Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 200 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821


 Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής μας Επετείου, συμπίπτει με την συμπλήρωση δύο αιώνων από τον ξεσηκωμό του Γένους, που οδήγησε στην εγκαθίδρυση του νέου Ελληνικού Κράτους.  ....  

     Η Επανάσταση του 1821 εκδηλώθηκε υπό αντίξοες συνθήκες και τις τότε Μεγάλες Δυνάμεις να αντιτίθενται σθεναρά προς το εγχείρημα των Επαναστατών. Οι σκλαβωμένοι Έλληνες με ακλόνητη πεποίθησή ότι αξίζουν να ζήσουν ελεύθεροι,  επέλεξαν την 25η Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, για τον Ευαγγελισμό του Γένους, με την βαθύτατη πίστη ότι με η Παναγία μας θα βοηθήσει τους  πολύπαθους ραγιάδες να κερδίσουν την Ελευθερία τους. Με ακατάβλητη την βούληση να ζήσουν ελεύθεροι ή να πεθάνουν, εξεγέρθηκαν. Βρήκαν τη δύναμη να σπάσουν τις αλυσίδες τους και να ελευθερωθούν. Η Εθνεγερσία ενέπνευσε επιφανείς πολίτες της Ευρώπης που συμμερίσθηκαν τις αξίες της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας και προσέφεραν με απαράμιλλο ηρωισμό και αυτοθυσία και την ζωή τους  ακόμα στον υπέρ της Πίστεως και της Ελευθερίας Αγώνα των Ελλήνων.

     Κάθε Έλληνας, αλλά και κάθε ελεύθερος άνθρωπος σε κάθε γωνιά της γης τιμά την μεγάλη Επέτειο, κλίνει ευλαβικά το γόνυ στους γνωστούς και άγνωστους Ήρωες. Το παράδειγμά τους μας εμπνέει και μας καθοδηγεί στο διηνεκές.

     Διά μέσου δύο αιώνων ελεύθερου βίου, το Έθνος μας πορεύεται με την παρακαταθήκη που μας έχει αφήσει με την ωδή του ο Ποιητής: «θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία». Γράφοντας πολεμικά έπη όποτε η ανάγκη το απαίτησε, αλλά και με θαυμαστά έργα ειρήνης, οι Έλληνες οικοδομήσαμε μια ισχυρή Δημοκρατία, που προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών, ένα Κράτος, που μετέχει ισότιμα στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς Θεσμούς, τείνει κλάδο ελαίας προς όλους, γνωρίζει όμως να κραδαίνει ξίφος αιχμηρό προς τους σύγχρονους επιβουλείς της εθνικής του Κυριαρχίας.

      Με συλλογική δουλειά, αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση καταβάλλουμε σήμερα κάθε δυνατή προσπάθεια να υπερβούμε την υγειονομική κρίση, βελτιώνουμε κι εκσυγχρονίζουμε τις δομές του Κράτους μας για να μπορεί να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες, ασκούμε με αποφασιστικότητα τα δικαιώματα, που μας παρέχονται από το Διεθνές Δίκαιο, ενισχύουμε την άμυνα της Πατρίδας μας, ενδυναμώνουμε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς και πασχίζουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας για την Χώρα μας και όλους τους πολίτες. 

     Εορτάζουμε υπερήφανα τα 200 Χρόνια από την Επανάσταση του 1821. 

     Τιμούμε τους προγόνους μας, υπερασπιζόμενοι τις αξίες της Ελευθερίας, της Ελληνορθόδοξης Πίστης και της Ανεξαρτησίας, για τις οποίες αγωνίστηκαν, παλεύουμε ενωμένοι για μια δυνατή Ελλάδα και προσβλέπουμε στο λαμπρό μέλλον του Ελληνισμού στην ιστορική προοπτική της ανθρωπότητας. 

     Χρόνια Πολλά!

 

     ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ

     ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

     Γ.Γ. Κ.Ο. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου