Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Αφροδίτη Παπαθανάση: Αναγκαία η ενίσχυση προϋπολογισμού προγράμματος Στερεάς για ΜΜΕ που εχουν πληγεί απο πανδημία

Τα 10 εκατ που έχει προς στιγμήν η Στερεά για την στήριξη των μικρομεσαίων είναι πολύ λίγα, ειδικά για κάποιον που κάνει τον κόπο να τα συγκρίνει με το τι προϋπολογισμό δεσμεύουν άλλες περιφέρειες. ....

Έχουμε τρεις λύσεις. 

Ή θα πρέπει να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του έργου με χρήματα που θα έρθουν απο κεντρική κυβέρνηση, 

Ή θα πρέπει να γίνει μόχλευση, ενίσχυση βασικά μέσω κάποιας Τράπεζας, 

Ή θα πρέπει το περιφερειακό, χωρίς φόβο και πάθος και χωρίς την λογική ψηφοθηρίας του πυρήνα των αποφάσεων, να δει τι "ταξίματα" με περιφερειακά ή και μη χρήματα, πρέπει να φύγουν απο τα ταξίματα και να πάνε στο πρόγραμμα ενίσχυσης.  

Όλοι, όλοι θέλουμε καλές σχέσεις με Δήμους, Κοινότητες, Εκκλησία, Εκλογικό σώμα. 

Ή όμως το περιφερειακό θα βρει άμεσα λύσεις χρηματοδότησης της δράσης ενίσχυσης των επιχειρήσεων ή θα ταλαιπωρηθεί και απογοητευθεί κόσμος που θα μείνει εκτος.

Εύχομαι και ελπίζω τα κριτήρια να είναι τέτοια που να μην δημιουργηθούν στρεβλώσεις, όπως έγινε με το ΤΕΠΙΧ που τα χρήματα πήγαν κατά κύριο λόγο σε δυνατές μεγάλες επιχειρήσεις- που πληρούσαν τραπεζικά κριτήρια. 

Υπάρχει ανάγκη να ενισχυθούν κυρίως όσοι έχουν αποκλειστεί από τράπεζες. 

Με αλγόριθμους και στοιχεία από ΑΔΑΕ μπορούν  να χτίσουν το μοντέλο, να ενισχυθούν επιχειρήσεις που δεν φοροδιαφεύγουν και δη συστηματικά ή επιχειρήσεις που οι καταθέσεις των εταίρων τους - σε τόκους που βλέπει το σύστημα της ΑΔΑΕ είναι δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Περιμένουμε λύσεις και την παρέμβαση Επιμελητηρίων και Αιρετών σχετικά. Άμεσα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου