Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΝΕΟ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ "ΑΤΥΧΗΜΑ" ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ - ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΡΑ..

Μετά από πολύμηνη διακοπή και συνεχές πίεσης από τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στη ΛΑΡΚΟ, είναι θετικό το γεγονός ότι από την Δευτέρα 7/9/2020....
, ξανά έπιασε εργασία το ειδικευμένο συνεργείο εναεριτών που αποξηλώνει τα σαθρά τσιμέντα της καμινάδας ύψους 165 M στο εργοστάσιο της Λάρυμνας. Θετικότερο βεβαίως θα ήταν να προχωρούσε και επισκευή της. Η μέθοδος που ακολουθείτε είναι πρόχειρη λύση, δεν θα ανακόψει να φουσκώσουν   μελλοντικά και άλλα κομμάτια μπετόν. Παράλληλα, σε σχέση με τώρα, ανεβαίνει το κόστος επισκευής μελλοντικά.  

Σε κάθε περίπτωση, το αρνητικό και το επικίνδυνο είναι ότι για να προστατευτούν από την πτώση των σαθρών τσιμέντων εγκαταστάσεις πού βρίσκονται στην περίμετρο της καμινάδας, βάζετε το αρμόδιο τμήμα της ΛΑΡΚΟ και στήνει σκαλωσιές προφύλαξης. 

Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας είναι ότι σήμερα Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020, την ώρα που οι εργαζόμενοι πήγαν να στήσουν σκαλωσιές προφύλαξης των εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην περίμετρο της καμινάδας, ξεκόλλησε κομμάτι 
σαθρού μπετόν από αυτή και στην κυριολεξία, από θαύμα, δεν θρηνήσαμε θύματα.  

Από την πλευρά μας έχουμε την εικόνα ότι μεγάλα κομμάτια σαθρού μπετόν κρέμονται «σε μία κλωστή», μπορεί να ξεκολλήσουν και με έναν απλό αέρα.  

Σας καλούμε να μην επιτρέψετε σε κανέναν εργαζόμενο και για καμία περίπτωση την διέλευση ή την εργασία. Ούτε για εργασίες   προφύλαξης εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην περίμετρο της καμινάδας, αλλά  ούτε και για εργασίες που αφορούν την παράγωγη και την συντήρηση γενικότερα. Τουλάχιστον μέχρι το χρονικό διάστημα που θα ολοκληρωθούν οι εργασίες αποξήλωσης. 

Αν δεν είναι δυνατόν να προφυλαχτούν οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περίμετρο χωρίς να κινδυνεύουν εργαζόμενοι, μεταξύ των «σιδήρων» και της ανθρώπινης ζωής, αξία έχει η ανθρώπινη ζωή που δημιουργεί τα σίδερα. 

Καλούμε κάθε αρμόδιο να παρέμβει άμεσα για να μην έχουμε τυχόν εργατικό δυστύχημα. 

Αναμένουμε  κάθε αρμόδιο  άμεσα  να πραγματοποιήσει γενικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις και στα μέτρα ασφαλείας στη ΛΑΡΚΟ. Καλούμε να δοθεί ειδική έμφαση επείγοντος στη χορήγηση ΜΑΠ (φόρμες, αρβύλα, μάσκες κτλπ) και γάλατος, από την ΛΑΡΚΟ και την εργολαβική εταιρεία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου