Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Κατατέθηκε στο ΣτΕ η δεύτερη Αίτηση Ακύρωσης της ΑΕΠΟ για το ΤΟΥΡΛΑ - ΒΛΙΤΟΤΣΟΥΜΑΡΟ της Οίτης


 Κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η δεύτερη Αίτηση Ακύρωσης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον Αιολικό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) των 15 ανεμογεννητριών στη θέση «Τούρλα – Βλιτοτσούμαρο» της Οίτης......

 

     Την Αίτηση υπογράφουν 44 κάτοικοι των χωριών της Οίτης, τρεις Πανελλαδικές Περιβαλλοντικές Οργανώσεις: η Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση «ΚΑΛΛΙΣΤΩ», η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «ΤΡΑΧΙΝΑ», ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λαμίας και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας. Είναι γνωστό ότι ανάλογη Αίτηση Ακύρωσης στο ΣτΕ για τον ίδιο λόγο κατέθεσε και ο Δήμος Λαμίας.

 

     Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους 44 συμπολίτες μας, τις τρεις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και τους τρεις Συλλόγους για την ανταπόκριση και την υποστήριξη στον αγώνα για την αποτροπή αυτών των σχεδίων. Οι εξελίξεις, μετά και τις Άδειες Παραγωγού για άλλες 22 ανεμογεννήτριες που εγκρίθηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στις εταιρείες για τις θέσεις Πύργος, Ξεροβούνι 1 & 2 και Μακρυράχη, μας κάνουν ιδιαίτερα ανήσυχους. Ο αγώνας μας όμως θα είναι νικηφόρος, γιατί η τοπική κοινωνία σύσσωμη εναντιώνεται σ’ αυτά τα σχέδια, με επικεφαλής τους δύο Δήμους Λαμίας και Δελφών.

 

     Καλούμε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς, τους βουλευτές και τα κόμματα να σταματήσουν να σφυρίζουν αδιάφορα, να σταθμίσουν τα δεδομένα και να πάρουν τις σωστές αποφάσεις. Το βουνό της Οίτης, η φύση, η βιοποικιλότητα, η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και οι προσδοκίες των κατοίκων δεν ισοπεδώνονται στο όνομα των όποιων συμφερόντων των εταιρειών. Τονίζουμε μια φορά ακόμη ότι οι επιπτώσεις στην περιοχή θα είναι ανυπολόγιστες και καταστροφικές, το δε αποτέλεσμα θα είναι λιγότερο «πράσινο» από το αντιστάθμισμα της όποιας παραγόμενης «καθαρής ενέργειας».

 

     Αυτά τα σχέδια δεν θα περάσουν! Η Οίτη δε θα γίνει Καρυστία! 

 

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

     ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου