Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Παρέμβαση του Βουλευτή Φωκίδας επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης, κατά την επεξεργασία σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Βουλευτής Φωκίδας Ιωάννης Δ. Μπούγας.....
επεσήμανε ότι με τις προτεινόμενες διατάξεις επέρχονται κρίσιμες αλλαγές στο καθεστώς που διέπει τις περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης – τις λεγόμενες «λευκές» περιοχές.
Το σχέδιο νόμου απλοποιεί τη διαδικασία αιτήσεως των δικαιούχων-μόνιμων κατοίκων των απομακρυσμένων αυτών περιοχών, οι οποίοι έχουν δικαίωμα να επιλέξουν τον τηλεοπτικό πάροχο που επιθυμούν, είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω ΚΕΠ, και να εισπράξουν την προβλεπόμενη επιχορήγηση. Επιπλέον, εντάσσονται περισσότερες περιοχές, οι οποίες αποκτούν πλέον πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας. Η Κυβέρνηση επεκτείνει τις ρυθμίσεις σε 520 νέες περιοχές, ώστε συνολικά αυτές να φτάνουν τις 4.108.
Συγκεκριμένα, στο νομό Φωκίδας, ως λευκές περιοχές χαρακτηρίζονται οι κάτωθι οικισμοί των Δήμων Δελφών και Δωρίδος: Άγιος Κωνσταντίνος και Μοναστήρι Δ.Ε. Άμφισσας, Πεντεόρια Δ.Ε. Γαλαξιδίου, Καλοσκοπή, Καστέλλια, Μαριολάτα, Οινοχώρι, Σκλήθρο και Χρισσό Δ.Ε. Γραβιάς,  Άγιος Νικόλαος, Δεσφίνα, και Στενός Δ.Ε. Δεσφίνας, Καστριώτισσα και Μαυρολιθάρι Δ.Ε. Καλλιέων, Πενταγιοί, Τρίστενον και Ψηλό Χωριό Δ.Ε. Βαρδουσίων, Ευπάλιο Δ.Ε. Ευπαλίου, Αμυγδαλιά, Διακόπι και Λευκαδίτι Δ.Ε. Λιδωρικίου.
Επιπλέον, εν όψει της αναγκαίας αδειοδότησης των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, ο Βουλευτής τόνισε την ανάγκη να αρθεί άμεσα το παράδοξο φαινόμενο να καλύπτεται τηλεοπτικώς ο νομός Φωκίδας μόνο από τους σταθμούς της Πελοποννήσου, κι όχι από αυτούς της Στερεάς Ελλάδας, με τη λειτουργία των κέντρων εκπομπής Άμφισσας και Λιδωρικίου.
      Πολιτικό γραφείο Ιωάννη Δ. Μπούγα
                                      Βουλευτή Φωκίδας
                                              Αν. Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου