Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Πλατεία «ΘΕΑΤΡΟΥ» Ώρα Μηδέν ΑΠΟΦΑΣΗ Κρίσιμη για το Μέλλον και τα Μελλούμενα

Την Τρίτη 27/10 στο Διοικητικό Εφετείο του Πειραιά συζητείται η εγκυρότητα της Απόφασης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που Ακύρωσε την 2η Πράξη Αναλογισμού του 1995 για την «ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ» στην Ιτέα ως «κακώς συντεταγμένη». ....

Το θέμα αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο που αντιμετώπισε η νέα Δημοτική Αρχή με το που ξημέρωσε στην διοίκηση του Δήμου Δελφών, διότι δημιούργησε οικονομική ασφυξία στον Δήμο με αποτέλεσμα να ανατραπούν Τεχνικά Προγράμματα και Προϋπολογισμοί, να αναταχθεί όλο το πρόγραμμα και η λειτουργία του προς τα κάτω και να επικρατήσει αίσθημα ανασφάλειας στα στελέχη του, το προσωπικό του και στους δημότες του εδώ και 13 μήνες με ότι αυτό συνεπάγεται.

Την Παρασκευή απέστειλα μια σειρά ερωτήματα προς τον Δήμαρχο με αφορμή την αυριανή εξέταση της υπόθεσης στο Εφετείο, 1ον για να μην υπάρξει εφησυχασμός και 2ον για να μην υπάρχει καμία δικαιολογία από κανένα την επόμενη μέρα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα και η απόφαση.

     Μεταξύ άλλων σημειώνω στα «Κατεπείγοντα Ερωτήματά» μου προς τον Δήμαρχο:  

«Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά την Τρίτη είναι σημαντική και επηρεάζει αποκλειστικά τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου Δελφών, ενώ από αυτή εξαρτάται και η τύχη της ανακοπής που κατέθεσε στα Ελληνικά Δικαστήρια ο Δήμος για να σταματήσει την εκτέλεση καταβολής της αποζημίωσης που διεκδικούν από αυτόν οι κληρονόμοι Παπαθανασίου, οι οποίοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν στα μέσα του Σεπτέμβρη του 2019 την υπέρ τους απόφαση του Εφετείου Λαμίας, δεσμεύοντας τους Τραπεζικούς Λογαριασμούς του Δήμου Δελφών.  

     Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου έχει επιπλέον ακόμα μεγαλύτερη αξία για τον Δήμο, διότι από αυτή εξαρτώνται και οι Δημότες περίοικοι της Πλατείας. Αρνητική απόφαση για τον Δήμο, είναι ταυτόχρονα και αρνητική για τους Περίοικους της Πλατείας δύο φορές.

     Επειδή εκτός από το Οικονομικό συμφέρον του Δήμου που θα πληγεί σημαντικά, έχει στο παρελθόν πληγεί και η Αξιοπιστία και η Υπευθυνότητα του Δήμου Δελφών, διότι οι οριζόμενοι από αυτόν υπεύθυνοι υπάλληλοι και εκλεγμένοι σύμβουλοι, είχαν αμελήσει και αφήσει την υπόθεση στο Εφετείο της Λαμίας στην τύχη της με συνέπεια καταστροφικών αποτελεσμάτων, το ενδιαφέρον του χειρισμού της υπόθεσης αποκτά ιδιαίτερη σημασία.»

       Είναι η 2η φορά που τα 10 αυτά χρόνια που είμαι δημοτικός σύμβουλος ενημερώνω Δήμαρχο έγκαιρα για το ίδιο θέμα! Κι αν την 1η φορά θεωρήσουμε (κάνοντας τα στραβά μάτια) πως δεν αξιολογήθηκε σωστά η σπουδαιότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζαμε ως Δήμος, αυτή την φορά οι δικαιολογίες έχουν εκλείψει προ πολλού.

      Ούτε μάντης κακός είμαι, ούτε εύχομαι να έρθει η συμφορά για να έχουμε να λέμε και να γράφουμε την επομένη, ελπίζοντας ίσως σε πολιτικά οφέλη.  

      Ελπίζω και εύχομαι την φορά αυτή Υπηρεσιακοί παράγοντες, Δήμαρχος και εκλεγμένοι στον Δήμο που χειρίζονται το θέμα και οι Δικηγόροι, να διαψεύσουν τις ανησυχίες μου. 

      Γιατί δεν με ενδιαφέρει αν αύριο με πουν γκρινιάρη ή κακορίζικο και τους πολιτικούς μου αντίπαλους αξιόμαχους και ικανούς.

      Με ενδιαφέρει κυρίως και πρωτίστως το αποτέλεσμα να είναι ωφέλιμο για τον Δήμο και τους Δημότες.  

      Διαφορετικά η Πολιτική γίνεται μίζερη και οι Πολιτικοί μίζεροι και ανάξιοι μιας καλύτερης τύχης, μιας καλύτερης ζωής. 

      Σε επιφυλακή και σε αναμονή ως αύριο. 

Δήμος Δελφών 26-10-2020

Ο δημοτικός σύμβουλος       

Για τους «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

Παναγιώτης Μέγκος


Αριθμ. πρωτ. 22041/23.10.2020

ΑΜΦΙΣΣΑ 23-10-2020

Αριθμ. πρωτ. 22041/23.10.2020
       
ΘΕΜΑ: Ενημερώστε με για τις ενέργειες του Δήμου σχετικά με την υπόθεση της Πλατείας «Θεάτρου», όσο αφορά την συζήτηση στο Διοικητικό Εφετείο του Πειραιά την Τρίτη 27 Οκτωβρίου της απόφασης της Περιφέρειας Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας,  να ακυρώσει την 2η Πράξη Αναλογισμού «ως κακώς συντεταγμένης».

   Κε Δήμαρχε
   Όπως γνωρίζετε καλά η υπόθεση της Πλατείας «Θεάτρου» και η εξέλιξη αυτής που είναι αρνητική για τον Δήμο Δελφών, βρίσκετε αυτή την στιγμή σε κρίσιμο σημείο και θα κριθεί σχεδόν οριστικά και αμετάκλητα από την Απόφαση που θα λάβει την Τρίτη 27 Οκτωβρίου το Διοικητικό Εφετείο του Πειραιά για την νομιμότητα ή όχι, την ισχύ της ή όχι, της απόφασης που έλαβε η Περιφέρεια Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, να ακυρώσει την σκανδαλώδη 2η Πράξη Αναλογισμού η οποία συντάχθηκε το 1995 «ως κακώς συντεταγμένης" και δημιούργησε νέα δεδομένα, εκκινώντας ξανά την διαδικασία διεκδίκησης από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες της Πλατείας, τους κληρονόμους Παπαθανασίου.
     Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά την Τρίτη είναι σημαντική και επηρεάζει αποκλειστικά τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου Δελφών, ενώ από αυτή εξαρτάται και η τύχη της ανακοπής που κατέθεσε στα Ελληνικά Δικαστήρια ο Δήμος για να σταματήσει την εκτέλεση καταβολής της αποζημίωσης που διεκδικούν από αυτόν οι κληρονόμοι Παπαθανασίου, οι οποίοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν στα μέσα του Σεπτέμβρη του 2019 την υπέρ τους απόφαση του Εφετείου Λαμίας, δεσμεύοντας τους Τραπεζικούς Λογαριασμούς του Δήμου Δελφών.  
     Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου έχει επιπλέον ακόμα μεγαλύτερη αξία για τον Δήμο, διότι από αυτή εξαρτώνται και οι Δημότες περίοικοι της Πλατείας. Αρνητική απόφαση για τον Δήμο είναι ταυτόχρονα και αρνητική για τους Περίοικους της Πλατείας δύο φορές.
     Επειδή εκτός από το Οικονομικό συμφέρον του Δήμου που θα πληγεί σημαντικά, έχει στο παρελθόν πληγεί και η Αξιοπιστία και Υπευθυνότητα του Δήμου Δελφών, διότι οι οριζόμενοι από αυτόν υπεύθυνοι υπάλληλοι και εκλεγμένοι σύμβουλοι, είχαν αμελήσει και αφήσει την υπόθεση στο Εφετείο της Λαμίας στην τύχη της με συνέπεια καταστροφικών αποτελεσμάτων, το ενδιαφέρον του χειρισμού της υπόθεσης αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
     Για τους παραπάνω λόγους θα ήθελα να με ενημερώσετε άμεσα:
Έχει ειδοποιηθεί και ορισθεί δικηγόρος από το Δήμο να παραστεί την Τρίτη 27/10 στο Διοικητικό Εφετείο και να υποστηρίξει τα συμφέροντά του, υπερασπιζόμενος την απόφαση της Περιφέρειας; 
Έχετε ενημερώσει τον κο Κτιστάκη τον δικηγόρο που χειρίστηκε τελευταία την υπόθεση αυτή για τον Δήμο Δελφών; Έχω την πληροφορία πως ο κος Κτιστάκης έως χθες δεν γνώριζε και είχε άγνοια πως εκδικάζεται η Απόφαση της Περιφέρειας την Τρίτη και ενημερώθηκε από τον δικηγόρο των περιοίκων. Αν ισχύει η πληροφορία αυτή γιατί δεν τον ενημερώσατε;  
Τι άλλες ενέργειες έχετε κάνει σχετικά με την υπόθεση αυτή, εάν έχετε κάνει; Παρακαλώ ενημερώστε με. 
       

Ο δημοτικός σύμβουλος
Για τους «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

Παναγιώτης Μέγκος



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου