Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Ω !!!!! ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ, ΜΑΜΑ ΚΑΙ……ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

Κόσμος  νεοελληνικός σχηματισμένος, κυοφορημένος και βγαλμένος με τη βοήθεια της σύγχρονης  εμβρυουλκίας, κοινώς κουτάλες, από μια ακόμα πιο σύγχρονη ιστορική μαφία νόμιμα εκπροσωπούμενης, ως διαμορφωτές της κοινής γνώμης… πιο κοινής δε γίνεται, για λογαριασμό γνωστών και επίσης νομίμων εντολέων......

 

Σου λένε.. 

Από τον Λεωνίδα της Σπάρτης, τον Θεμιστοκλή και τον Αριστείδη τον δίκαιο, μέχρι τον Καραϊσκάκη και τον Κολοκοτρώνη , τι είναι? 2.500 χρόνια δρόμος. Πάρτε  Γιάννα και Μαριάννα και πετύχαμε…. 

Διάνα.  Έτσι ο πάτος της εθνικής μας παρακμής  μετατρέπεται σε σκηνικό, όπου δυο σιτεμένες πλούσιες κυρίες η μια με όψη  bebe  και η άλλη με όψη guy fawkes - συστήνω αλλαγή πλαστικού- προσκαλούν τους Έλληνες να.. γιορτάσουν κάτι σαν παλιγγενεσία λησμονώντας  τον Δ. Σολωμό που φωνάζει από μακριά, «περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς». Άλλωστε για πολλούς από αυτούς το κλάμα του λαού μας  τις περισσότερες φορές  μπορεί να είναι κακό πράγμα, αλλά συνοδεύεται και από… ευκαιρίες. 

 Η ιστορία του κορωνοϊού αποκαλύπτει  πέρα απ’ το  πραγματικό γεγονός, τη παράνοια της διαχείρισης του. Αν η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη  δεν έκαιγε όλο το επικοινωνιακό της κεφάλαιο, στη φωτιά στο Μάτι και στη πλημμύρα της Μάντρας όπου επέδειξε αληθινή μανία σαν αντιπολίτευση, ίσως τα πράγματα να ήταν πιο ήπια. Σήμερα ο ίδιος τηλεοπτικός βούρκος  κινείται στα όρια της θανατοφιλίας, δημιουργώντας επαχθή ατμόσφαιρα για τη κοινωνία και σοβαρό πολιτικό κόστος για τη κυβέρνηση. Απουσιάζει εντελώς ένας ενθαρρυντικός  και επεξηγηματικός λόγος που πιθανώς θα δημιουργούσε συνθήκες αισιοδοξίας στους πολίτες, γιατί το σοκ και το δέος είναι τα βασικά εργαλεία αυτής της ανήθικης  τηλε-εξουσίας.  Έτσι και επειδή ο πνιγμένος απ’ τα μαλλιά του πιάνεται,  η υπόθεση ανατέθηκε στον πρόθυμο.. Μιχάλη  ο οποίος άρχισε να εξηγεί  το πράγμα στους πολίτες δια ροπάλου. Στο Πολυτεχνείο όμως  ατύχησε, εξέθεσε τη κυβέρνηση , ξυλοκόπησε τους πολίτες και το ΚΚΕ τον… γλέντησε αφού διαδηλωτές εμφανίστηκαν  μπροστά στη πρεσβεία των ΗΠΑ κάνοντας χρήση του 13033. Κανονικό κάζο. Το ίδιο βράδυ ξύπνησαν τα αντανακλαστικά της οικογένειας . 

Η… νύφη κάλεσε στο SKAI  τον Μιχάλη για εξηγήσεις ,o oποίος εμφανίστηκε απολογούμενος σαν άτακτος μαθητής… 

Καημένε φασουλή.. 

Μόλις τελειώσει η δουλειά, μάλλον επιστρέφεις στα αζήτητα απ΄ όπου σε ανέσυρε η φαμίλια.

Από το σκηνικό δεν απουσιάζει η αντιπολίτευση η οποία  θορυβημένη από τις   δημοσκοπήσεις,  επενδύει στον κορωνοϊό περισσότερο απ’ όσο πρέπει. Δηλαδή τι θα συμβεί αν αύριο προσληφθούν 4-5000 γιατροί? Το ζήτημα είναι περισσότερο ποιοτικό και κουλτούρας στη προσφορά υγείας και όχι ποσοτικό. Όλοι γνωρίζουν  πως στη πατρίδα μας υπάρχουν ανά 100.000 κατοίκους πάνω από 600 γιατροί ενώ στη Βρετανία 280. Λοιπόν, τι μαγικό υπάρχει που δε μας το λένε μόνο κάθονται και κλαίνε? Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φορέας πολιτικής νεωτερικότητας οφείλει το αποδείξει εξηγώντας τι πραγματικά συμβαίνει και όχι να εγκαλεί τον αψύ κρητικό Πολάκη, για τον οποίο πρέπει να καταθέσω πως στη 10ετία του΄90, τον έβλεπα πάντα μπροστά στους αγώνες στο Πειραιά και πάντα με τα ρούχα της δουλειάς.. 

Τα πολεμικά ανακοινωθέντα δεν μπορεί να μη περιέχουν και ολίγον ελληνοτουρκικά. Θα γίνει ή όχι πόλεμος.. κι ΄ αν δε γίνει  που.. θα βάλει ο Δήμος το καρυοφύλλι του? 

Και ο Νίκος  το απόγευμα πως θα τη βγάζει  χωρίς θρηνητικό  κρεσέντο ? 

Τι κόσμος!!!!  

Πως μπορούν τόσο λίγοι να βάζουν στο πάγο τόσους πολλούς, είναι ένα ερώτημα που αργεί επικίνδυνα ν’ απαντηθεί.. Με τον κορωνοϊό με μια μάσκα και λίγη προσοχή τα καταφέρνεις  Με το σαράκι που μπαίνει κάθε μέρα στα σπίτια του κόσμου πρωί – βράδυ τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα.

iatpan@hotmail.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου