Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΙΚΗΣΓΡΙΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!!

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ -  ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ    

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΙΚΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!!.....

    Πανηγυρίζουν τα μέσα ενημέρωσης και οι κυβερνήσεις για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Και καλά κάνουν μιας και αφορά τη σωτηρία εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη. Μέσα από αυτούς όμως τους πανηγυρισμούς αποκρύπτεται μια σημαντική αλήθεια, τουλάχιστον για εμάς τους συνταξιούχους της Φωκίδας (και μάλλον και όλης της χώρας)!!

   Τα πανηγύρια αυτά έρχονται να προστεθούν στους πανηγυρισμούς του κ Κικίλια και της κυβέρνησής του καθώς και εκείνων των μέσων ενημέρωσης - από τη λίστα Πέτσα προφανώς - ότι έχουν πλήρως καλυφθεί οι ευπαθείς ομάδες με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης. Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι αναφέρουν και τον αριθμό των 3,5 εκατομμυρίων εμβολίων που ήδη από τον Οκτώβριο βρίσκονται στην αγορά!! 

    Εμείς, οι συνταξιούχοι, εδώ στη Φωκίδα (μεσούντως του Νοέμβρη) γιατί άραγε δεν έχουμε εμβολιαστεί; Μήπως μας είχανε ξεχάσει μιας και δε διαφαινότανε κανένας ιδιαίτερος κίνδυνος λόγω ελαχιστοτάτων έως και καθόλου κρουσμάτων κορονοϊού; Αλλά τώρα που πλέον και εδώ ο κορονοϊός φυσάει τι μας λένε οι ειδήμονες; Ξέρουν όλοι αυτοί ότι είμαστε εγκαταλελειμμένοι υγειονομικά (όπως και όλη η Ελλάδα, αλλά και ακόμη παραπάνω) μιας και έχει εμβολιαστεί για την εποχική γρίπη, μόνο το 10% περίπου (με βάση πληροφορίες που πήραμε από φαρμακεία της περιοχής αλλά και από τα μέλη μας).

    Είμαστε εγκαταλελειμμένοι  υγειονομικά  και για μια σειρά άλλους λόγους όπως:

Δεν λειτουργεί η Παθολογική κλινική του νοσοκομείου εδώ και μία πενταετία!!

Στο νοσοκομείο υπηρετούν δύο παθολόγοι, ενώ δεν υπάρχει κανένας άλλος συμβεβλημένος παθολόγος (ΕΟΠΥΥ) σε ολόκληρο το Νομό!!!

Στον ΕΟΠΥΥ επίσης είναι συμβεβλημένοι μόνον ένας παιδίατρος, μία καρδιολόγος, ένας γυναικολόγος, ένας οφθαλμίατρος και δυο μικροβιολογικά εργαστήρια και μάλιστα στην Ιτέα!!

Στην πλειοψηφία μας, επισκεπτόμαστε ιδιώτες γιατρούς, μιας και τα ραντεβού για συνταγογράφηση και μόνο αργούν για έναν μήνα περίπου και στο νοσοκομείο αλλά και στην ΤΟΜΥ.

    Κάθε μήνα οι οικογενειακοί μας προϋπολογισμοί μειώνονται σταθερά εξ αιτίας ακριβώς της υποτιθέμενης δωρεάν υγείας που προσφέρει το λεγόμενο ΕΣΥ καταθέτοντας μέρος των πενιχρών συντάξεών μας σε γιατρούς και φάρμακα. Πολλοί δε από εμάς, περικόπτουν μέρος των φαρμάκων τους για να μπορούν να τα φέρουν βόλτα με τις άλλες υποχρεώσεις τους (Τρόφιμα, ΕΝΦΙΑ, δόσεις σε δάνεια, χαρτζιλίκι στα άνεργα παιδιά  μας κλπ), με τεράστιες επιπτώσεις για την υγεία μας, είτε άμεσα είτε μακροχρόνια.

   Εμείς οι συνταξιούχοι της Φωκίδας ζητάμε από κάθε αρμόδιο, να πάρει θέση. Ιδιαίτερα από τους εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση να προστατέψουν τους συνδημότες τους. Να σταθούν δίπλα μας (όχι με ευχολόγια και την γνωστή γραφειοκρατική διαδικασία της αποστολής κάποιων εγγράφων στο Υπουργείο υγείας) αλλά έμπρακτα.

   Αν, λέμε αν,  μέχρι σήμερα σας στοιχειώνει το χάλι του νοσοκομείου, η ανυπαρξία του ΕΟΠΥΥ, η διάλυση των Κέντρων Υγείας, η κατάργηση, στην ουσία, των αγροτικών ιατρείων στην ύπαιθρο, το κλείσιμο του γηροκομείου της Άμφισσας, μην σας στοιχειώνουν και οι θάνατοι συνανθρώπων μας, συναδέλφων συνταξιούχων, εξ αιτίας όλων των παραπάνω.

  Δείξτε ελάχιστη ευαισθησία!!

  Απαιτήστε εμβόλια για τις ευπαθείς ομάδες των συνανθρώπων μας. Καταγγείλτε, μαζί με εμάς την κοροϊδία των εκάστοτε κυβερνώντων. Μην χαριστείτε στους «δικούς μας». Όλοι αυτοί είναι απέναντί μας.

·        Εδώ και τώρα εμβόλια της εποχικής γρίπης για τους συνταξιούχους και τις ευπαθείς ομάδες!!

·        Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στο νοσοκομείο και στα  δύο Κέντρα Υγείας. Άμεση χρηματοδότηση για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μέσα, εξοπλισμό, υποδομές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου