Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Αντιμετώπιση των αγριόχοιρων και μη δεσποζόμενων ημίαιμων χοίρων


 Ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τους Υπουργούς:

 α) Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα 

και β) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σπήλιο Λιβανό,....

 ζητώντας να πληροφορηθεί ποια μέτρα σκοπεύουν να λάβουν ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της αντιμετώπισης του υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων και μη δεσποζόμενων ημίαιμων χοίρων, ειδικά στο νομό Φωκίδας, που προκαλούν εκτεταμένες ζημιές σε γεωργικές καλλιέργειες με αντίστοιχες επιπτώσεις στην όλη αγροτική οικονομία. 

Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι, ιδιαίτερα στον Ελαιώνα της Άμφισσας, η κατάσταση που παρουσιάζουν τα ελαιόδεντρα, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης δραστηριότητας των ανωτέρω ζώων, είναι τραγική λόγω της παρεπόμενης μεταφοράς μολυσμένου χώματος και των ασθενειών, οι οποίες οδηγούν στην ξήρανση (αποπληξία) πολλών δέντρων. Επιπλέον, έκανε αναφορά σε ζημιές, όπως η καταστροφή αναχωμάτων (τράφων), υδραυλάκκων, ξερολιθιών και νεόφυτων δενδρυλλίων, καθώς επίσης στα συχνά ατυχήματα που προκαλούνται στο δημόσιο οδικό δίκτυο. 

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των κατά τόπους Δασικών Υπηρεσιών, ώστε να εφαρμοστεί η σχετική Υπουργική Απόφαση για την ελεγχόμενη δίωξη των ανωτέρω ζώων από ειδικά συνεργεία ομάδων έμπειρων μελών των συνεργαζόμενων με το υπουργείο τοπικών Κυνηγετικών Συλλόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου