Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Δήμος Πειραιά και Δήμος Δελφών προχωρούν στην αξιοποίηση του κινηματογράφου «Καλιφόρνια»

Δήμος Πειραιά και Δήμος Δελφών προχωρούν στην αξιοποίηση του κινηματογράφου «Καλιφόρνια»

Ενισχύονται σημαντικά οι σκοποί του Κληροδοτήματος Νικολάου Μάμμα....

Η αξιοποίηση του ιστορικού κινηματογράφου «Καλιφόρνια» βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πειραιά, μεταξύ του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και του Αντιδημάρχου Δελφών κ. Ευθύμιου Γρίβα. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να προχωρήσουν στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης προκειμένου να ανακαινιστεί πλήρως το ακίνητο, το οποίο ανήκει στα περιουσιακά στοιχεία του Κληροδοτήματος Νικολάου Μάμμα, και εν συνεχεία να αξιοποιηθεί από το Δήμο Πειραιά ως Πολιτιστικό Κέντρο. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει μεταξύ άλλων και την ακόμα καλύτερη πραγμάτωση των σκοπών του κληροδοτήματος.  

Στη βάση των συμφωνηθέντων κατά τη συνάντηση, ο Δήμος Πειραιά θα αναλάβει την κατάρτιση των μελετών επισκευής, την ένταξή της σε χρηματοδοτικό εργαλείο, καθώς και την επίβλεψη της κατασκευής του κτηρίου. Το επόμενο χρονικό διάστημα, μάλιστα, αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες, έτσι ώστε να προχωρήσει η ανακαίνιση του ιστορικού χώρου. 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε σε δήλωσή του, ότι η αξιοποίηση  του κινηματογράφου «Καλιφόρνια» είναι μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία, για την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης του Πειραιά. Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης σημείωσε: «Είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Δελφών κ. Ευθ. Γρίβα, στην οποία συζητήσαμε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, έτσι ώστε να ανακαινιστεί πλήρως ο εμβληματικός κινηματογράφος «Καλιφόρνια»,  ο οποίος χρονολογείται από το 1936.  Στόχος μας είναι με το Δημοτικό Θέατρο και τη Δημοτική Πινακοθήκη στο κέντρο του Πειραιά, τον Πολιτιστικό Πολυχώρο Κ. Κωσταράκος στα Καμίνια, τον Κινηματογράφο Καλιφόρνια στην Αγία Σοφία κ.α., να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό «πλέγμα» πολιτισμού που θα διαχέεται σε ολόκληρη την πόλη». Και κατέληξε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Δελφών για την πολύ καλή συνεργασία».

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δελφών κ. Ευθύμιος Γρίβας, σε δήλωσή του, τόνισε:  «Είναι ικανοποίηση για τον Δήμο Δελφών το ότι προχωράμε στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Πειραιά, προκειμένου να αποκατασταθεί και να αξιοποιηθεί ο ιστορικός κινηματογράφος «Καλιφόρνια». Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Μώραλη και τους συνεργάτες του, ενώ το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, για την αξιοποίηση του ακινήτου. Οι σκοποί του Κληροδοτήματος πλέον ενισχύονται σημαντικά». 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Λεωνίδας Μελάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαλαξιδίου κ.  Σπύρος Μπαρλιακός, ο Διευθυντής και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Πειραιά κ. Μήλιας και κ. Πούλου αντίστοιχα.

Από το Γραφείο Δημάρχου




 

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικός κινηματογράφος, από όπου έχω νεανικές αναμνήσεις.
    Ωστόσο θα επισημάνω κάτι σχετικό με τις δραστηριότητες και την αποτελεσματικότητα του Κου Μώραλη.
    Πριν χρόνια ανακοίνωσε την αναμόρφωση του Τουρκολίμανου ! ???????
    Μετά ανακοίνωσε την αξιοποίηση του ουρανοξύστη στην αγορά στο λιμάνι! ???????
    Κι άλλες ανακοινώσεις για αναμορφώσεις κλπ
    Έχω την υπόνοια ότι οι ανακοινώσεις αυτές είναι ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ. Ως εκ τούτου, καλό θα είναι να προσέχει ιδιαίτερα ο Δήμος Δελφών και να ξαναελέγξει τους όρους εμπλοκής του
    ΧΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σον Πειραιά δεν κάνουν τίποτα αν δεν εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι της νομενκλατούρας.Καταστρέφουν το αρχαίο λιμάνι και τα τείχη που επέζησαν 2500 χρόνια για την ΚΟΣΚΟ.Μην ανακατεύεστε μ,ε τα πίτουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή