Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Με αφορμή την εκδίκαση της έφεσης των συμβασιούχων - απολυμένων εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων το 2017, η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ εκφράζει τη συμπαράστασή της το δίκαιο αγώνα τους....

Βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό τους, όπως είχαμε τοποθετηθεί από τις ημέρες  της εκδήλωσης της πρόθεσης απόλυσής τους από μέρους της τότε πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις 14 Ιουλίου του 2017 σε ανακοίνωσή μας τονίζαμε, μεταξύ άλλων, ότι: 

Η καθαριότητα αποτελεί «κύριο έργο»  της αυτοδιοίκησης και εκφράζαμε την αντίθεσή μας στην εκχώρησή της  σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Η απόλυσή τους αποτελεί στυγνή νεοφιλελεύθερη  και αντεργατική πολιτική, στερώντας σταθερές και αναγκαίες θέσεις εργασίας,  μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε ομήρους του Δημάρχου και των εργολάβων.

 Ο Δήμος αποψιλώνει και παραδίδει τις ανταποδοτικές υπηρεσίες του, οι οποίες αποτελούν και τον πυρήνα των αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης στη λογική της αγοράς.

Και όλα αυτά όταν η τότε κυβέρνηση ρύθμισε το θέμα για την υπογραφή νέων συμβάσεων  με τους εργαζόμενους μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2018, αλλά και με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς με επικαιροποίηση των οργανισμών των Δήμων, γεγονός που εφάρμοσε η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της χώρας.

**Σήμερα, ιδιαίτερα,   κάτω από τις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα, με την απειλή-πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης , με την αποψίλωση του κοινωνικού κράτους από την κυβέρνηση της Ν.Δ και μέσα σε συνθήκες πανδημίας,  που απαιτούν αυξημένη ευθύνη από τους Δήμους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, η στήριξη του δικαιώματός των εργαζομένων για μόνιμη εργασία, η στήριξη και η διεύρυνση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου αποτελεί για εμάς υποχρέωση και βασικό καθήκον. 

               Βρισκόμαστε στο πλευρό τους  και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου