Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Τι ειρωνεία !!!!!!!!


 Στο ξεκίνημα του Συλλόγου Γυναικών Πολυδρόσου, όταν παρασκευάζαμε το πετιμέζι και είχαμε  κάποια έσοδα και πριν φτιάξουμε τις βρύσες και το γεφυράκι της Αγίας Ελεούσας, είχαμε  οραματιστεί ένα μικρό θεατράκι για τις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις, που κάναμε πολλές  και για να μείνει ένα κόσμημα στο χωριό μας.....

  Φίλος που αγαπούσε και αγαπά ακόμη το χωριό, αν και έφυγε τώρα από το χωριό, μας υπέδειξε  ένα παλιό νταμάρι στην περιοχή που βρίσκεται  στην αρχή της Μεγάλης Ράχης, 500 μέτρα πέρα από τον αρχαιολογικό χώρο της Δήμητρας και μετά τα πευκάκια. 

     Οι προσπάθειές μας όμως έπεσαν στον Καιάδα, διότι θέλαμε άδειες από υπηρεσίες γνωστές που προφυλάσσουν τον τόπο από καταστροφές.

      Η μία υπηρεσία  μας έστελνε στην άλλη. Χλευαστήκαμε, πεταχτήκαμε έξω από γραφεία, απαξιωθήκαμε. Και ο Δήμος τότε δεν είχε καμία αρμοδιότητα, έτσι μας είπαν.

       Τώρα λοιπόν που είναι όλοι αυτοί που ο τόπος αυτός γίνεται εγροτάξιο ανεμογεννητριών;

       Πριν λίγα χρόνια θα γινόταν ένα μεγάλο νταμάρι στην περιοχή της Πατερόλακας. Με το ζόρι εμποδίστηκε και με πολλά έξοδα.

       Γιατί κλείνουν τα μάτια τους? Κλείνουν τα αυτιά τους δεν ρωτούν τις καρδιές τους, γι΄ αυτό το μέρος; Άν υπάρχουν καρδιές.....

Ξέρουν τον τόπο αυτόν; Έχουν έρθει; Ξέρουν πως και με τι ζουν αυτοί οι κάτοικοι;

Γιατί δίνουν τις  άδεις  τοποθέτησης ανεμογεννητριών, βασιζόμενοι σε  έναν νόμο που ούτε ο ίδιος δεν  "ξέρει" γιατί έγινε; Άκου πράσινη ανάπτυξη.... να καταστρέφουμε την χλωρίδα την πανίδα, την πηγή ζωής, το βουνό. Αυτές οι "αναπτύξεις" είναι για άγονα μέρη και ακόμα καλύτερα στη θάλασσα.

       Γιατί δίνουν τις άδειες; Μήπως λειτουργούν προς ίδιο όφελος  από τις ξενόφερτες ή ντόπιες εταιρείες; Γιατί οι υπηρεσίες  δεν είναι έννοιες, είναι άνθρωποι. Και όπως λέει και ένας ....''σοφός'' στην πλατεία του χωριού ''έχουν στόμα ''.

       Εγώ τουλάχιστον θέλω απαντήσεις .     

Αλεξάνδρα Παπαθανασίου 

Αντιπρόεδρος 

Συλλόγου Γυναικών Πολυδρόσου

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητή κυρία Α. Παπαθανασίου, η πλειοψηφία των εκλογέων του αγαπημένου μας χωριού, επέλεξε την σημερινή κυβέρνηση, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, και τις εκπεφρασμένες, με ξεκάθαρο τρόπο, εξαγγελίες της. Με την εντολή του 80% θετικών ψήφων, στην Εκλογική μας περιφέρεια, οι κυβερνώντες ακολουθούν κατά γράμμα την πολιτική τους. Σαν μειοψηφία, έχετε το δικαίωμα της διαμαρτυρίας. Δεν μπορείτε όμως να σταθείτε εμπόδιο στην ομοψυχία των πολιτών, που θέλει τις προπέλες, δίκην κεράτων να στεφανώνουν την ράχη. Δείτε άλλωστε, θετικά το θέμα. Να εξετάσετε την περίπτωση να βαφούν οι προπέλες σε χρώματα παραλλαγής, σαν την ενδυμασία των κυνηγών. Δεν θα ξεχωρίζουν. Επίσης μετά την τοποθέτηση τους θα είναι ευκολότερη η αδειοδότηση για την δημιουργία του μικρού θεάτρου σας. Σκεφτείτε βέβαια και την δροσιά που θα προσφέρουν οι προπέλες στους θεατές των θεατρικών σας παραστάσεων. Κατακαλόκαιρο και θα χρειάζονται σακάκι !!!!!
    Υ.Γ.
    Έφυγα, αλλά δεν είμαι μακριά. Κοντά σας είμαι
    ΧΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή