Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: να τιμωρηθούν οι ένοχοι


 

20/10/2020

… ήταν ο μαθητής μας

… ήταν το γειτονόπουλο από το παραπάνω στενό στην Κίρρα.....

… ήταν ένα παιδί 33 χρονών

… ήταν ένας από μας

… θα μπορούσε να ήταν το παιδί μας

…αλλά ακόμα και αν ήταν κάποιος άγνωστος σε μας .. ήταν δολοφονία! 

Στις 21 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, χωρίς τη παραμικρή απονομή δικαιοσύνης.  Δολοφονήθηκε και διασύρθηκε εξαιτίας των ταυτοτήτων που έφερε και υποβαθμίστηκε η σημασία της ζωής του γιατί δεν χωρούσε στη «κανονικότητα» τους. Υποστήριξαν πώς κρατούσε μαχαίρι, ωστόσο στην ιατροδικαστική εξέταση δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα. Είπαν  πώς ήταν χρήστης ουσιών, ωστόσο στην ιατροδικαστική εξέταση δεν βρέθηκε κανένα ίχνος ουσιών. 

Όλοι όσοι συνέβαλαν στη δολοφονία του Ζακ, ο κοσμηματοπώλης, ο μεσίτης- δηλωμένος ακροδεξιός- οι 9 αστυνομικοί που παρά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση δεν υπήρξε αποπομπή τους από το σώμα, είναι όλοι ελεύθεροι. Εδώ και 2 χρόνια βλέπουμε μια προσπάθεια συγκάλυψης αυτής της δολοφονίας από τα ΜΜΕ, την αστυνομία και το κράτος. 

Γιατί αυτό είναι το σύστημα που έχει στην καρδιά του την ανισότητα, την εκμετάλλευση και την καταπίεση, τον ανταγωνισμό και την βία, την έλλειψη σεβασμού προς την ανθρώπινη ζωή, την έλλειψη αποδοχής του διαφορετικού, την εξατομίκευση και το "ο θάνατός σου η ζωή μου", που γεννά καθημερινά τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την απελπισία, τα γκέτο και την περιθωριοποίηση, τους φράχτες στον Έβρο και ταΐζει φασιστικές, ρατσιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές και πρακτικές που φτάνουν μέχρι το λυντσάρισμα και την ωμή δολοφονία …

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Ζακ/Zackie είναι ο καθρέφτης των πιο αποκρουστικών πλευρών του εκκολαπτόμενου κοινωνικού κανιβαλισμού και  εκφασισμού. Είναι το επακόλουθο της λογικής ότι οι αδύναμοι και οι φτωχοί δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα για την κοινωνική φροντίδα, αλλά αντικείμενο εκδίκησης, χλευασμού και εκτόνωσης και ανεπιθύμητα “σκουπίδια” που χαλάνε την «βιτρίνα» της καθώς πρέπει κοινωνίας.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Ζακ δεν πρέπει να γίνει κοινωνικά αποδεκτή. 

Αρνούμαστε να δεχτούμε μια  «κανονικότητα» που αξιολογεί την ανθρώπινη ζωή ως κατώτερη από τα υλικά αγαθά και την ιδιοκτησία που είναι πάνω από όλα, πάνω και από την ανθρώπινη ζωή. Δεν θέλουμε  μια κοινωνία στην οποία ο ανταγωνισμός και η προστασία του "κατέχω" θα είναι ο απόλυτος νόμος, νόμος ύπαρξης, νόμος ζωής και θανάτου. Μια κοινωνία που αν "δεν έχεις" θα είναι "λογικό" να μην έχεις γιατρό, δάσκαλο και θα σε σκοτώνουν στον δρόμο, όπως στην περίπτωση του 26χρονου Β. Μάγγου από το Βόλο, όπως του G. Floyd στις ΗΠΑ. 

Οφείλουμε να πάρουμε θέση απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα.

Είναι χρέος όλων μας να παλέψουμε και να απαιτήσουμε το αυτονόητο: την τιμωρία όλων των υπεύθυνων. Να μην τους επιτρέψουμε να τον ξαναδολοφονήσουν, διασύροντάς τον.

Δεν θα συμβιβαστούμε με κάτι λιγότερο.

Οι δολοφόνοι του Ζακ στη φυλακή, όπως και οι δολοφόνοι της Χ.Α. Όπως παλέψαμε για τη δικαίωση του Παύλου, του Σαχζάτ, της Ελένης να είμαστε εκεί για τη δικαίωση του Ζακ και τον καθένα/μια που το σύστημα δολοφονεί.

Να μην αποδεχτούμε την κανονικότητα του ρατσισμού, του σεξισμού, της βίας, του εκφασισμού της κοινωνίας.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

ΑΡ.ΕΝ. ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΩΚΙΔΑΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου