Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

H ανάρτηση του Γιάννη Οικονόμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

H ανάρτηση του Γιάννη Οικονόμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ:....

https://www.facebook.com/412343665635401/posts/1466123323590758/

Η επικαιρότητα καλπάζει αλλά δεν  θα μπορούσα να το αφήσω ασχολίαστο…

Στο πανεπιστήμιο φοιτητής και ΔΑΠίτης είχα βρεθεί πολλές φορές απέναντι τους. Απέναντι στα «παιδιά» με τις μολότοφ και τις κουκούλες. Όταν μπούκαραν στα αμφιθέατρα, όταν επιχειρούσαν να διαλύσουν εκδηλώσεις, να κλείσουν σχολές, να ακυρώσουν μεταπτυχιακά προγράμματα (ναι υπήρξε και τέτοια περίοδος) και διεθνείς συνεργασίες, να κάψουν κάλπες. Η ΔΑΠ ήταν ο βασικός τους στόχος. Αλλά όχι ο μοναδικός.

Στην πραγματικότητα απεχθάνονταν και πολεμούσαν όλους όσους μέσα από το πανεπιστήμιο αναζητούσαν το δρόμο τους. Στην μόρφωση, στη καριέρα, στη πολιτική χειραφέτηση, στην επιδίωξη της κοινωνικής ανόδου και της προκοπής.

Ακολούθησαν φρικτές πράξεις. Ασύγκριτα απεχθής η δολοφονία στην Marfin. Κτισίματα και ξυλοδαρμοί καθηγητών, άβατα σε ολόκληρες συνοικίες, καταστροφές δημόσιας περιουσίας αλλά και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Και τώρα η αθλιότητα στο Ο.Π.Α. Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμη. Κλείνω με ένα συμπέρασμα και μια απαίτηση. Οι κουκούλες διαχρονικά κρύβουν την αλητεία και την ανυπαρξία αυτών που τις φορούν. Είναι ζήτημα τιμής για την Δημοκρατία να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου