Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του Διαγωνισμού Προσχεδίων για την ανάπλαση-ανάδειξη των χώρων που περιβάλουν το Κάστρο της Άμφισσας

Π. Ταγκαλής: «Να γίνει και η ιστορική μας κληρονομιά πόλος έλξης»....

Την ένταξη για χρηματοδότηση του Σύνθετου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Προσχεδίων της Ανάπλασης και Ανάδειξης των Κοινόχρηστων Χώρων και των Οδών που περιβάλλουν το Κάστρο της Άμφισσας, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020. Το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 79.667,69 ευρώ, και προέρχεται από το Πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου». 

Αντικείμενο του Διαγωνισμού είναι η ανάπλαση και η ανάδειξη των κοινόχρηστων χώρων και οδών που περιβάλλουν το Κάστρο της Άμφισσας (Κάστρο των Σαλώνων), το οποίο και αποτελεί κηρυγμένο ιστορικό μνημείο της πόλης. Σκοπός των παρεμβάσεων είναι η ανάδειξη της περιοχής τόσο ως πολιτιστικός και τουριστικός προορισμός, όσο και ως χώρος αναψυχής και άθλησης. Κεντρικό ρόλο, για την επίτευξη του στόχου, αποτελεί η αρχιτεκτονική και λειτουργική  αναβάθμιση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου του Τουριστικού Περιπτέρου του Κάστρου, όπου σε συνδυασμό με τη νέα Περιφερειακή Οδό της πόλης (έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας) θα συνεισφέρει στην ολιστική ανάπτυξη της περιοχής, συνδυάζοντας την οικονομική δραστηριότητα, την πολιτιστική κληρονομιά και τον φυσικό πλούτο.

Η χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμος Δελφών, ύψους 79.667,69 ευρώ, αφορά στα εξής: 

▪️ 1ο βραβείο: 24.375,37 € (άνευ ΦΠΑ)

▪️ 2o βραβείο: 17.875,27 € (άνευ ΦΠΑ) 

▪️ 3o βραβείο: 11.916,85€ (άνευ ΦΠΑ)»

▪️ καθώς επιπλέον και την εξαγορά μέχρι τριών μελετών αντί του ποσού 2.500,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) εκάστη και 5.000,00 € για λοιπά έξοδα.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, δήλωσε για τη σημαντική αυτή εξέλιξη για το Δήμο Δελφών: «Το Κάστρο είναι δίχως καμία αμφιβολία το σημαντικότερο μνημείο της πόλης, ιστορικά συνδεδεμένο με μία από την κορυφαίες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης. Ο Δήμος Δελφών, ξεκινώντας τη διαδικασία ανάδειξης των χώρων που το περιβάλλουν, επενδύει στην ιστορική του κληρονομιά, στοχεύοντας ταυτόχρονα στη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών που θα προσελκύσουν στην περιοχή παρέμβασης τόσο τους επισκέπτες, όσο και τους δημότες μας. Η απόφαση ένταξης αποτελεί ένα ακόμα δείγμα την σοβαρής και μεθοδικής δουλειάς που γίνεται από το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται για το Δήμο, υπαλλήλων, αιρετών και συνεργατών».  

Από το Γραφείο Δημάρχου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου