Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Άμεση έναρξη εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας

Έγγραφο προς όλους τους αρμόδιους φορείς και τους βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας έστειλε η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας  για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας ως εμβολιαστικό κέντρο.....

Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει:

Άμεση έναρξη εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας


Όντας στη δυσκολότερη ίσως καμπή της πανδημίας και έχοντας ως μοναδικό στόχο τον εμβολιασμό του περισσότερου πληθυσμού, δυστυχώς το Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας που εξυπηρετεί 3 Νομούς και περίπου 20.000 άτομα της ευρύτερης περιοχής παρόλες τις υποσχέσεις, μέχρι σήμερα δεν λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο.

Δεδομένης της επέλασης της πανδημίας, της ανησυχίας για τα μεταλλαγμένα κρούσματα και της καθυστέρησης εμβολιασμού των κατοίκων μας, θεωρούμε ως επιτακτική την ανάγκη κατεπείγουσας έναρξης λειτουργίας εμβολιαστικού κέντρου στον Δήμο μας. Πέραν του φόβου και της έντονης ανησυχίας οι κάτοικοι του Δήμου μας, καλούνται να μεταβούν σε Λαμία, Καμένα Βούρλα, Δίστομο και Ιτέα, διανύοντας κατά μέσο όρο σχεδόν 140 χιλ. προκειμένου να πάνε να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν πίσω.

Το γεγονός αυτό μειώνει την επιθυμία εμβολιασμού, δυσχεραίνει τη μετάβαση και τους τρόπους μετακίνησης των δημοτών μας, αφού μεγάλο ποσοστό είναι ηλικιωμένοι, ενώ αυξάνει τις πιθανότητες διασποράς της πανδημίας και περαιτέρω επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων του Δήμου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτητη ανάγκη προάσπισης του υπέρτατου και μη διαπραγματεύσιμου αγαθού υγείας, ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας δεν μπορεί να εξακολουθεί να παραμένει χωρίς εμβολιαστικό κέντρο. 

Το Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας, το οποίο είναι κατάλληλα εξοπλισμένο από άποψη υποδομών και ανθρώπινου δυναμικού, πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την άμεση λειτουργία του ως εμβολιαστικού κέντρου και εξυπηρέτηση του συνόλου των δημοτών μας.

Ευελπιστούμε να μην φτάσει η στιγμή υψηλού επιδημιολογικού φορτίου και στο δικό μας Δήμο για να βρεθεί λύση και να λειτουργήσει το εμβολιαστικό κέντρο.

Προβλέπουμε στη θετική ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημά μας και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας. 


Η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας

Αθανασία Στιβακτή




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου