Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Απολύσεις 15 εργαζομένων του Νοσοκομείου Λαμίας

 Εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης, 15 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λαμίας, πετιούνται στον δρόμο προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη του νέου επιχειρηματία-εργολάβου στο τμήμα σίτισης.....

   Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Νοσοκομείο της Λαμίας, όπου εργάζονταν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έως και 15 χρόνια, μεταφερόμενοι από εργολάβο σε εργολάβο και κάτω από εργασιακές συνθήκες σύγχρονου δουλεμπορίου. Θύματα της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της Υγείας και βασικών λειτουργιών των Δομών Υγείας, που εφάρμοσαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, εξυπηρετώντας επιχειρηματικά συμφέροντα.

   Η απόλυσή τους, εκτός από ζήτημα επιβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, αποτελεί βλαπτική εξέλιξη για την ίδια τη λειτουργία ενός καθοριστικού και κρίσιμου τμήματος του Νοσοκομείου. Ευθύνες για τη συγκεκριμένη εξέλιξη φέρει και η διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας που δεν μερίμνησε στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάθεση της υπηρεσίας συζήτησης να διασφαλίσει την παραμονή των εργαζομένων και στο νέο ανάδοχο.

   Ως Λαϊκή Συσπείρωση Λαμιέων απαιτούμε την επαναπρόσληψη των εργαζομένων, την κατάργηση των εργολαβιών στο Νοσοκομείο Λαμίας και την ενσωμάτωση των εργαζομένων στο μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

   Εκφράζουμε επίσης στήριξη στις κινητοποιήσεις των Σωματείων για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων και του λαού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου