Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ! ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ! ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ !

Τιμάμε και φέτος -σε ιδιαίτερες συνθήκες- την επέτειο εξέγερσης του «Πολυτεχνείου» το 1973 και τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα 1967 – 1974. .....

Τα δημοκρατικά, αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα της εποχής εκείνης παραμένουν επίκαιρα και αποκτούν ξεχωριστή σημασία σήμερα οι δυνάμεις του κεφαλαίου, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά του έχουν εξαπολύσει, και κλιμακώνουν, την επίθεση στον ελληνικό, και τους άλλους λαούς, μπροστά στην όξυνση των ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων, στις επαναλαμβανόμενες οικονομικές κρίσεις και στην πανδημία του κωρονοϊού.    

Η κυβέρνηση,  για το έγκλημα που, με τη σειρά της, διαπράττει ενάντια στη  δημόσια υγεία, νιώθει την οργή του λαού να μεγαλώνει και να πνίγει την πολιτική της. Αυτήν που έκανε το δημόσιο σύστημα Υγείας ένα χάρτινο πύργο έτοιμο προς κατάρρευση. Αυτήν που έκλεισε τα σχολεία και άφησε κλειστά για ένα χρόνο τα ΑΕΙ. 

Στη ΝΔ γνωρίζουν ότι τα θύματά από τον κορονοϊό έχουν την υπογραφή τους, την υπογραφή του κέρδους για τους λίγους και φτώχεια και θάνατο για τους πολλούς. Δεν πήραν γιατρούς, νοσηλευτές, δεν άνοιξαν εντατικές, δεν επιτάξανε τον ιδιωτικό τομέα Υγείας από συνειδητή επιλογή. Η κυβέρνηση, δυστυχώς για τον ελληνικό λαό, έχει για παράδειγμα, τις άλλες καπιταλιστικές χώρες, όπου η τακτική είναι παρόμοια. Όμως γνωρίζει ότι η συνεπής στάση των υγειονομικών και των συνδικάτων, τα ρεαλιστικά αιτήματα που προβάλουν για να σωθούν ζωές και όχι κέρδη, έχουν αγκαλιαστεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας και το επιχείρημα «πεθαίνουν και αλλού, αλλού είναι χειρότερα» δεν περνάει. 

Τα επιτελεία τους στοχοποίησαν τους αγωνιστές υγειονομικούς, το ταξικό κίνημα μπροστά στον εορτασμό του «Πολυτεχνείου». Νομίζουν ότι έτσι, και με την πληρωμένη προπαγάνδα των παπαγάλων, θα βάλουν αυτούς που την αποκάλυψαν στο κάδρο των υπευθύνων για την πανδημία. Δημιούργησαν αποπροσανατολιστικό κλίμα από μέρες -προεξάρχων ο πρωθυπουργός- με σκοπό να «ξύσουν πληγές» με τους διάφορους μπογδάνους και τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο. Στήνουν σκηνικό σύγκρουσης,  παραπληροφόρησης και προπαγάνδας για να μετατοπίσουν στην πορεία του «Πολυτεχνείου» τις εγκληματικές τους ευθύνες για την πανδημία. Αντιγράφοντας το «βίο και την πολιτεία» της Χούντας, με συνταγματικό πραξικόπημα, βάζουν ολόκληρη τη χώρα στο «γύψο» από την 15η μέχρι τη 18η Νοέμβρη 2020, δείχνοντας το πραγματικό πρόσωπο της αστικής δημοκρατίας. 

Το κίνημα έχει μεγάλη πείρα στην πλάτη του. Έμαθε από προβοκάτσιες και επιθέσεις κάθε λογής. Τις ξεπέρασε κάνοντας εκείνο που πρέπει. Το ίδιο θα κάνει υπεύθυνα και τώρα. Άλλωστε το «Πολυτεχνείο» δεν είναι μια εθιμοτυπική γιορτή, είναι δική του υπόθεση.   

Ας κάνουν ό,τι θέλουν. Ας κάνουν κι αναπαράσταση με εκκενώσεις του Πολυτεχνείου. Να  κατεβάσουν και ένα άρμα μπροστά στην πύλη. Να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στον Αμερικάνο πρέσβη, τα σέβη τους στις υπερεθνικές ενώσεις του κεφαλαίου, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.  

Ό,τι και να κάνουν το «Πολυτεχνείο» θα τους στοιχειώνει, επειδή τα αιτήματά του είναι επίκαιρα και συναντιούνται με τους σύγχρονους αγώνες, επειδή ενώνονται με τις φωνές των υγειονομικών, των εργαζομένων, των μαθητών. Επειδή το Ψωμί, την Παιδεία, την Ελευθερία, αυτά τα τρία ταπεινά και πολύτιμα αγαθά, το σάπιο σύστημά τους αδυνατεί να τα εξασφαλίσει. Πόσο μάλλον την υγεία, τη στέγη, την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, τα σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές  ελευθερίες. 

Γι' αυτούς τους λόγους το Παράρτημα Λαμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας τιμά τον ξεσηκωμό του  Πολυτεχνείου και την αντιδικτατορική πάλη του λαού, όπως τους αρμόζει σε συνθήκες πανδημίας. Καλεί την κυβέρνηση α) να πάρει άμεσα πίσω την απαράδεκτη απαγόρευση των συναθροίσεων  και β) να πάρει, έστω και τώρα,  γενναίες αποφάσεις και τα αναγκαία μέτρα που θα ανακουφίσουν το σύστημα υγείας, θα μειώσουν στην πράξη τη διασπορά του κωρονοϊού, θα ανοίξουν με ασφάλεια την εκπαίδευση. 

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΥΓΕΙΑ, ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΟΧΙ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ! 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου