλογές.

     Η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών δημοτικών συμβούλων του Δήμου μας επιλέξατε και ψηφίσατε ΥΠΕΡ αυτών των πολιτικών που σήμερα εφαρμόζει η Κυβέρνηση. Τις έχετε εγκρίνει. Μάλιστα η Κυβέρνηση δεν σας κορόιδεψε προεκλογικά, διότι είχε δηλώσει τι σχεδίαζε να κάνει όταν θα έπαιρνε την εξουσία και όλα όσα είχε πει τα τηρεί με συνέπεια.

    Κι εσείς όλοι τα έχετε αποδεχτεί όσα γίνονται, επηρεάζοντας και συνδημότες μας όπως προαναφέραμε. Τώρα έρχεστε και μας λέτε πως δεν συμφωνείτε με το κλείσιμο των ΕΛΤΑ.

    Το ίδιο κάνετε όλα αυτά τα Καλλικρατικά χρόνια.

    Έκλεισαν στον Δήμο μας καταστήματα του ΟΤΕ, Τράπεζες, Αστυνομικά Τμήματα, έφυγαν άλλες υπηρεσίες, η Εφορία έγινε παράρτημα της Λιβαδειάς και άλλα πολλά και άλλα που θα έλθουν στην συνέχεια. 

    Από την μια δηλαδή τους ψηφίζετε και τους εκλέγετε για να εφαρμόσουν τις συγκεκριμένες πολιτικές και μετά έρχεστε να πάρουμε αποφάσεις στο δ.σ. πως δεν συμφωνείτε με όσα γίνονται!

    Ποιόν κοροϊδεύετε; Εμάς τους υπόλοιπους που έχουμε καθαρές θέσεις; Τους συνδημότες μας θέλοντας να τους κάνετε τον καλό; Τους εαυτούς σας μη ξέροντας τι σας γίνετε; 

     Εμείς είμαστε ενάντια στην απόφαση να κλείσουν τα ΕΛΤΑ, κι αυτό το υποστηρίζουμε με λόγια και έργα. Όχι όπως εσείς που ανάλογα με ποιόν μιλάτε τροποποιείται και τις θέσεις σας.

     Ενάντια είμασταν και στο κλείσιμο όλων των Υπηρεσιών που ανήκαν σε Οργανισμούς Κοινωφελείς που τους είχε αναθρέψει το Ελληνικό Δημόσιο και ό Έλληνας φορολογούμενος.

     Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο διαφωνούμε και με την λογική που ακούστηκε πριν λίγο από τον κ. Αναγνωστόπουλο επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης, να ζητήσουμε να πάρουμε ανταποδοτικά οφέλη αν μας κλείσουν τα ΕΛΤΑ. Οι υπηρεσίες αυτές εξυπηρετούσαν και εξυπηρετούν τον πολίτη. Οι Υπηρεσίες που λειτουργούν για το Κοινό όφελος, δεν έχουν ανταποδοτικά γιατί δεν μπαίνουν σε ζυγαριά. 

    Τι πιστεύετε πως θα κάνουν εξαίρεση για την Φωκίδα. Ότι κάνουν σε εμάς κάνουν σε όλη την Ελλάδα. Την ίδια πολιτική ασκούν γιατί θα κάνουν εδώ εξαίρεση.

    Για τον ίδιο λόγο διαφωνούμε και με την πρόταση του Δημάρχου ο οποίος όπως εισηγείται «κατανοεί την Κυβέρνηση και τον Υπουργό που θέλει να εξυγιάνει τα ΕΛΤΑ και μετά να τα δώσει σε Στρατηγικό Ιδιώτη Επενδυτή».

   Όχι είμαστε αντίθεση με την λογική αυτή, που θέλει να «κρεμαστούμε» μόνοι μας. Αν ψηφίσουμε την πρόταση του Δημάρχου ουσιαστικά συμφωνούμε και επικροτούμε αυτές τις πολιτικές. 

    Είμαστε υπέρ της διατήρησης των ΕΛΤΑ στον Νομό μας και ενάντια σε αυτή την διπρόσωπη και αδιέξοδη πολιτική και πρόταση.

Ψηφίζουμε ΚΑΤΑ της εισήγησης.  

………………………………………..


ΖΗΤΑΜΕ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΑΝΟΘΕΥΤΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ  ΠΑΓΙΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ


    Σύμφωνα με το Νομοσχέδιο αντικαθίσταται το δημαρχοκεντρικό εκλογικό σύστημα που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ως απλή αναλογική (ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ) από ένα πιο συγκεντρωτικό και αντιδημοκρατικό σύστημα. Γυρίζουμε τουλάχιστον δύο δεκαετίες πίσω. Ενισχύεται το δημαρχοκεντρικό πλειοψηφικό σύστημα ακόμα περισσότερο και από αυτό του 2006.

    Ο Δήμαρχος εκλέγεται από τον πρώτο γύρο ακόμα και με ποσοστό 43%, και ανεξαρτήτως ποσοστού, εφόσον εκλεγεί στο β γύρο, θα παίρνει τα 3/5 των εδρών του δημοτικού συμβουλίου, των θεσμοθετημένων επιτροπών και των νομικών προσώπων του Δήμου.

    Γενικεύει αυτά που έχουν ήδη διαμορφωθεί από την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του στις πλειοψηφικά συγκροτούμενες οικονομικές επιτροπές με αποτέλεσμα το έλλειμμα ελέγχου, αδιαφάνεια, κατασπατάληση χρήματος, διευκολύνσεις ημετέρων. 

 

   Το Ν/Σ για την εκλογή δημοτικού συμβούλου από μια παράταξη βάζει πλαφόν 3%  και ταυτόχρονα μειώνει σημαντικά τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων στα περισσότερα δημοτικά συμβούλια. Στην πράξη το 3% θα είναι για τους περισσότερους Δήμους πολύ μεγαλύτερο. Στοχεύει στον  αποκλεισμό των αριστερών και άλλων μικρότερων παρατάξεων, των τοπικών κινήσεων πολιτών όπως αυτές εκφράζουν την κοινωνική πολυπλοκότητα.

    Δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να περάσουν όλες οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον απόλυτο έλεγχο των δημοτικών συμβουλίων από δημάρχους και περιφερειάρχες της  δικής της επιλογής, χρησιμοποιώντας τον ίδιο αυταρχικό τρόπο όπως και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές παρεμβάσεις.

 

    Τα κυρίαρχα επιχειρήματα της κυβερνησιμότητας και αποτελεσματικότητας που  χρησιμοποιούν ''χτίστηκαν'' όλα αυτά τα χρόνια μαζί με τα συνθήματα περί ισχυρών δήμων και μετάβασης από την εποχή της αυτοδιοίκησης στην εποχή της διακυβέρνησης με μεγάλους και μικρούς κυβερνήτες τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους, αντίστοιχα. Στα πλαίσια της  «πολυεπίπεδης διακυβέρνησης»  δίνεται στην ΤΑ ο ρόλος βασικού υποτομέα της γενικής κυβέρνησης, για να εφαρμόσει όλες τις μνημονιακές αντιλαϊκές πολιτικές.

     Επιδιώκουν σε συνέχεια του ''επιτελικού  κράτους'' να δημιουργήσουν ένα ''επιτελικό δήμο-περιφέρεια'' που θα ''επιτελεί'' τα συμφέροντα των ιδιωτών και των μεγάλων εργολαβικών εταιριών μέσω των Αναπτυξιακών Οργανισμών και των ΣΔΙΤ στο όνομα της «ανάπτυξης», αλλά βέβαια σε βάρος των δημοτών και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων.

Καταδικάζουμε  με τον πιο απερίφραστο τρόπο τις αντιδημοκρατικές, νεοφιλελεύθερες, αυταρχικές  μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε βάρος των τοπικών κοινωνιών.

  Από την αρχή αυτής της θητείας ως παράταξη, βάλαμε θέμα για τις τροπολογίες που έφερε ο τότε Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, προσπαθώντας να αναδείξουμε με τις θέσεις μας για το τι είδους Τ.Α έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και κυρίως τα δοκιμαζόμενα στρώματα μετά από τόσα χρόνια ύφεσης , ανεργίας και φτώχειας. 

 

    Στην συνέχεια παίρνοντας αφορμή κατά την συζήτηση στο δ.σ. σχετικών θεμάτων, τονίσαμε το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τ.Α., ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή των πολιτών και όχι την περιθωριοποίηση τους.   

    Έχουμε πολλές φορές πει ότι η απλή αναλογική και η έμμεση εκλογή δημάρχου εξασφαλίζουν συγκλίσεις, αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, ώστε να δυσκολεύεται, μέσα από την πλατιά δημοκρατική συμμετοχή, η χειραγώγηση των κοινωνιών από οικονομικά συμφέροντα και παράγοντες.

    Οι μικρές Κοινότητες οι οποίες στον Δήμο μας είναι αρκετές, ουσιαστικά διαλύονται εάν «περάσει» το νέο Νομοσχέδιο. Αφήνονται τα μικρά χωριά χωρίς ουσιαστική εκπροσώπηση, διαλύοντας ότι έχει απομείνει που μπορεί να διατηρήσει ζωή και δραστηριότητα στους μικρούς τόπους.   

    Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου, την άμεση ενίσχυση των ΟΤΑ με ανθρώπινο δυναμικό και οικονομικούς πόρους, την επιστροφή των παρακρατηθέντων  που ξεπερνάνε τα 25 δισ., την ενίσχυση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα τους, την ενίσχυση των δημοκρατικών συμμετοχικών θεσμών. 

   Ζητάμε επίσης από  όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση και να ζητήσουν και αυτά την απόσυρση του νομοσχεδίου και τη θέσπιση της απλής ανόθευτης αναλογικής.

……………………………………….

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στο Δήμο ΔΕΛΦΩΝ                            

(τοποθέτηση από τους ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ)


   Κα Πρόεδρε, κες/ κοι συνάδελφοι

   Το θέμα αυτό έρχεται προς συζήτηση στο δ.σ. του Δήμου για πολλοστή φορά με διαφορετικό τίτλο. Υπενθυμίζουμε πως δεν υπήρξε ούτε μία δημοτική περίοδος από το 2011 έως σήμερα, που να μην απασχόλησε το δ.σ. του Δήμου Δελφών. Το δ.σ. θέλησε συζητώντας όλες τις φορές να βρει τρόπο να απαντήσει, τι απαιτείται και τι πρέπει να γίνει για να μην κλείσουν οι σχολές στο ΤΕΙ Άμφισσας ως παράρτημα του ΤΕΙ Λαμίας. Διότι γι’ αυτό μιλάμε.

   Σχολιάζοντας όσα εισηγείται σήμερα ο Δήμαρχος, έχουμε να παρατηρήσουμε: Πιστεύαμε πως μετά από τόσα χρόνια ενασχόλησης και προβληματισμού για το συγκεκριμένο θέμα, θα είχε τελικά ωριμάσει για το ποια είναι η υφή και οι πραγματικοί λόγοι που έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα. Διαψευστήκαμε. 

    Ή μυαλό δεν μπαίνει (για να το πούμε λαϊκά), ή μας αρέσει να κοροϊδευόμαστε.

    Στην αρχή της εισήγησης έχουμε μια γενική διαπίστωση τι φταίει και ταλαιπωρείται η ΠΑΙΔΕΙΑ στην Ελλάδα. 

    Εμείς λέμε πως υπάρχει πολιτική βούληση διαχρονική η οποία συγκεκριμενοποιήθηκε από την εποχή που Υπουργός Παιδείας ήταν ο κος Αρβανιτόπουλος, πυξίδα πλεύσης έβαλε η κα Διαμαντοπούλου και στην συνέχεια όλοι οι Υπουργοί Παιδείας αναλογικά, συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του σχεδίου που ακούει στον τίτλο, «Λιγότερη Δημόσια Εκπαίδευση και περισσότερη Ιδιωτική».

    Αυτή η κεντρική ιδέα αναλύεται στην πρόσφατη «Έκθεση Πισσαρίδη» όπου υπάρχουν ειδικές και αναλυτικές προτάσεις για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Προτάσεις που μιλάνε για συρρίκνωση της βαθμίδας αυτής. Αναφορά γίνεται και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην ίδια έκθεση, η οποία πρέπει να αναλάβει την διαχείριση του προσωπικού των σχολικών μονάδων Κύριου & Βοηθητικού(!) και άλλα πολλά.   

    Σε αυτή την βάση το θέμα είχε συζητηθεί και στο δικό μας δ.σ. το 2012. Όμως οι απόψεις που εκφράσαμε τότε για το «Σχέδιο Αθηνά» ήταν αιρετικές και ανυπόστατες, όπως μας είπαν. Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Λαμίας που μας είχε επισκεφτεί τότε, δεν απάντησε σε καμία ερώτησή μας για το μέλλον του ΤΕΙ Άμφισσας, το γνωστικό αντικείμενό του, κλπ.

    Ως διαπίστωση δική μας για την ίδρυση του ΤΕΙ Άμφισσας καταθέτουμε στα πρακτικά:   

   «Το ΤΕΙ Άμφισσας (τα τμήματά του), φτιάχτηκε στον απόηχο μιας εποχής Πολιτικών παροχών προς τις Περιφέρειες ως αντιστάθμισμα των δαπανών που γίνονταν στα αστικά κέντρα  και των μεγάλων έργων όπως οι οδικοί άξονες. Μιας εποχής που φάνταζε Οικονομικά εύρωστη (φαινομενικής όπως στην συνέχεια αποδείχτηκε). 

   Έτσι προσπαθούσαν να απαλύνουν με τον τρόπο αυτό, να ξεγελάσουν και κοροϊδέψουν λέμε εμείς, τα αιτήματα αυτών που θεωρούσαν «φτωχούς συγγενείς» στην Περιφέρεια, οι εκάστοτε Κυβερνήσεις.  

   Αποτέλεσμα, αυτά τα ελπιδοφόρα Αναπτυξιακά Έργα (;) όπως διαφημίστηκε και το δικό μας ΤΕΙ Άμφισσας για τον τόπο μας, να καταστούν με το χρόνο δισεπίλυτα προβλήματα και πολιτικός βραχνάς για κάθε εκλεγμένο εκπρόσωπο και να μεγεθύνουν την αγωνία των κατοίκων που πίστεψαν και επένδυσαν σε ένα συμπληρωματικό εισόδημα, από την στιγμή που διαισθάνονται και κατανοούν με το χρόνο, πως το εγχείρημα είναι από ασταθές έως άπιαστο.»

     Αναλογιζόμενοι όσα προαναφέρουμε συμπεραίνουμε πως σήμερα, ή κάποιοι δεν είναι εδώ στον παρόντα χρόνο, ή πραγματικά δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους. 

       Ή ρίχνουν επίτηδες «μπαταριές στον αέρα» για να ισχυριστούν πως έκαναν ότι μπορούσαν και να αποφύγουν το σκόπελο για ακόμα μία φορά. Πράγμα σύνηθες αν κρίνουμε από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών (;) τους!

       Σύμφωνα με τις παραπάνω διαπιστώσεις, η προσπάθεια της εισήγησης να θέσει τις Τεχνικές προϋποθέσεις για την «στερέωση» του ΤΕΙ Άμφισσας, αποτελεί «Άσκηση επί Χάρτου» ανύπαρκτου, αφού άλλα είναι τα σχέδια της Κυβέρνησης.

       Όσο για τις θέσεις που μας παρουσιάζει για να τις υιοθετήσουμε, δύο φορές αναφέρει την φράση «να διεκδικήσουμε», για να μας πει αμέσως μετά την λέξη «Αναμένουμε»!!!

       Ενώ στο τέλος προτείνει να βάλει «πλάτη» ο Δήμος δημιουργώντας Δημοτική Εστία, για να προικίσουμε με κάτι ακόμα το ΤΕΙ Άμφισσας, λες και το ζητούμενο αφορά μια διαπραγμάτευση μεταξύ ημών και του Υπουργείου του στυλ: «πόσα μου δίνετε για να σας αφήσω το ΤΕΙ».

       Τέλος για τους σπουδαστές που γίνανε φοιτητές προτείνει: «να δοθεί άμεση λύση».

       Από ποιόν; 

       Από το Υπουργείο Παιδείας που τους παίζει κλοτσοσκούφι όπως και όλη την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ; Όταν πριν 3 χρόνια τους εξίσωσε με τα Πανεπιστήμια και σήμερα τους ξε- εξισώνει;

       Κα Πρόεδρε κες/ κοι σύμβουλοι.

       Αν πράγματι έχετε την διάθεση και πιστεύετε πως δεν πάει άλλο και πρέπει να σταματήσει η ολισθηρή αυτή κατάσταση για τον τόπο μας και τον Δήμο μας, τότε σας καλούμε να εστιάσουμε στο συγκεκριμένο πρόβλημα ενώνοντας και την δική μας δύναμη στην προσπάθεια που κάνει σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία της Εκπαιδευτικής Κοινότητας να κρατήσει όρθια την ΠΑΙΔΕΙΑ στην χώρα μας, ενάντια στο Εκπαιδευτικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης και στην εφαρμογή του. 

       Ένα Νομοσχέδιο που ολοκληρώνει το αρχικό «Σχέδιο Αθηνά» που αλλάζει όλο το τοπίο στην Τριτοβάθμια Παιδεία, όπως ακριβώς αναλύεται στην Έκθεση «ΠΙΣΣΑΡΙΔΗ», σε βάρος της ίδιας της εκπαίδευσης, σε βάρος των παιδιών μας και των επόμενων γενιών. 

      Προτείνουμε ως πρώτα βήματα, για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες και να σταθεροποιήσουμε την εκπαίδευση στον τόπο μας, οραματιζόμενοι ένα καλύτερο αύριο: 

1. Ο Δήμος Δελφών οραματιζόμενος & σχεδιάζοντας το αύριο πρέπει να ρίξει ιδιαίτερο βάρος στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στον Νομό μας. Αναλογικά με το νέο Νομοσχέδιο θα «χτυπηθούν» με σφοδρότητα και αυτές οι βαθμίδες. Αν ολιγωρήσουμε θα ζήσουμε εποχές στην περιοχή μας ως αναφορά την εκπαίδευση που μας διηγούνταν οι γονείς μας. Ένα ή δύο σχολεία θα απομείνουν στις μεγαλύτερες πόλεις με ότι αυτό συνεπάγεται. Θα πάμε πίσω 70 χρόνια!

2. Ο Δήμος πρέπει άμεσα να στηρίξει το Ειδικό σχολείο, το Μουσικό, το Νυχτερινό, το ΕΠΑΛ. Στο στόχαστρό μας πρέπει να μπουν ΙΕΚ και ΚΑΚ. Για τα ΕΠΑΛ γίνεται ειδική μνεία στο νέο Νομοσχέδιο και τα αλλάζει προς το χειρότερο. Να δημιουργήσουμε ειδικότητες στο ΕΠΑΛ που να έχουν σχέση με την ιστορία και την κουλτούρα του τόπου μας. Δημιουργώντας έτσι πολλαπλασιαστές εκπαίδευσης που θα αναβιώσουν προσπάθειες όπως η Ναυτική Σχολή στο Γαλαξίδι και θα ανοίξουν νέους ορίζοντες. Προσελκύοντας στο μέλλον φοιτητές – σπουδαστές για εκπαιδευτικούς σκοπούς αλλά και επισκέπτες.

3. Ο Δήμος Δελφών για να μπορεί να ελπίζει στην διατήρηση του ΤΕΙ Άμφισσας, για να εξασφαλίσει διαχρονικά την παρουσία του στον τόπο μας, πρέπει να αναλάβει Πρωτοβουλίες να δημιουργηθεί Πανεπιστήμιο στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας. Την μοναδική από τις 13 Περιφέρειες της χώρας που δεν υπάρχει Πανεπιστήμιο και έδρα στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κάτω από αυτή την συνθήκη μπορεί να διεκδικηθεί η παρουσία σχολών Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τουλάχιστον στις πρωτεύουσες των 5 Νομών της Περιφέρειας. 

4. Να πάρουμε απόφαση και να στηρίξουμε με ψήφισμα τον αγώνα που δίνουν τα Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια σωματεία των Εκπαιδευτικών, οι Φοιτητές, οι Σπουδαστές και οι Μαθητές, καταμεσής της Πανδημίας του covid-19, ενάντια στο Νομοσχέδιο, όσο και αν προσπαθούν το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ να τον αποκρύψουν και να τον υποβαθμίσουν. Το σταμάτημα του Νομοσχέδιου και η κατάργησή του στην πράξη, θα είναι το 1ο βήμα που θα μας δώσει ελπίδα πως μπορεί να διατηρηθεί το ΤΕΙ Άμφισσας. 


ΨΗΦΙΣΜΑ


      Είμαστε ενάντια στην εφαρμογή του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και τις σαρωτικές αλλαγές που αυτό επιφέρει. Στηρίζουμε τον αγώνα Εκπαιδευτικών, Φοιτητών, Σπουδαστών, Μαθητών και Γονέων ζητώντας να αποσυρθούν τα άρθρα που έχουν ψηφιστεί και συνυπογράφουμε θεωρώντας δίκαια τα αιτήματά τους: 

Δικαίωμα σε όλους τους μαθητές να διεκδικήσουν την πρόσβαση σε όλες τις Σχολές, όσες φορές επιθυμούν και με κατοχύρωση βαθμολογίας μαθημάτων.

Αποσύνδεση του Λυκείου από την είσοδο σε ΑΕΙ .Καμιά αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής.

Να  καταργηθεί η επαίσχυντη τράπεζα θεμάτων .

Άμεση περικοπή της ύλης για τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.

Άμεση έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα Λύκεια με τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί αποκλειστικά με το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία. Κατάργηση του  θεσμού των 3μηνων συμβάσεων αναπληρωτών και των τοπικών προσλήψεών τους από τις ΔΔΕ.

Εδώ και τώρα το άνοιγμα των σχολείων με όλα τα ασφαλή μέτρα. Η κυβέρνηση εδώ και 10 μήνες, δεν έχει ικανοποιήσει ούτε ένα αίτημα εκπαιδευτικών-μαθητών –γονέων. Δεν διαθέτει ούτε 1€ για να προσλάβει μόνιμο προσωπικό στον τομέα της Υγείας και της Παιδείας, αδιαφορεί για τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν, αλλά την ίδια ώρα βρίσκει κονδύλια ώστε προσλάβει 1000 ειδικούς φρουρούς για τα Πανεπιστήμια.

Γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και όλων των υποστηρικτικών δομών της.

Επαναφορά των μαθημάτων των κοινωνικών, οικονομικών επιστημών και της καλλιτεχνικής παιδείας. Όχι στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα και τα προγράμματα σπουδών.

Μείωση του αριθμού των μαθητών σε 20 στα τμήματα γενικής παιδείας και 10 στα εργαστήρια και τις κατευθύνσεις.

Σύγχρονη κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή, επαρκής χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών και των Πανεπιστημίων.

Ενιαίο δημόσιο και δωρεάν 12χρονο, υποχρεωτικό σχολείο για όλα τα παιδιά με δίχρονη προσχολική αγωγή. 

Ουσιαστική αναβάθμιση της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης ισότιμη και πλήρως ενταγμένη στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας.



      ΓΙΑΤΙ:     

Η συρρίκνωση των εισακτέων στα Πανεπιστήμια κλείνει σχολές, κλείνοντας  και το ΤΕΙ Άμφισσας. 

Η εξίσωση των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων με τα Κρατικά, κλείνει το ΤΕΙ Άμφισσας. 

Η αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια σκοπό έχει την κατάργηση του Αυτοδιοίκητου των Σχολών ανεξάρτητα των προσχημάτων κι αυτό κλείνει το ΤΕΙ Άμφισσας. 

Ο περιορισμός των Δαπανών στην Παιδεία κλείνει το ΤΕΙ Άμφισσας. 


 

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι

Μέγκος Παναγιώτης

Μπάκας Δημήτρης

Σταντζούρης Νίκος


«ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου