Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

α μηνύματα του Πολυτεχνείου-«ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ-ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» παραμένουν επίκαιρα 47 χρόνια μετά..., ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


  1. Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου - ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ-ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» παραμένουν επίκαιρα 47 χρόνια μετά...

2. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Αθήνα 15 – 11 -2020 

Αρ. Πρωτ.: 323

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου

«ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ-ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» παραμένουν επίκαιρα 47 χρόνια μετά……

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε να προστατεύσει την υγεία του λαού από την πανδημία, την αξιοποιεί για να εφαρμόσει νέα αντιδραστικά μέτρα. Για να περάσει κυριολεκτικά τις ανατροπές του αιώνα, με στόχο να πληρώσουν την κρίση πάλι οι εργαζόμενοι. Ετοιμάζει 10ωρη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, κατάσχεση της λαϊκής περιουσίας, απαγορεύσεις σε πορείες και απεργίες, χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και λειτουργία των Σωματείων με νέο νόμο.

Οχτώ μήνες η κοροϊδία της κυβέρνησης δεν έχει όριο και τελειωμό. Λογαριάζει τη ζωή μας με το «πόσο κοστίζει».

Η πολιτική που υπηρετεί η κυβέρνηση παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες, μας έχει φέρει σε αδιέξοδο κι η οργή μας συσσωρεύεται. Διαλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει, χιλιάδες εργαζόμενοι είναι στο όριο της επιβίωσης κι οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είναι τεράστιες.

Μπροστά σε όλα αυτά φοβούνται την απάντηση μας και γι αυτό παίρνουν τα μέτρα τους. Εξαπολύουν λυσσασμένη επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, συκοφαντώντας τους αγώνες μας.

Βγαίνουμε στο προσκήνιο για να επιβάλλουμε με το συλλογικό μας αγώνα τα δικαιώματα μας στη δουλειά, την υγεία, την παιδεία, στη ζωή.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει….

Ότι όποια κι αν είναι τα σχέδια των κυβερνήσεων κάθε φορά, όσο «δεδομένοι» κι αν μοιάζουν οι νόμοι κι οι συμφωνίες τους, όσο ισχυρές κι αν φαίνονται οι συμμαχίες τους, η δύναμη του λαού μπορεί να τα κάνει κουρελόχαρτο, κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντι του.

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας για Παιδεία- Υγεία- Ζωή με δικαιώματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την εναντίωση σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Επειδή δε μας προστατεύουν, αλλά ματώνουν τους λαούς όλου του κόσμου, μαζί και τον δικό μας, για το μοίρασμα των πηγών και δρόμων της ενέργειας.

Όλα αυτά προσδιορίζουν το πλαίσιο του φετινού αγωνιστικού εορτασμού του Πολυτεχνείου ενάντια στις επιδιώξεις όλων αυτών που θέλουν να σιγήσουν οι αγωνιστικές φωνές, να μην ακουστούν τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα…… Είναι υποκρισία να επικαλούνται την προστασία της Δημόσιας Υγείας, όταν μας έχουν δείξει πόσο την υπολογίζουν στο συνωστισμό των χώρων δουλειάς, των σχολείων, των ΜΜΜ, των νοσοκομείων.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ «ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ» ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Νομίζουν ότι με την απαγόρευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου και της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής πορείας, με τα μέτρα αυταρχισμού, θα μας κάνουν να σωπάσουμε…. Είναι γελασμένοι!

Το κίνημα δεν παίρνει άδεια για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του. Τα Σωματεία, τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι συλλογικοί φορείς θα γιορτάσουν όπως ξέρουν και όπως έχουν αποφασίσει, με όλα τα μέτρα προστασίας, όπως έχουν κάνει και όλο το προηγούμενο διάστημα με τις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά, για την 28η Οκτωβρίου, και την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Δίνουμε το παρών στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τηρώντας βέβαια όλα τα μέτρα προστασίας.

Το πολυτεχνείο ζει και εμπνέει τους αγώνες μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΑΖΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου