Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Η παράταξη Ελεύθερη Στερεά συμπαραστέκεται και ενώνει την φωνή της με τον Σύλλογο εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας που ζητά την επαναλειτουργία του Δημόσιου ΚΤΕΟ στην Άμφισσα

Η παράταξη Ελεύθερη Στερεά  συμπαραστέκεται και ενώνει την φωνή της με τον Σύλλογο εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας που ζητά την επαναλειτουργία του Δημόσιου ΚΤΕΟ στην Άμφισσα....

Η παράταξη μας ενώνει την φωνή της με τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Φωκίδας και με όλες τις άλλες παρατάξεις που πήραν παρόμοια θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τους καλούμε σε κοινό αγώνα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να επιτύχουμε την επαναλειτουργία του Δημόσιου ΚΤΕΟ στην Φωκίδα.

Η Πολιτεία ανέθεσε στον Περιφερειάρχη την ευθύνη λειτουργίας των Υπηρεσιών της στην Στερεά Ελλάδα τις οποίες του παρέδωσε, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της Στερεάς και της Φωκίδας.

Ο Περιφερειάρχης έχει υποχρέωση να λειτουργεί αυτές τις υπηρεσίες που το σύνολο των λειτουργικών εξόδων τους καλύπτονται πλήρως από το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι υποδομές των υπηρεσιών αυτών έχουν κοστίσει αρκετά χρήματα στο Δημόσιο ενώ τα πρόσφατα έργα στο Δημόσιο ΚΤΕΟ Άμφισσας είναι ακόμα στην φάση της παραλαβής.

Το Δημόσιο προσδοκά στην είσπραξη δημόσιων εσόδων από αυτές τις υπηρεσίες, και από αυτά τα έσοδα πληρώνονται και οι μισθοί του περιφερειάρχη και των συμβούλων του. 

Η αναστολή λειτουργίας του δεν δικαιολογείται για κανέναν λόγο.

Το Δημόσιο ΚΤΕΟ αποφέρει έσοδα στο Δημόσιο πάνω από 100.000 ευρώ κάθε χρόνο και έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη των κατοίκων της Φωκίδας οι οποίοι το επιλέγουν στην πλειοψηφία τους για τον έλεγχο των οχημάτων τους.

Το Δημόσιο ΚΤΕΟ της Άμφισσας  είναι πιστοποιημένο με ISO και επιπλέον έχει πιστοποιημένους ελεγκτές για ειδικά οχήματα που χρησιμοποιούνται στην περιοχή που δεν υπάρχει δυνατότητα να ελεγχθούν αλλού στην Φωκίδα.

Το Δημόσιο ΚΤΕΟ της Άμφισσας εφαρμόζει ειδικές πολιτικές εκπτώσεων σε ευαίσθητες κατηγορίες συμπολιτών μας και ειδικές εκπτώσεις για τα κρατικά και δημόσια οχήματα.

Δεν είναι αποδεκτή η πολιτική του Περιφερειάρχη να αθετεί τις υποχρεώσεις του απέναντι στην τοπική κοινωνία.

Η ευαισθησία δεν πρέπει να εξαντλείται στον εκχιονισμό της πλατεία Κολωνακίου. Έχουν και οι κάτοικοι της Στερεάς ανάγκες και μάλιστα θεσμοθετημένες και πρέπει ο Περιφερειάρχης να τις σεβαστεί.

Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων αναφέρθηκε στην κουμπαριά του Περιφερειάρχη με τον ιδιοκτήτη του ιδιωτικού ΚΤΕΟ στην Φωκίδα και ο Περιφερειάρχης αποδέχθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι έχει σχέση μαζί του. Είπε μάλιστα ότι αυτή η σχέση δεν θα τον εμποδίσει από το να κλείσει το Δημόσιο ΚΤΕΟ.

Είναι έτσι τα πράγματα; Αυτό συμβαίνει ή το αντίθετο;

Υπήρξε πράγματι μία πίεση να κλείσει το ΚΤΕΟ στην Άμφισσα και έκλεισε μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο σε μη εργάσιμη μέρα. Έκλεισε χωρίς καμία αφορμή 70 μέρες μετά το λοκ ντάουν στα ΚΤΕΟ την ημέρα που έπρεπε να ανοίξει για να εξυπηρετήσει τους δεκάδες κάτοικους της Φωκίδας.

Το ποιος ωφελήθηκε από αυτήν την απόφαση είναι φανερό, δεν ωφελήθηκε ούτε το δημόσιο που έχασε τα έσοδά του, ούτε οι κάτοικοι της Φωκίδας  που έχασαν την δυνατότητα εξυπηρέτησής τους και αφήνονται έρμαιο στην μονοπωλιακή πολιτική του ιδιώτη στην Φωκίδα.

Αυτός που ωφελήθηκε είναι ο ιδιώτης.

Δεν ήταν η πολιτική αυτή που επέβαλε το κλείσιμο του Δημόσιου ΚΤΕΟ στην Άμφισσα, και οι προηγούμενοι Περιφερειάρχες την ίδια πολιτική εφάρμοζαν αλλά λειτουργούσαν τις υπηρεσίες όπως είχαν την υποχρέωση.

Αν θέλει να παραστήσει τον πολιτικό ας κατέβει για βουλευτής και ας ψηφίσει να καταργηθούν και να κλείσουν τα Δημόσια ΚΤΕΟ , μέχρι τότε έχει υποχρέωση να τα λειτουργεί.

Η σχέση του Περιφερειάρχη με τον ιδιώτη τον αφήνει έκθετο γιατί με μια του απόφαση, 100.000 ευρώ που θα πήγαιναν στο Δημόσιο τώρα θα εισπράττονται από αυτόν.

Ζητήσαμε σαν Ελεύθερη Στερεά με επερώτηση να μας παραδοθούν τα έγγραφα που επικαλέστηκε ο Περιφερειάρχης για να κλείσει το ΚΤΕΟ, δεν μας δόθηκαν ποτέ. 

Καλούμε τον Περιφερειάρχη να ανοίξει το Δημόσιο ΚΤΕΟ της Άμφισσας έτσι όπως ζητά η τοπική κοινωνία, καλούμε τον Περιφερειάρχη να μην εκθέτει τον θεσμό που εκπροσωπεί και να ακούσει την φωνή της λογικής. 

Αν δεν το κάνει καλούμε όλες τις Περιφερειακές Παρατάξεις σε κοινές δράσεις πίεσης προς την επαναλειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας που δικαιούνται οι κάτοικοι της Φωκίδας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου