Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Στο «Φιλόδημος ΙΙ» η πρόταση του Δήμου Δελφών για νέα στέγαστρα στάσεων

Π. Ταγκαλής: «Παρέμβαση αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης».....


Υπεγράφη την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021 η ένταξη στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» της «Προμήθειας εξοπλισμού, κατασκευής, μεταφοράς και τοποθέτησης στεγάστρων, για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση των στάσεων της Δ.Κ. Άμφισσας». Η παρέμβαση έχει συνολικό προϋπολογισμό 50.000,00€, το οποίο καλυφθεί στο σύνολό του από το Πρόγραμμα, ενώ φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Δελφών.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη μελέτη, το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια δεκατριών (13) στεγάστρων, τα οποία θα τοποθετηθούν στη Δ.Κ. Άμφισσας και σε σημεία που υποδείχθηκαν από τον πρόεδρο της ΚΤΕΛ Φωκίδας Α.Ε. Τα στέγαστρα των αστικών στάσεων θα είναι δύο τύπων, θα έχουν ιδιαίτερη αρχιτεκτονική μορφή, θα παρέχουν λειτουργικότητα και προσαρμογή στο περιβάλλον και θα συνδυάζονται με τις σημάνσεις των στάσεων σε ένα αρμονικό σύνολο. Επίσης θα παρέχουν την απαραίτητη προστασία στους χρήστες των αστικών συγκοινωνιών από τις καιρικές συνθήκες κατά τον χρόνο αναμονής τους, θα είναι αντιβανδαλιστικά και δεν θα αλλοιώνονται από την επίδραση των καιρικών και περιβαλλοντικών συνθηκών. Τέλος, η τοποθέτησή τους θα γίνει με τρόπο τέτοιο ώστε να μην παρεμποδίζουν την κυκλοφορία πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, καθώς και την ορατότητα των διερχόμενων από τα σημεία οδηγών οχημάτων.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με αφορμή την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» δήλωσε: «Η εν λόγω παρέμβαση είναι σημαντική καθώς εξυπηρετεί ταυτόχρονα πολλούς σκοπούς. Τα νέα στέγαστρα, αφενός θα βελτιώσουν τις συνθήκες αναμονής-εξυπηρέτησης των πολιτών στις στάσεις, αφετέρου όμως θα αναβαθμίσουν αισθητικά τα σημεία της πόλης που θα τοποθετηθούν. Ο Δήμος Δελφών αξιοποιεί ένα ακόμα χρηματοδοτικό εργαλείο, μην αφήνοντας καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Με το βλέμμα στραμμένο εξίσου στα μεγάλα και μικρά έργα, σταδιακά αλλάζουμε προς το καλύτερο τόσο την εικόνα των πόλεων και των κοινοτήτων, όσο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες».

Από το Γραφείο Δημάρχου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου