Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Σάββατο του Λαζάρου, 27 Απριλίου. .....

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Κάλεσμα στήριξης στο ψήφισμα για την κατασκευή του έργου Λαμία-Άμφισσα-Αντίρριο


 Με χαρά διαπιστώσαμε πως στο Σχεδίου Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία (γνωστή ως «Έκθεση Πισσαρίδη») περιλαμβάνεται ως έργο προτεραιότητας ο οδικός άξονας Λαμία- Άμφισσα-Αντίρριο γνωστός και ως Διαγώνιος...... 

Ένα έργο που μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στη Δωρίδα που διασχίζει από άκρη σε άκρη, αλλά και σε όλες τις περιοχές που διαπερνά. 

Τα οφέλη πολλά. Όπως η ασφάλεια των οδικών μετακινήσεων, με την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στο απαρχαιωμένο υφιστάμενο δίκτυο. Η σημαντική μείωση του χρόνου που χρειάζεται για να προσεγγίσεις τις περιοχές της Δωρίδας μας, αλλά και αντίστροφα από τη Δωρίδα στα αστικά κέντρα ή τν έδρα του νομού μας, ώστε να βγούμε πλέον από την απομόνωση. Η αύξηση της αξίας της ακίνητης περιουσίας καθώς η γειτνίαση με σημαντικούς οδικούς άξονες αυξάνει την επισκεψιμότητα άρα και τη ζήτηση για αγορά και επενδύσεις τόσο τουριστικά όσο και εμπορικά. 

Για τους παραπάνω λόγους ο συνδυασμός Όραμα για τη Δωρίδα είχε καταθέσει ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο, στις 29 Μάιου 2020 ζητώντας την επίσπευση όλων των απαραίτητων μελετών, ιδιαίτερα για το τμήμα που διασχίζει τη Δωρίδα, ώστε να είμαστε έτοιμοι για την ένταξη στο ενιαίο έργο. 

Καλούμε λοιπόν όλους του δημότες και φορείς της Δωρίδας αλλά και όσους διασχίζει ο Διαγώνιος οδικός άξονας να στηρίξουν το ψήφισμα για να υλοποιηθεί αυτό το σημαντικό έργο είτε πατώντας ΝΑΙ στο παρακάτω link, είτε κοινοποιώντας αυτή τη δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου