Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Τοποθέτηση π. Προέδρου του Λ.Ι.Σ. Πολυδρόσου κ. Αλέκου Ι. Βαλάσκα για την παραίτηση από μέλος του Δ.Σ. του κ. Ευσταθίου Θάνου

Με θλίψη είδα εχθές ανηρτημένη στο φιλόξενο αυτό εδώ blog την Επιστολή παραίτησης από μέλος του Δ.Σ. του Λαογραφικού – Ιστορικού Συλλόγου του χωριού μας του κ. Ευσταθίου Θάνου την οποία εάν οι συνθήκες το επέτρεπαν, για ν’ απλώσουμε τραχανά, και τι σχολίαζα επί της ουσίας, θα έβαζα τον τίτλο “ Το ρέκβιεμ ενός προαναγγελθέντος θανάτου “.......
    Όμως σε μια εποχή που όλος ο κόσμος, όλη η Ευρώπη, η χώρα μας, το χωριό μας, η κάθε οικογένεια και ο καθένας από εμάς, ως άτομα, βιώνουμε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση με ολέθρια αποτελέσματα σε πολλούς τομείς της ζωής μας, μιας ζωής που δεν ξέρουμε αν από τη μια στιγμή στην άλλη θα την έχουμε ή θα τη χάσουμε, αν & πώς θα ξημερώσει για τον καθένα μας η κάθε μέρα, αν & πόσοι από τους συνανθρώπους μας, τους συγχωριανούς μας, τα μέλη του Συλλόγου μας,  θα έχουν να πληρώσουν το ρεύμα ή τον επιούσιο, θεωρώ πως για όλους (τα λιγοστά μέλη & τους φίλους του Συλλόγου μας αλλά & τον κάθε επισκέπτη αυτού του ιστότοπου που μας φιλοξενεί) το λιγότερο που τους ενδιαφέρει & τους απασχολεί αυτές τις κρίσιμες για τη ζωή τους ημέρες, στιγμές & ώρες, είναι η λειτουργία, οι δράσεις & τα διαδραματιζόμενα σε έναν Σύλλογο όπως ο Λαογραφικός – Ιστορικός Σύλλογος του χωριού μας, πολλώ  μάλλον η παραίτηση ενός μέλους του Δ.Σ. αυτού του Συλλόγου. 
     Με αυτές τις σκέψεις λοιπόν, στο μυαλό μου, προσεγγίζοντας την παραίτηση του αγαπητού Στάθη Θάνου από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας & κατ’ επέκταση και από διαχειριστού του blog, και παρ’ όλες τις αιτιάσεις που αφήνει προς το πρόσωπό μου στην επιστολή παραίτησης του για την απόφασή του αυτή, δεν θα τοποθετηθώ επί της ουσίας, αυτή την ώρα τουλάχιστον, αντικρούοντας αυτές τις αιτιάσεις & δημιουργώντας αιτία αντιπαράθεσης, πράγμα που δεν επιθυμώ. 
     Σεβόμενος όμως τα όποια μέλη έχουν απομείνει ακόμη σε αυτό το Σύλλογο και κυρίως εκείνα τα μέλη που στην τελευταία Γ.Σ. & τις αρχαιρεσίες, με τίμησαν με την ψήφο τους και με έφεραν πρώτο σε σταυρούς προτιμήσεως με μεγάλη διαφορά από τον κ. Θάνο, αλλά σεβόμενος & τον κάθε συγχωριανό μου όπου γης, κάθε φίλο & κάθε επισκέπτη αυτού του blog που ενδιαφέρονται, που αγάπησαν, αγαπούν & αγωνιούν για την επιβίωση & ύπαρξη αυτού του Συλλόγου στο χωριό μας, είμαι υποχρεωμένος & θα αρκεσθώ σε μία & μόνο ερώτηση προς τον αγαπητό, μέχρι εχθές συνεργάτη, στο Δ.Σ. Στάθη Θάνο. 
    Eρώτηση που απορρέει από τη συμβουλευτική του προς εμένα φράση στο κείμενο της παραίτησης: “Και μια φιλική συμβουλή στον κ. Βαλάσκα,  αν θέλει  να προσφέρει  στη καλή συνέχεια  του  Λαογραφικού,  να σταματήσει να συμπεριφέρεται με τρόπο που στην ουσία υποσκάπτει – και πολώνει την εύρυθμη  λειτουργία  του”
Η ερώτησή μου λοιπόν είναι: “ Ποια ακριβώς είναι η συμπεριφορά μου, αγαπητέ Στάθη, που υποσκάπτει, υπονομεύει & πολώνει την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου μας;;; ” 
   Αναλυτικά & με παρρησία η ετυμηγορία σου αγαπητέ Στάθη, παρακαλώ.
   Και βέβαια στη βάση των όσων στην αρχή αυτής της τοποθέτησής μου αναφέρω & για να μην είμαι ανακόλουθος με αυτά, να διευκρινίσω ότι είτε απαντηθεί η παραπάνω ερώτησή μου είτε δεν απαντηθεί, είτε τοποθετηθεί οιοσδήποτε είτε με κείμενο είτε με σχόλιο του στην παρούσα τοποθέτησή μου επί του θέματος, ο ίδιος δεν θα επανέλθω ούτε θα μπω στη διαδικασία ανταπαντήσεών μου τουλάχιστον επί του παρόντος. 
  Όταν με το καλό οι συνθήκες και κυρίως ο καλός Θεός μας, το επιτρέψουν και επανέλθουμε στην, κατά τον εθνικό μας προστάτη κ. Χαρδαλιά, κανονικότητά μας τότε είτε σε μια Γ.Σ. των μελών του Συλλόγου μας είτε μέσω αυτού εδώ του φιλόξενου blog μπορούμε να ξανανοίξουμε τη συζήτησή μας αρκεί να είμαστε, και το εύχομαι, όλοι παρόντες στο μέτρημα.
   “ Καλή αντάμωση & όχι στα γουναράδικα “  βέβαια …
 Έρρωσθε και ευδαιμονείτε πάντες αδελφοί μου.
    « Καλά Χριστούγεννα & Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία & αισιοδοξία »

υ.γ. 
   1.Επιγραμματικά, για τα όσα αναφέρει στην επιστολή παραίτησης του ο κ. Θάνος θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω  με μια λέξη  Ανεμώλια*...!!!  είναι ο τίτλος του εξαιρετικού βιβλίου που μου χάρισε πρόσφατα η καλή μου φίλη & συνεργάτιδα Δήμητρα Μ. και όπως διαβάζω στο οπισθόφυλλο του βιβλίου:
 * "Ανεμώλια" στη γλώσσα του Ομήρου είναι τα λόγια του ανέμου, τα μάταια, τα ανώφελα.

  2.Όσον αφορά στο μοναδικό & παραληρηματικό εναντίον μου σχόλιο που έχει αναρτηθεί στην δημοσίευση της επιστολής παραιτήσεως του κ. Θάνου εχθές, και επειδή ο συντάκτης του σχολίου, κατ’ όνομα κάτι μου θυμίζει, αφού τον σεβόμουν εν ζωή & σέβομαι και σήμερα τη μνήμη του πατέρα του, αλλά ο συγκεκριμένος σχολιαστής ως ζώσα οντότητα αποτελεί για εμένα, από τις 3 Ιανουαρίου 2019, και ώρα 09:30 άυλη μορφή, απαξιώ να απαντήσω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου