Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

ΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ: “ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΥΡΟΥ”!


 Έντονο ύφος Παρασκευά για τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στην απόπειρα “ξεπλύματος” ποινικά ελεγχόμενων αυτοδιοικητικών....

Σοβαρές αντιδράσεις και αναταραχές συνεχίζει να προκαλεί η υπερψήφιση από πλευράς και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία της τροπολογίας για παύση ποινικών και πειθαρχικών διώξεων αιρετών των ΟΤΑ, που κατέθεσε αρχικά 1ος Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης και έγινε απόπειρα να συμπεριληφθεί σε πρόσφατα ψηφισμένο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.  

Στην ουσία του θέματος, η τροπολογία αυτή αποτελούσε μια προσπάθεια να οδηγηθούν στο αρχείο αξιόποινες πράξεις αυτοδιοικητικών ανά την επικράτεια που έλαβαν χώρα μέχρι τις 31 Ιουλίου 2019 και, σύμφωνα με πολλούς, “ξέπλενε” ανομήματα και ελέγξιμη από τις αρχές διασπάθιση δημόσιου χρήματος από πλευράς δημάρχων και άλλων αιρετών του πρώτου και δεύτερου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η τροπολογία αυτή, ωστόσο, προξένησε τη δημόσια κατακραυγή από πολλές κατευθύνσεις και με το χαρακτηρισμό “ν-τροπολογία” αναγκάζοντας το Υπουργείο Εσωτερικών να την αποσύρει. “Η εξάλειψη των φαινομένων διαφθοράς είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς του δημόσιου τομέα. Ειδικά για την Αυτοδιοίκηση, ο έλεγχος νομιμότητας ενισχύεται ακόμη περισσότερο μέσα από τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών”, τονίζεται χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων στην μάλλον αμήχανη προσπάθεια Θεοδωρικάκου να συμμαζέψει όπως-όπως τις εντυπώσεις που προκάλεσε η συγκεκριμένη επιλογή της κυβέρνησης.

Επιλογή, εντούτοις, η οποία είχε και τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπερψήφισε και στήριξε την τροπολογία αυτή. Πολιτική στάση, η οποία επέφερε σοβαρή αναστάτωση στους κόλπους του κόμματος σε όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό ενδεικτική ήταν η καταδίκη της κοινοβουλευτικής αυτής συμπεριφοράς από τον Δρόσο Παρασκευά. “Εμείς κατεβήκαμε στον αυτοδιοικητικό στίβο με σημαία μας την διαφάνεια και είμαστε πόλεμοι οι της διαφθοράς και της διαπλοκής. Κάποιοι γραφειοκράτες, όμως, της Κουμουνδούρου, που δεν διδάχτηκαν τίποτα, όπως φαίνεται, από την εκλογική ήττα αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς”, θα αναφέρει στην Εν Δελφοίς φανερά εκνευρισμένος και με οργισμένο ύφος παράλληλα ο εκλεγμένος με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ περιφερειακός σύμβουλος Φωκίδας. 

“Πρέπει να βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι αν ψάχνουν για πειθαρχημενα στρατιωτάκια να τους ακολουθούν στις πολιτικές τους γκάφες. Ήρθε ο καιρός τα φαντάσματα του παρελθόντος καιρός να φύγουν από το προσκήνιο! Αρκετή ζημιά έκαναν πια. Προσωπικά, περιμένω εξηγήσεις”, θα συμπληρώσει στον ίδιο τόνο ο Δρόσος Παρασκευάς. 

https://www.fokidanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου